Het Complot

CIA-directeur was onderdeel van cover-up rond de moord op JFK

Help door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De directeur van de CIA was onderdeel van de cover-up rond de moord op president John F. Kennedy. Vijftig jaar na de dood van JFK heeft de Amerikaanse inlichtingendienst een rapport vrijgegeven waaruit blijkt dat CIA-officieren indertijd betrokken waren bij het verdoezelen van informatie.

CIA-baas John McCone vormde de kern van de cover-up, zo blijkt uit het rapport dat is te lezen in het archief van de George Washington University. McCone en andere CIA-medewerkers zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het achterhouden van informatie voor de commissie-Warren, die was belast met het onderzoek naar de moord op JFK.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens het rapport, dat is geschreven door de vooraanstaande CIA-historicus David Robarge, werd de informatie achtergehouden om de commissie gefixeerd te houden op ‘de beste waarheid’ in de ogen van de CIA, namelijk dat Lee Harvey Oswald John F. Kennedy had gedood en dat hij alleen had gehandeld.

McCone gaf de commissie bewust geen informatie over bestaande plannen van de CIA om de Cubaanse leider Fidel Castro om te leggen. Het rapport, oorspronkelijk gepubliceerd in het magazine van de CIA, Studies in Intelligence, suggereert ook dat McCone bewijs achterhield dat de CIA in het geheim de post van Oswald in de gaten hield.

Het Witte Huis zou de baas van de CIA opdracht hebben gegeven om de informatie te verbergen. Omdat McCone in 1964 besloot de moordplannen op Castro geheim te houden, kan hij worden gezien als ‘medesamenzweerder’ in de cover-up rond de moord op JFK, aldus het rapport.

Achtergrondinformatie: Yes, the CIA Director Was Part of the JFK Assassination Cover-Up

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x