Financieel

Dit is absurd en niet realistisch! Hoe er wordt gemorreld aan uw pensioen (en de minister het volk de rug toekeert)

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Pensioenfondsen maken al tientallen jaren rendementen die gemiddeld tussen de zes en zeven procent liggen, maar bij het berekenen van de dekkingsgraad moeten ze net doen alsof ze amper 0,5 procent rendement halen.

Dat is absurd en niet realistisch, zeggen de initiatiefnemers van een petitie die inmiddels zo’n 60.000 keer is ondertekend en die gesteund wordt door onder meer 50PLUS, PVV, DENK, SP en Forum voor Democratie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De rekenrente, waarmee wordt bepaald of pensioenfondsen aan hun verplichtingen voldoen, is nu gebaseerd op de risicovrije marktrente.

Onhoudbaar

Die wordt kunstmatig laag gehouden, waardoor de pensioenfondsen zich arm moeten rekenen.

Nu de rente door het ingrijpen van de Europese Centrale Bank negatief is geworden, is de huidige rekenmethodiek onhoudbaar, klinkt het.

Economen zijn het erover eens dat de toe te passen rekenrente een stuk hoger moet liggen dan de huidige rekenrente.

Niet van plan

De petitie is aangeboden aan minister Koolmees, maar die is niet van plan de rekenregels voor de pensioenen te veranderen.

Hij nam de 60.000 handtekeningen in ontvangst, maar legt de petitie naast zich neer.

Onverstandig

Koolmees zei dat het ‘onverstandig is te morrelen aan de rekenregels’.

We moeten gaan hervormen om het ook voor toekomstige generaties betaalbaar te houden, zei hij.

De petitie kan hier worden ondertekend.

 

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Laat me raden; hun pensioen is al geregeld? Zo … en dan nu nog een paar brave burgers beroven, dan is die Bentley ook binnen. Zeg .. brave burger … jij hebt helemaal niet zoveel nodig joh. Je hebt het immers al zo goed! Nou niet zeuren dat je er hard voor gewerkt hebt hoor.

René
René
4 jaren geleden

Opheffen al die (Zwarte Zwanen) pensioenbedrijven, geen nationale pensioenpot meer en geen belasting voordeeltjes. Over een periode van 10 jaar volledig afbouwen en uitkeren aan de pensioengerechtigden op basis van nominale inleg. Gerechtigden met een hypotheek > 50% van de woningwaarde eerst verplicht aflossen, rest is vrij besteedbaar.

De AOW is er al, als omslagstelsel, om in ieder geval een minimale oude dagvoorziening te hebben en verder zijn de meeste mensen tegenwoordig best in staat om zelf te sparen voor wat extra’s. Zo niet, dan rest de AOW.

Bij het vermogen rekening houden dat mensen sparen voor de oude dag en daarom over de 1e miljoen aan vermogen geen rendementsheffing meer betalen.

rop
rop
4 jaren geleden

Tientallen jaren op 7 procent rendement liggen maar net doen of het 0,5 procent rendement ligt?
Noem het maar gegoochel met getallen,en als er daarmee word gegoocheld dan kan resultaat niks anders zijn dan een negatieve rekensom ten gunste van het pensioenstelsel maar ten ongunstig van de gepensioneerde
Ze doen net of ze het arm hebben maar dat is niet reëel tegenover de gepensioneerde want die word er armer van,ze draaien het gewoon om naar zichzelf toe dit stelsel en de individu of de gepensioneerde moet deze verdraaiing dan accepteren.
Het hele verhaal is dat eigenlijk helemaal geen contant geld aan de pas komt,het is een getallen en in verdraaiende berekening, geld is een eindig product alles wat er is kan nooit meer met contante betaald of bedekt worden, de som getallen reeks is hoger dat het contante geld
Met getallen berekende sommen die zijn oneindig,men kan gewoon berekenen in oneindige getal bedragen waarin eindigheid helemaal niet van toepassing is.
als iedereen een getal op zijn rekening van zeg maar 100 miljoen zal krijgen kunnen we dat gewoon uitgeven, maar als een ieder het in zijn zak wil hebben zal het niet haalbaar zijn omdat het bedrag gewoon niet werkelijk in contante aanwezig is
Dus dan staat er een tekort aan het geldmiddel zelf.
Door dit tekort word het getal zelf op papier berekend dus het middel om de economie draaiende te houden, niet met contante maar op schijnwaarde van het op getal berekende model die niet anders niet kan zijn dan op misleidingen ervan
Als men een huis financiert dan heb je deze niet echt contant betaalt maar is gedekt door een bedrag gerekend in de som van een getal.
die op zijn beurt gedekt is door de bank die kan een bedrag veelvuldig vele malen uitgeven in een getal besomming dus men koopt of financiert een huis van geld die niet in contante word uitgegeven dus is het een vorm van lucht.
Koolmees, zegt dat het onverstandig is om aan rekenregels te morrelen terwijl het hele systeem zelf aan alles met een rekenmodel zit te morrelen
Wat dat betreft word een ieder belazerd en alle reken sommen is een schijn verhouding.
Het is de schijnwereld van het getal en geldmiddel zelf die op allerlei gebied zijn eigen schijnheiligheid economische vertoont.

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Geef mij de tijd van de conquistadors maar .. die waren tenminste duidelijk. Ofwel, hiep hiep hoera … de staat heeft de kerk overgenomen! 10 minuten pijn … of de helft van je leven? daar is over nagedacht.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x