Homepagina » Buitenland » CIA-agent die Saddam Hoessein moest ondervragen onthult: “Alles wat we over hem dachten te weten, was fout”
CIA-agent die Saddam Hoessein moest ondervragen onthult: "Alles wat we over hem dachten te weten, was fout"

CIA-agent die Saddam Hoessein moest ondervragen onthult: “Alles wat we over hem dachten te weten, was fout”

Voormalig CIA-analist John Nixon heeft in zijn memoires verbijsterende onthullingen gedaan over Saddam Hoessein, meldt de Daily Mail.

Nixon was degene die Hoessein moest ondervragen. Naarmate het verhoor vorderde, drong het tot hem door dat Irak géén nucleaire mogendheid was, dat er geen massavernietigingswapens waren en dat de hele reden voor de oorlog in Irak onjuist was.

“We hebben nooit nagedacht over het gebruik van massavernietigingswapens,” zei Saddam. “Het was nooit onderwerp van discussie.”

Niets van waar

“Chemische wapens gebruiken tegen de wereld?” vervolgde hij. “Iemand die bij zijn volle verstand is zou zoiets niet doen.”

Volgens de CIA was Hoessein een manische leugenaar en was hij gestopt met roken, at hij geen rood vlees meer en had hij een zwakke gezondheid.

Daar bleek niets van waar: hij rookte minstens vier sigaren per dag, at graag steaks en verkeerde in goede gezondheid.

Fout

Niets van de informatie die de CIA had verzameld bleek te kloppen. Ook het beeld van Hoessein als dictator die met ijzeren hand regeerde, bleek niet te kloppen, aldus Nixon.

“Alles wat we over hem dachten te weten, was fout,” zei hij.

Nixon heeft ook kritiek op het gedrag van president George W. Bush, die verantwoordelijk was voor de Irakoorlog.

IS

Volgens de CIA-agent hoorde de voormalige president alleen wat hij wilde horen.

Hoessein voorspelde dat de Amerikanen het erg moeilijk zouden krijgen om Irak te besturen. “Jullie zullen falen,” zei hij. En hij kreeg gelijk.

“Als Hoessein aan de macht was gebleven, zou IS nooit zijn ontstaan,” besloot Nixon.

[Nieuwsblad]


Vind je deze informatie leuk? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. maar we controleren nu wel alle inkomende en uitgaande geldstromen, het was het IMF wat daar z’n vlag moest planten. Afghanistan, Libië, gingen al voor. Nu is Syrië aan de beurt, straks N-Korea?

  23 likes
  • klopt @Jeff,

   Nu is Syrië aan de beurt, straks N-Korea?

   Alleen jammer voor hen dat hun plannen nu systematisch gedwarsboomd lijken te worden waardoor dingen niet zo gladjes meer verlopen als in het verleden. Bedriegers worden ontmanteld en leugens blootgelegd. Ik hoop dat dat zo verder gaat in het nieuwe jaar, maar dan liefst in een wat hogere versnelling.

   16 likes
   • ja, maar je kent me wel exegese; als plan A niet lukt gaan we naar plan B enz. Met zoveel macht en geld, krijg je bijna alles gedaan. Volgorde klinkt idd logisch, eerst Iran. Maar als dat nog te lastig is, gaan ze toch echt wel verder. Hee, ik wens een ieder een goede jaarwisseling en een mooi jaar. Zorg dat je je eigen geluk niet laat ondersneeuwen door alle nieuwsfeiten of nieuws leugens. Het beste voor allemaal.

    9 likes
  • @Jeff.

   Dat denk ik ook. Grote vriend van David Rockefeller, Henry Kissinger gaf in het verleden al meerdere malen te kennen dat de gene die het voedsel in de wereld controleert, de mensen controleert. En als je de energievoorraad van een land (grondstoffen) en haar financiële stromen controleert, controleer je de wereld. Alles wijst er naar uit dat ze hier naar toe werken.

   Zie bijvoorbeeld het boek The Grand Chess board van Zbigniew Brzeziński, waar hij uitlegt hoe Amerika het olie en gas in Eurazië kan bemachtigen, controleren, door bijvoorbeeld landen tegen elkaar uit te spelen, en waar volgens Brzeziński voor Oezbekistan een belangrijke rol ligt weggelegd om buurlanden te assimileren als Turkmenistan, Tajikistan, Kirgizië, Georgië, en Azerbeidzjan. Laatste twee genoemde landen staan op de kandidatenlijst om in de toekomst lid te worden van de EU.

   De Fed, Centrale Banken, het IMF, en de Wereldbank (Trojka) spelen hierbij een belangrijke rol. Griekenland lijkt mij een uitstekend voorbeeld in hoeverre landen tot het uiterste gepusht kunnen worden om aangesloten te blijven, al lag dat met de Engelse Brexit iets lastiger. Een andere bekend middel is om een desbetreffend land te demoniseren en vervolgens te boycotten met behulp van de VN.

   Het land wat het meest tegenstribbelt is ogenschijnlijk het Rusland van Poetin die al jaren op zeer agressieve wijze gedemoniseerd word. Het is waarschijnlijk de reden waarom de Russische pers door Poetin kort gehouden word en dan hebben we het met name over de westerse media die Russische tijdschriften en kranten publiceerden in Rusland.

   Poetin weet als oud KGB officier maar al te goed hoe inlichtingendiensten werken door zelf media op te zetten met de poging om iets te forceren, de publieke opinie in een land te beïnvloeden, naar zich toe te trekken, verdeeldheid te zaaien, verdeel en heers. Dat na de couppoging op Erdogan duizenden journalisten werden opgepakt, en mediastations werden gesloten verbaasd mij dan ook niet. Het zou een aanwijzing kunnen zijn dat deze media werd aangestuurd en of gefinancierd door buitenlandse inlichtingendiensten. Opvallend is in ieder geval dat Amerikaanse en Brusselse politici, en invloedrijke personen van westerse media, een jaar voor de couppoging steeds feller uithaalden naar Erdogan die de persvrijheid in Turkije zou ondermijnen. Ogenschijnlijk speelde er al veel ruis en getouwtrek op de achtergrond waardoor het voor westerse media steeds lastiger werd om te publiceren.

   Een veel interessantere vraag is denk ik in welke mate een soeverein land over een ander soeverein land invloed mag uitoefenen, of mag bepalen wat goed voor ze is, of wat niet? Een soortgelijke vraag werd Poetin enkele maanden voorgelegd door een Russische journaliste waarop hij zo ongeveer reageerde als;

   ”…dat er agressieve groeperingen in de wereld actief zijn die leven zoals ze willen leven, en dat is prima, maar deze groeperingen willen hun levensstijl ook aan andere landen opdringen.”

   Ik vond het een interessant antwoord waarbij je je binnen de democratische processen die plaats vinden mag afvragen of wij (het westen) uitverkoren zijn om te bepalen hoe een ander land het moet zien hoe te leven, ook al houdt het zich aan allerlei internationale afspraken, wel, of niet? Degene die denken te kunnen bepalen hebben zeer zeker ook geen schone handen. En is deze houding alleen weggelegd voor supermachten als Amerika die een hegemoniale rol in de wereld spelen? Hoe ziet het er dan over veertig jaar uit als mogelijk andere landen machtiger worden dan zij, als China of India? Die zouden dan exact het zelfde kunnen eisen door te stellen dat wij niet zo leven als zij het graag willen zien, om er vervolgens op los te demoniseren met alle gevolgen van dien.

   Een oplossing is na mijn mening om met alle landen hierover in conclaaf te gaan door een gezonder supranationaal orgaan op te zetten in plaats van het huidige VN model die zeer zwaar beïnvloed word door het wel en wee op Wall Street, en eigenlijk alles wat de globalisten opgezet hebben. Vinden dat ze gelijk hebben en daarom meer te zeggen. De weg die Zbigniew Brzeziński in zijn werken bewandeld door te stellen dat Amerika alle grondstoffen moet controleren om de sterkste te blijven en beweerd dat de laatste supermacht die de mens ooit zal zien Amerika zal zijn, lijkt mij een doodlopende weg en uiteindelijk catastrofaal.

   Link: Poetin over agressieve groeperingen en zijn mening daarover in drieënhalve minuut;

   https://www.youtube.com/watch?v=q5pSe2zRaQI

   18 likes
  • Rusland is aan de beurt, heeft namelijk nog geen schuld bij het imf en staat dus nog niet onder controle.

   10 likes
   • Dat is een goeie Bert, maar daar wordt de versplinter tactiek al toegepast. Alleen is het maar de vraag of dat gaat lukken; Poetin is niet zo naïef als dat ie soms doet overkomen. Idd geen IMF, maar wel al op grote schaal zaken bedrijven met dezelfde lui.

    2 likes
  • Saddam heeft de aanvallen op zijn land zelf uitgelokt door meerdere scuds richting Israël te schieten, wie zoiets flikt gaat er aan !

   2 likes
  • En @Jeff, vergeet Iran niet. Die komt nog voor N-Korea aan de beurt.

   4 likes
  • Je vergeet Iran en Trump in het jaar 5777, the war on error continues.
   http://www.nytimes.com/2016/11/25/opinion/will-donald-trump-destroy-the-iran-deal.html?_r=0

   1 likes
  • ik denk dan voor N korea aan de beurt is Iran te grazen genomen gaat worden

   0 likes
 2. Net in de telegraaf gelezen: Amerika zet in totaal 96 Russen eruit. Ja ja tuurlijk weer heel toevallig het getal 96.

  5 likes
  • Mooi he van die Poetin. Die doet niets. Vanuit het Boeddhisme geredeneerd is hij Master in Controle. Hij laat zich niet provoceren, hij zit volledig in zijn Cirkel – zoals zij dit benoemen-. En die Trump weet dit. Vandaar dat hij al die andere meelopers van rechts met rust laat en na 20 januari naar Putin gaat; voordat de Chinezen de hele wereld hebben opgekocht. Waar twee vechten om een been………………………..Je kan als VS Senator wel een duur pak aantrekken en je haar 5x per dag föhnen, dat wil nog niet zeggen dat je wijs bent.
   Wordt tijd dat die kliek van Bush en Rumsfeld voor een oorlogstribunaal verschijnt.

   4 likes
 3. dat wisten we toch allemaal al?
  niet Noord-Korea is zo aan de beurt maar wij zelf.
  de wereld voor de mensheid loopt af , wat ik niet hoopt.
  misschien kunnen wij er nog iets aan doen maar dan moeten we wel super snel zijn.

  6 likes
  • eerst moeten wij tot op de botten uitgekleed zijn (en dat pikken we dat de overheid dat ons flikt) en dan komt er een giga brger oorlog in het westen tussen wit en zwart en vele zijn dan te arm om te vluchten. Maar we pikken dat allemaal omdat de jongeren te lam zijn om op te staan.

   2 likes
 4. En dat allemaal samen gevat onder “Arabische Lente” en daarbij nam het aantal vluchtelingen dramatisch toe.

  Met het nieuwe jaar voor de deur, wanneer iedereen (nou ja de meesten) elkaar een Gelukkig Nieuwjaar wenst, en,
  daarna herhaalt het patroon weer.
  Met die leugen neem ik afstand en bepaal (voor me)zelf wat goed is voor de mensen,
  in het kort, vrede, geluk, wijsheid, inzicht, vertrouwen, gezondheid etc.
  Dit hou ik zo lang mogelijk vast.

  Gelukkig Nieuwjaar voor het hele jaar!!

  7 likes
 5. De democratie is erger dan een dictatorschap, blijkt steeds en steeds meer. Wat een democratie allemaal uithaalt, durft zelfs een dictator (zoals Kim Un) niet.

  5 likes
 6. In de loop van 2017 komt de stroom vluchtelingen tot stilstand omdat positieve veranderingen hun intrede doen! En Poetin is nog nooit naief geweest.

  4 likes
 7. alles wat we dachten was fout ….een heel bekent trekje van de mens … je laten leiden door gedachten is dat gedachten voeding nodig heeft en deze leeft van gedacht/denken met in voor en tegenstellingen dat is zijn voeding..en als je macht heeft slaat die vele groter door naar het publiek en deze gaan het zelfde denken met gedachten.. ja dat kan macht allemaal zomaar iets tot verbeelding vormen en denken dat het waar is …alleen gedachten en denken kunnen werkelijkheden scheppen van onwerkelijkheid en werkelijkheid en deze is vaak mistig ,,vandaar ook de botsingen in de mist…door alleen maar gedachten..en denken..

  3 likes
 8. Ja kom je er nu pas mee. Smerige moordenaars

  1 likes
 9. En de vredesduif, ons aller Barack Obama kon er allemaal niets aan doen. Putin bemoeit zich ermee en de boel is zo gefikst. Hoe was het liedje ook alweer van Robert Long? ” De grootte schreeuwers zijn vaak het bangst.” Wordt het niet eens tijd dat we in opstand komen tegen dat verschrikkelijke kerkse dominante Amerika. 5% van de Wereldbevolking bestaat uit Amerikanen. Waar hebben we het over. Dan heb ik natuurlijk niet de Jodenknechten uit de Grachtengordel, Amsterdam-Zuid,Buitenveldert en Amstelveen, meegerekend EN bovenal de NL Regering. Als Netanyahu een windje laat is heel Den Haag in rep en roer.

  1 likes
 10. @Freba.

  Hoezo Barack Obama kon er niks aan doen? Natuurlijk wel, maar hij koos eieren voor zijn geld omdat hij geen zin had in een lastige uitweg, of een kogel. Zo democratisch gaat het er in Amerika al veertig jaar aan toe en de mainstream media die helemaal onder controle staat van dit vuil stonden er als journalisten na te kijken. Waarschijnlijk de reden waarom Donald Trump zich heeft verzekerd van de beste beveiliging ter wereld door de beste mensen aan te stellen waaronder de beste politie van New York en daar is een gegronde reden voor.

  1 likes
 11. De OUDE elite=FAKE NEWS!!!!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Coronavirus gemaakt in laboratorium, zegt deze voormalige CIA-officier

Het coronavirus is niet in de natuur ...

sneeuw

Irakezen verbijsterd door uiterst zeldzame sneeuwval. Hier is voor het eerst in ruim een eeuw sneeuw van betekenis gevallen

Het zal de vaste lezer van deze ...