Buitenland

CIA zit achter massale protesten in Hongkong. Zie hier welke organisatie het vuile werk opknapt

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Maandag was het 22 jaar geleden dat Groot-Brittannië Hongkong teruggaf aan China. Sindsdien is het een speciale provincie van het land.

Veel inwoners van Hongkong voelen weinig voor meer bemoeienis uit Peking. In de afgelopen maanden zijn veel mensen de straten op gegaan om te demonstreren tegen een wet die uitlevering aan China mogelijk maakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Deze protesten zorgden voor confrontaties tussen de demonstranten en de politie.

National Endowment for Democracy

Zijn het wel echt protesten of schuilt hier meer achter?

De protesten worden georganiseerd door een organisatie die zich het Civil Human Rights Front noemt.

Tot deze organisatie behoren een aantal partijen die één ding gemeen hebben: ze hebben geld aangenomen van de National Endowment for Democracy (NED).

CIA

Carl Gershman, voorzitter van de NED, zei ooit: “Het zou verschrikkelijk zijn als democratische groepen wereldwijd worden gezien als verlengstuk van de CIA. We zagen dat in de jaren zestig, en daarom is er een einde aan gemaakt. Om die reden is de Endowment opgericht.”

De NED voert dus eigenlijk het werk uit van de CIA.

Geheim

Allen Weinstein, die hielp bij de oprichting van de NED, zei: “Veel van wat we vandaag de dag doen werd 25 jaar geleden in het geheim gedaan door de CIA.”

De NED was overigens ook actief in Honduras, van waaruit recentelijk een vluchtelingenstroom naar de Verenigde Staten op gang kwam.

 

[RT America]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
charlud
charlud
4 jaren geleden

Hong Kong is toegewezen aan China maw zij zijn wettig gezien onder Chinees grondwet. China heeft Hong Kong een speciale status gegeven omdat in de tijd dat die de toewijzing heeft plaatsgevonden China in vergelijking met Hong Kong in economisch opzicht nog in ontwikkeling was. Maar grondwettelijk gezien is Hong Kong gewoon China , dus de chinezen die daar protesteren moeten zich niet aanstellen. Als bepaalde mensen in Hong Kong het niet eens zijn met het beleid van China ga dan emigreren. Want de 99% houden hun mond of ze blij zijn is een andere zaak.

William
William
4 jaren geleden

Is de video nog ergens te bekijken.. youtube heeft m waarschijnlijk geblokt

Freba
Freba
4 jaren geleden

Weer twee opvallende namen Gershman en Weinstein, behorende tot het volk der Intriganten. Overal waar narigheid en intriges plaatsvinden kom je altijd weer Joodse namen tegen. HET volk krijgt van iedereen krediet en kunnen maken wat ze willen, precies zoals Herzl destijds heeft voorspeld.

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

China probeert z’n move te maken. Het wil al decennia Hong Kong terug nemen en wraak uitoefenen op de politieke vluchtelingen die nou juist daar schuil zijn gaan houden.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x