Het Complot

CIA-directeur was onderdeel van cover-up rond de moord op JFK

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De directeur van de CIA was onderdeel van de cover-up rond de moord op president John F. Kennedy. Vijftig jaar na de dood van JFK heeft de Amerikaanse inlichtingendienst een rapport vrijgegeven waaruit blijkt dat CIA-officieren indertijd betrokken waren bij het verdoezelen van informatie.

CIA-baas John McCone vormde de kern van de cover-up, zo blijkt uit het rapport dat is te lezen in het archief van de George Washington University. McCone en andere CIA-medewerkers zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het achterhouden van informatie voor de commissie-Warren, die was belast met het onderzoek naar de moord op JFK.

Volgens het rapport, dat is geschreven door de vooraanstaande CIA-historicus David Robarge, werd de informatie achtergehouden om de commissie gefixeerd te houden op ‘de beste waarheid’ in de ogen van de CIA, namelijk dat Lee Harvey Oswald John F. Kennedy had gedood en dat hij alleen had gehandeld.

McCone gaf de commissie bewust geen informatie over bestaande plannen van de CIA om de Cubaanse leider Fidel Castro om te leggen. Het rapport, oorspronkelijk gepubliceerd in het magazine van de CIA, Studies in Intelligence, suggereert ook dat McCone bewijs achterhield dat de CIA in het geheim de post van Oswald in de gaten hield.

Het Witte Huis zou de baas van de CIA opdracht hebben gegeven om de informatie te verbergen. Omdat McCone in 1964 besloot de moordplannen op Castro geheim te houden, kan hij worden gezien als ‘medesamenzweerder’ in de cover-up rond de moord op JFK, aldus het rapport.

Achtergrondinformatie: Yes, the CIA Director Was Part of the JFK Assassination Cover-Up

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x