Homepagina » Het Complot » CIA-directeur was onderdeel van cover-up rond de moord op JFK
CIA-directeur was onderdeel van cover-up rond de moord op JFK

CIA-directeur was onderdeel van cover-up rond de moord op JFK

De directeur van de CIA was onderdeel van de cover-up rond de moord op president John F. Kennedy. Vijftig jaar na de dood van JFK heeft de Amerikaanse inlichtingendienst een rapport vrijgegeven waaruit blijkt dat CIA-officieren indertijd betrokken waren bij het verdoezelen van informatie.

CIA-baas John McCone vormde de kern van de cover-up, zo blijkt uit het rapport dat is te lezen in het archief van de George Washington University. McCone en andere CIA-medewerkers zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het achterhouden van informatie voor de commissie-Warren, die was belast met het onderzoek naar de moord op JFK.

Volgens het rapport, dat is geschreven door de vooraanstaande CIA-historicus David Robarge, werd de informatie achtergehouden om de commissie gefixeerd te houden op ‘de beste waarheid’ in de ogen van de CIA, namelijk dat Lee Harvey Oswald John F. Kennedy had gedood en dat hij alleen had gehandeld.

McCone gaf de commissie bewust geen informatie over bestaande plannen van de CIA om de Cubaanse leider Fidel Castro om te leggen. Het rapport, oorspronkelijk gepubliceerd in het magazine van de CIA, Studies in Intelligence, suggereert ook dat McCone bewijs achterhield dat de CIA in het geheim de post van Oswald in de gaten hield.

Het Witte Huis zou de baas van de CIA opdracht hebben gegeven om de informatie te verbergen. Omdat McCone in 1964 besloot de moordplannen op Castro geheim te houden, kan hij worden gezien als ‘medesamenzweerder’ in de cover-up rond de moord op JFK, aldus het rapport.

Achtergrondinformatie: Yes, the CIA Director Was Part of the JFK Assassination Cover-Up

[Independent]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

martin

David Martin: ‘We staan aan de vooravond van massamoord op 5- tot 11-jarigen’

We staan aan de vooravond van de ...

john

Vrouw John McAfee claimt dat zijn dood in ‘doofpot’ wordt gestopt: ‘Ze hebben iets te verbergen’

De vrouw van John McAfee claimt dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x