Buitenland

Filmmaakster: “Situatie in Aleppo volstrekt anders dan in het Westen wordt voorgesteld”

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Boliviaanse filmmaakster Carla Ortiz verbleef acht maanden in Syrië. Bij aankomst werd ze vastgezet door de geheime diensten, die wilden weten wat ze precies kwam doen.

Toen ze duidelijk had gemaakt wat haar intenties waren, mocht ze gaan. Ze maakte de bevrijding van Aleppo van dichtbij mee.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Filmmaakster: "Situatie in Aleppo volstrekt anders dan in het Westen wordt voorgesteld"
Carla Ortiz in Syrië

Ze zei dat het regeringsleger niet op militanten heeft geschoten die werden geëvacueerd uit Aleppo en zelfs voedsel uitdeelde aan hen.

Geen sprake

Haar aankomende documentaire toont dat de evacuatie, in tegenstelling tot wat westerse media berichtten, vreedzaam verliep.

“Velen hebben me gevraagd te bewijzen dat er tijdens de evacuatie geen kinderen en volwassenen zijn neergeschoten op straat,” zei Ortiz.

“Dit is wat ik zag: burgers werden met bussen naar schuilplaatsen gebracht. Sorry, maar er was geen sprake van massale schietpartijen,” schreef ze op Facebook.

Geen internet

Ze zette ook vraagtekens bij de zogenaamde ‘getuigenverslagen’ vanuit rebellengebieden in Aleppo die door de mainstream media werden opgepikt.

Ortiz vond het erg vreemd om te zien dat ‘getuigen’ konden twitteren en beeldmateriaal konden opsturen vanuit Oost-Aleppo, terwijl er geen internet was.

“Er was geen enkele manier om een video te uploaden,” zei ze. “Er was geen internet.”

Huurlingen

De inwoners van Oost-Aleppo leefden volgens de filmmaakster in ‘onmenselijke omstandigheden’ onder de zogenaamde rebellen, die in werkelijkheid huurlingen waren.

“Als je met mensen praat die Oost-Aleppo pas hebben verlaten, vertellen ze je dat de meeste terroristen niet eens Syrisch zijn,” zei Oritz.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
7 jaren geleden

Ik herhaal dit even;
“Ortiz vond het erg vreemd om te zien dat ‘getuigen’ konden twitteren en beeldmateriaal konden opsturen vanuit Oost-Aleppo, terwijl er geen internet was.”

Alles lag in puin maar men kon bellen en internetten, ik vond het vreemd, toen schreef ik, waar staan dan die GSM masten enz.
Bleek achteraf dat ik toch een ‘Punt’ had.

trackback
Filmmaakster: “Situatie in Aleppo volstrekt anders dan in het Westen wordt voorgesteld” | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Benhur
Benhur
7 jaren geleden

Het engste wat de MSM aan beelden en verhalen laat zien zijn van rebellen die demonstreren tegen Assad en een paar snotneuzen die verslag doen per telefoontjes. En de vreugde van het Syrische volk nu ze bevrijd zijn worden niet getoond. Nee want als ze dat zouden tonen zouden ze ook laten zien dat de rebellen niet gewenst zijn en alleen met een smoes daar zitten om voor de Amerika coalitie een land en volk te vernietigen en dat de MSM mede schuldige is aan oorlogsmisdaden.

Hans
Hans
7 jaren geleden

Wat daar gebeurt boeit mij totaal niet. Te weinig compassie denk ik……

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x