Natuur en Milieu

Bosbranden Australië zijn in het verleden groter en heviger geweest. Wat ze u niet vertellen

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het lijkt een modewoord te worden: bijna iedere keer als er iets ergs gebeurt op onze planeet, komt de term ‘ongekend’ tevoorschijn. Kijk bijvoorbeeld naar de bosbranden in Australië.

De Australische politicus Craig Kelly werd op de Britse tv geroosterd omdat hij zei dat klimaatverandering niets te maken heeft met de ‘ongekende’ bosbranden die zijn land teisteren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij werd ervan beschuldigd een ‘klimaatontkenner’ te zijn.

Knoeien

Biologe Jennifer Marohasy schrijft op haar website dat er historisch bewijs is dat de bosbranden in het verleden groter en heviger waren, en dat het toen nog warmer was.

Ze verwijst naar uitspraken die zijn gedaan door dr. Christine Finlay, die in The Australian uitlegde dat het gebied met eucalyptusbossen groter is geworden, maar dat er minder preventief wordt gebrand: een ramp in wording.

De situatie wordt volgens dr. Marohasy ook erger gemaakt door wetenschappers die met temperatuurgegevens knoeien.

Daardoor is het moeilijker om nauwkeurige voorspellingen te doen.

Ergere rampen

Zijn de huidige bosbranden ongekend?

Tot nu toe hebben ze ruim 20 levens geëist. Slechts 10 jaar geleden, op 9 februari 2009, kwamen er liefst 173 mensen om in de vlammenzee.

Op 13 januari 1939 waren de bosbranden zo hevig, dat de as neerkwam in Nieuw-Zeeland.

Dat was waarschijnlijk de ergste bosbrandramp in de geschiedenis, stelt dr. Marohasy.

Inmiddels is zo’n vijf miljoen hectare grond verwoest als gevolg van de branden.

Ook dit is niet ongekend. In 1851 ging er ruim vijf miljoen hectare bos in vlammen op.

Nog warmer

Afgelopen zomer en deze zomer is het erg warm geweest in Australië. In de zomer van 1938-1939 was het waarschijnlijk nog warmer.

Die zomer was waarschijnlijk de warmste ooit gemeten in Nieuw-Zuid-Wales en Victoria, aldus Marohasy.

Ze zegt ‘waarschijnlijk’, omdat uitzonderlijk hoge temperaturen uit het verleden zijn ‘gehomogeniseerd’ door het Australische meteorologische instituut BOM.

51,7 graden

Lees: ze zijn naar beneden bijgesteld, zodat het lijkt alsof het nu warmer is. Het KNMI hanteert dezelfde werkwijze.

Het BOM stuurt de gemanipuleerde gegevens door naar het VN-klimaatpanel IPCC, waarna deze propaganda via Twitter wordt verspreid door Hollywoodsterren als Bette Midler.

Dr. Marohasy legde in een recent interview met Sky News uit hoe de Australische tegenhanger van het KNMI knoeit met de cijfers.

De hoogste temperatuur ooit in Australië gemeten is overigens 51,7 graden Celsius. De meting dateert van 3 januari 1909.

[Jennifer Marohasy]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob
Rob
4 jaren geleden

Die branden in Australië meer dan 300 stuks blijken allemaal aangestoken te zijn door de Greta Thunberg sympathisanten.
Ze willen haar hiermee helpen en het bewijs leveren dat de wereld nu helemaal in brand staat!
In de Australische deelstaat New South Wales zijn sinds de bosbranden begin november uitbraken 24 mensen gearresteerd voor brandstichting, meldt de politie. In totaal 183 mensen moeten voor de rechter komen in verband met de bosbranden.
https://nos.nl/artikel/2317623-24-arrestaties-in-australie-voor-opzettelijk-brandstichten.html?fbclid=IwAR0IYpInMKLGt_YubPOoZkQP4-VduloWq-G2HeaHbQM55RfkP0CcU-qq2CM
https://www.nbnnews.com.au/2019/11/20/54-people-charged-with-bushfire-offences-since-august/?fbclid=IwAR23Vdp-gqxlBAIYyLpW9ZXMqIcPDAxswl_EN_Er-CQYfxaWWAWHfHSjR6E

salvar
salvar
4 jaren geleden

om de klimaatgekken te stoppen moeten alle hoogleraren en wetenschappers die geen gehoor krijgen om deze waanzin te stoppen gaan staken.
misschien houd deze gekte dan op.
van de burgers moet je niet hebben, die kijken liever naar the bold of goede tijden slechte tijden.
mobieltje is ook een dooddoener.
zeg tegen de schapen dat de branden aangestoken zijn en er op dit moment 136 brandstichters voor de rechter moeten verschijnen , kijken ze je aan of je gek bent.
onthoudt een ding de volgers van greta zijn levensgevaarlijk.

Tjeerd
Tjeerd
4 jaren geleden

Er is wereldwijd sprake van een groene aanval op de veeteeltboeren en landbouwers. Het laatste horrorhoofdstuk zijn de (aangestoken) branden in Australie die te vergelijken is met een bewust gecreeerd altaar van globale opwarming: https://www.youtube.com/watch?v=VW8u9q-BzPA (Ice Age Farmer: AUSTRALIA: BURNED ON THE ALTAR OF GLOBAL WARMING) De bossen zijn vantevoren gechemtraild en uit een video van Max Igan blijkt dat het water in Australie in handen is van grote bedrijven (voor m.n. fracking), China en ook Australische politici. Het water (ook voor blussen van branden)wordt schaars gehouden uit een winstoogmerk. Igan heeft radarbewijs dat regen via weermodificatie wordt weggehouden buiten de Australische kust. Zie zijn recente videos. Mister Agenda 21/CO2 Michael Mann (van de zogenaamde hockeystick) is ook in Australie en heeft het op zijn twitter over klimaatverandering in action… De Ice Age Farmer geeft recente voorbeelden van predictive programming in de media over komende vuurstormen als gevolg van zogenaamde klimaatverandering

Margie
Margie
4 jaren geleden

https://m.youtube.com/watch?v=jW2yZsLHF_w

Tony Heller ? common sense to all this climate hysteria… A must see!!!

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x