Homepagina » Financieel » Dit is absurd en niet realistisch! Hoe er wordt gemorreld aan uw pensioen (en de minister het volk de rug toekeert)
Je belastinggeld verdwijnt in schimmige miljardenfondsen, en niemand weet wat ermee gebeurt

Dit is absurd en niet realistisch! Hoe er wordt gemorreld aan uw pensioen (en de minister het volk de rug toekeert)

Pensioenfondsen maken al tientallen jaren rendementen die gemiddeld tussen de zes en zeven procent liggen, maar bij het berekenen van de dekkingsgraad moeten ze net doen alsof ze amper 0,5 procent rendement halen.

Dat is absurd en niet realistisch, zeggen de initiatiefnemers van een petitie die inmiddels zo’n 60.000 keer is ondertekend en die gesteund wordt door onder meer 50PLUS, PVV, DENK, SP en Forum voor Democratie.

De rekenrente, waarmee wordt bepaald of pensioenfondsen aan hun verplichtingen voldoen, is nu gebaseerd op de risicovrije marktrente.

Onhoudbaar

Die wordt kunstmatig laag gehouden, waardoor de pensioenfondsen zich arm moeten rekenen.

Nu de rente door het ingrijpen van de Europese Centrale Bank negatief is geworden, is de huidige rekenmethodiek onhoudbaar, klinkt het.

Economen zijn het erover eens dat de toe te passen rekenrente een stuk hoger moet liggen dan de huidige rekenrente.

Niet van plan

De petitie is aangeboden aan minister Koolmees, maar die is niet van plan de rekenregels voor de pensioenen te veranderen.

Hij nam de 60.000 handtekeningen in ontvangst, maar legt de petitie naast zich neer.

Onverstandig

Koolmees zei dat het ‘onverstandig is te morrelen aan de rekenregels’.

We moeten gaan hervormen om het ook voor toekomstige generaties betaalbaar te houden, zei hij.

De petitie kan hier worden ondertekend.

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Laat me raden; hun pensioen is al geregeld? Zo … en dan nu nog een paar brave burgers beroven, dan is die Bentley ook binnen. Zeg .. brave burger … jij hebt helemaal niet zoveel nodig joh. Je hebt het immers al zo goed! Nou niet zeuren dat je er hard voor gewerkt hebt hoor.

René
René
1 jaar geleden

Opheffen al die (Zwarte Zwanen) pensioenbedrijven, geen nationale pensioenpot meer en geen belasting voordeeltjes. Over een periode van 10 jaar volledig afbouwen en uitkeren aan de pensioengerechtigden op basis van nominale inleg. Gerechtigden met een hypotheek > 50% van de woningwaarde eerst verplicht aflossen, rest is vrij besteedbaar.

De AOW is er al, als omslagstelsel, om in ieder geval een minimale oude dagvoorziening te hebben en verder zijn de meeste mensen tegenwoordig best in staat om zelf te sparen voor wat extra’s. Zo niet, dan rest de AOW.

Bij het vermogen rekening houden dat mensen sparen voor de oude dag en daarom over de 1e miljoen aan vermogen geen rendementsheffing meer betalen.

René
René
Reactie op  René
1 jaar geleden

Sowieso betalen we ons al scheel aan belastingen en vaste lasten per maand:
– WOZ/Gemeentelijke belasting, circa Euro 75
– Waterschap belastingen en dergelijke, circa Euro 50
– Energiekosten (merendeel is belasting), circa Euro 180
– Zorgverzekering, circa Euro 150
– Waterkosten, circa Euro 15
– Hypotheek met opstalverzekering en OVL, circa Euro 900 gedurende dertig jaar op een huis dat in 1960 al is gebouwd….
– Uitvaartverzekering Euro 12 per maand
– Internet en basis TV, Euro 50 per maand
– MRB belasting en Casco verzekering, per maand 50 Euro

En dan nog wat te eten, op de basisbehoeften inmiddels ook al 9% BTW en op alles wat ‘leuk’ is 21% dan ben je zo al Euro 1500 in de maand verder.
Dan is het ook nog handig wat aan pensioensparen te doen naast de AOW premie die je betaalt.

Heb je een maandelijks inkomen van Euro 3700 dan betaal je hierover ook maandelijks Euro 1000 belastingen, inclusief de AOW premie.

En wat krijgen wij terug van de overheid voor al deze betaalde belastingen?
Juist ja, veel betutteling, regeltjes en ON-VRIJHEID.

Verder is het wel een duaal gaaf landje hoor…..

rop
rop
1 jaar geleden

Tientallen jaren op 7 procent rendement liggen maar net doen of het 0,5 procent rendement ligt?
Noem het maar gegoochel met getallen,en als er daarmee word gegoocheld dan kan resultaat niks anders zijn dan een negatieve rekensom ten gunste van het pensioenstelsel maar ten ongunstig van de gepensioneerde
Ze doen net of ze het arm hebben maar dat is niet reëel tegenover de gepensioneerde want die word er armer van,ze draaien het gewoon om naar zichzelf toe dit stelsel en de individu of de gepensioneerde moet deze verdraaiing dan accepteren.
Het hele verhaal is dat eigenlijk helemaal geen contant geld aan de pas komt,het is een getallen en in verdraaiende berekening, geld is een eindig product alles wat er is kan nooit meer met contante betaald of bedekt worden, de som getallen reeks is hoger dat het contante geld
Met getallen berekende sommen die zijn oneindig,men kan gewoon berekenen in oneindige getal bedragen waarin eindigheid helemaal niet van toepassing is.
als iedereen een getal op zijn rekening van zeg maar 100 miljoen zal krijgen kunnen we dat gewoon uitgeven, maar als een ieder het in zijn zak wil hebben zal het niet haalbaar zijn omdat het bedrag gewoon niet werkelijk in contante aanwezig is
Dus dan staat er een tekort aan het geldmiddel zelf.
Door dit tekort word het getal zelf op papier berekend dus het middel om de economie draaiende te houden, niet met contante maar op schijnwaarde van het op getal berekende model die niet anders niet kan zijn dan op misleidingen ervan
Als men een huis financiert dan heb je deze niet echt contant betaalt maar is gedekt door een bedrag gerekend in de som van een getal.
die op zijn beurt gedekt is door de bank die kan een bedrag veelvuldig vele malen uitgeven in een getal besomming dus men koopt of financiert een huis van geld die niet in contante word uitgegeven dus is het een vorm van lucht.
Koolmees, zegt dat het onverstandig is om aan rekenregels te morrelen terwijl het hele systeem zelf aan alles met een rekenmodel zit te morrelen
Wat dat betreft word een ieder belazerd en alle reken sommen is een schijn verhouding.
Het is de schijnwereld van het getal en geldmiddel zelf die op allerlei gebied zijn eigen schijnheiligheid economische vertoont.

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Geef mij de tijd van de conquistadors maar .. die waren tenminste duidelijk. Ofwel, hiep hiep hoera … de staat heeft de kerk overgenomen! 10 minuten pijn … of de helft van je leven? daar is over nagedacht.

Rob
Rob
1 jaar geleden

Als politici in Nederland het over hervormen hebben dan weet je al dat je wederom belazerd wordt. Dat laatste stukje, over het betaalbaar houden voor toekomstige generaties, dat zeggen ze straks ook tegen de generaties die nu de toekomst zijn. En zo schuiven ze alles continue vooruit om het geld in kas te houden en zelfs te vermeerderen. Zo lang de pensioenfondsen al bestaan, zo lang wordt er al betaald voor het pensioen, door werknemers en werkgevers. Dat s al van (net) na de oorlog. Al die tijd zijn ze alleen maar aan het oppotten geweest. Of stond dat in het plan van de elite, om het gepeupel te laten betalen voor de financiering van straks misschien de EU. Zijn daar al sinds na de oorlog zogenaamde pensioenfondsen voor uitgevonden.? De betalingen door werknemer en werkgever oppotten en alleen van de rente de pensioenen uitbetalen. En nu blijkt ook nog eens dat er met de rente wordt gerotzooid. Nog meer oppotten.

anoniem
anoniem
1 jaar geleden

Dat is een instinkertje, komen ze mooi weg met de indexering, niks als goud geven doen de dwazen in vreugde leven?

anoniem
anoniem
Reactie op  anoniem
1 jaar geleden

Net als met koopwoningen, met alle gevolgen van warmte, milieu etc in het vooruitzicht?

Piet
Piet
1 jaar geleden

Koolmees wil en MAG niets veranderen! De pensioen bedragen zijn inmiddels bij 1600 miljard euro en groot genoeg om de pensioenen te voorzien van jeugd en ouderen!
De Nederlandse pot geld is zo giga groot dat de andere EU landen likkebaard nu nog toekijken.
ECB en DNB dus Klaas Knot die bij beiden werkzaam is zullen dan ook zorgen dat harmonisatie plaats gaat vinden. Waarschijnlijk om de pensioen beleggingen in waardeloze Zuid en Oost Europesche waardepapieren te verplichten dus met verliezen op te zadelen en zo ons potje leeg te halen, wen er maar vast aan!

thomas
thomas
1 jaar geleden

het is eigenlijk heel simpel de overheid is niet de machtigste persoon van het land het is slechts een poppetje die de opinie in de gaten moet houden en de juiste regels moet toepassen op basis van in de hoogste top sorry ik geloof niet in een leeg universum dus buitenaardsen deze zijn geintereseerd in onze evolutie zij zorgen dat wij zo snel mogelijk evolueren zij willen dat wij er zo snel mogelijk zelf eruit komen dit doen ze door mensen tussen de maatschapij te stoppen die instinktief weten wat er mis is en handelen op persoonlijk nivo dingen vernietigen die onzo evolutie negatief beinvloeden zei zijn niet geintereseerd in het persoonlijk geluk van de mens hun hoofd doel op dit moment is kartels opruimen dit soort nobele doelen hebben ze altijd maar besef wel dat in die kartels veel mensen werken en als een bom die duizenden mensen dood de evolutie positief beinvloed dan doen ze dat onderzoek zelf maar waar kartels zitten dit is echt een groot probleem voor onze vrijheid o ja de politiek weegt de wil van buitenaardsen in de punt van de piramide en daaronder de kartels tegen wat wij toelaten alswe het vergelijken met ruzie tussen ouders dan is de moeder de buitenaardsen de vader het kartel het kind de burger en de rechter de politiek

Freba
Freba
1 jaar geleden

Als iedereen geindexeerd zou worden met terugwerkende kracht – dus Alle gepensioneerden – dan nog komt er 30.000.000.000 euro per jaar bij. (Bron: cafe Weltschmerz; Pieter Lakeman)
En anders verkoopt de familie van Oranje maar al hun kunstschatten, waaronder het met urine “behandelde” verlorengewaande doek van Rembrandt, dat onder het ledikant van Bernhard lag. Geschatte waarde 90.000.000 euro .

Shadow1100
Shadow1100
1 jaar geleden

Ik kreeg 50 jaar geleden medegedeeld dat ik na 40 jaar mocht stoppen met werken en met pensioen kon gaan.
NEE, nu door tot 67 jaar en 4 maanden.
Het pensioen zou gebaseerd zijn op basis het laatst genoten salaris.
NEE, het is nu gebaseerd op het middelloon.
Het zou waardevast zijn.
Nee, zie volgende.
Het pensioen zou jaarlijks geïndexeerd worden.
Nee, al 10 jaar niet geïndexeerd. Het wordt misschien zelfs gekort.
Vrijwel alle gepensioneerden hebben sinds 2008 tot wel 12 procent ingeleverd.
Al mijn werkzame jaren is iedere maand meer dan 1/4 van mijn salaris ingehouden voor mijn pensioen. (27,6%). Dus gewoon achtergesteld salaris, NIKS uitkering, MIJN eigen geld.

Gezamenlijke waarde pensioenpotten:
Eind 2007: 683 miljard euro
Eind 2012: 916 miljard euro
Eind 2017: 1.338 miljard euro
Tussenstand 2019: €. 1.600.000.000.000,00 (1.6 biljoen €)

Dat is €. 94.000,- per inwoner van Nederland. Van baby tot grijsaard!
Bijna alle fondsen hebben, ondanks crisis en lage rente, een rendement behaald van 8,6(!) procent (PFZW) per jaar (=137,6 miljard). Echter, de door de overheid en De Nederlandse Bank opgelegde kunstmatig lage rekenrente van 1,577 procent, zorgt ervoor dat de voor indexering vereiste dekkingsgraad van 110 procent niet wordt gehaald. 
Het geld klots tegen de plinten op. Jaarlijks maken de pensioenen vele miljarden €uro’s winst, maar ze doen zich voor als de armste kerkratten.

Dekkingsgraad bij geen pensioenroof
Wat als de overheid in de vorige eeuw het niet geringe vermogen niet had afgeroomd, hoe zou de financiële situatie er nu voor staan? In totaal is 32,86 miljard gulden door de (r)overheid (Lubbers/Kok) afgepakt en dat komt overeen met 32,86/2,20 = 14,91 miljard euro. Voor het gemak houden we 1990 als gemiddelde jaar aan voor de periode, dat de overheid geld aan het pensioenfonds heeft onttrokken. Tussen 1990 en eind 2015 zit 25 jaar. Oftewel het zou inmiddels gaan om een opgebouwd bedrag van 14.910.000.000 * 1,062^25 = 67,08 miljard euro, waarmee het ABP een vermogen van 351 + 67 = 418 miljard euro zou hebben. Dit vertaalt zich naar een theoretische dekkingsgraad van 418/(351/0,982) = 117%. Hiermee zou het ABP aan de minimale eis van 110% voldoen, waardoor een verhoging van de pensioenen terecht zou zijn.

De pensioenuitvoerders hebben zichzelf wel een salaris aangemeten van tussen de 250.000,00 en 600.000,00 €uries. Dik boven de Balkenende Norm van €. 187.000,00,
inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering, belastbare onkostenvergoedingen en pensioenbijdragen.
Als straks onze pensioenpotten verdeeld gaan worden over de Europese landen zullen de arme(?) landen daar heel blij mee zijn en kunnen ze daar nog eerder met pensioen.

Kijk ook eens naar de grote tekorten in de pensioenpot van “onze” europarlementariërs.
Die betalen weinig premie, worden niet gekort en krijgen toch een riant pensioen, rara.
Het tekort bij het aanvullende pensioenfonds van het Europarlement is opgelopen tot ruim 326 miljoen euro. Als het Europarlement niet ingrijpt is het fonds tussen 2024 en 2026 helemaal leeg. Een groot probleem dat dan op het bord van de Europese burger, de belastingbetaler, komt te liggen. De uitkering van het aanvullende pensioenfonds aan de deelnemers is namelijk gegarandeerd. Ook wanneer de pot leeg is.

x

Check Also

coronapaspoort

70% Nederlanders voorstander van coronapaspoort? Hoe ze de kluit belazeren

Zeventig procent van de Nederlanders ziet coronapaspoort ...

middelkoop

Willem Middelkoop over Grote Reset: ‘Er komen hele grote veranderingen’

Oud-beurscommentator Willem Middelkoop waarschuwt al jaren voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x