Homepagina » Natuur en Milieu » Spectaculaire fallstreak hole boven Australië
Spectaculaire fallstreak hole boven Australië

Spectaculaire fallstreak hole boven Australië

Inwoners van het zuidoosten van Australië zagen vandaag een spectaculaire fallstreak hole, een grote opening in de wolken. De formatie werd op maandagmiddag rond één uur plaatselijke tijd gespot in de deelstaat Victoria.

Dergelijke zeldzame openingen worden gevormd wanneer een deel van de waterdruppels in de wolk verandert in ijskristallen en onder de wolkenlaag valt, zo meldt de Cloud Appreciation Society.

De formatie werd door veel mensen vastgelegd. “Deze vreemde wolkenformatie doet me denken aan de ruimteschepen in de film Independence Day,” twitterde Tom Elliott.

Door hun zeldzaamheid en ongewone verschijningsvorm, maar ook door de geringe aandacht in de media, worden fallstreak holes vaak toegeschreven aan ongeïdentificeerde vliegende objecten.

[ABC]

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roy
Roy
6 jaren geleden

Erg mooi fenomeen is dit, hoop ik nog eens in het echt te zien…

duitinzakje
duitinzakje
6 jaren geleden

Kan het HAARP zijn?

Ik dacht dat Weather Warfare verboden was. Zijn ze nog steeds aan het experimenteren? Of is het een vorm van pre-programmeren van de mensheid op wat we nog gaan beleven?

Waarom zijn dit soort wolkenformaties nooit eerder vastgelegd? Denken mensen nou werkelijk dat deze situaties aan het oog van schilders was ontschoten? Wie heeft er OOIT een schildering gezien uit zo’n drieduizend jaar kunstgeschiedenis waarop zo’n dramatische hemel te zien is? En geloof mij nou maar. Als dit fenomeen ‘natuurlijk’ was, en dus vaker voorkwam, dan hadden kunstenaars er door de eeuwen – millenia – heen heus wel visuele melding van gemaakt.

lalalalaria
lalalalaria
Reactie op  duitinzakje
6 jaren geleden

Beste duitinhetzakje. Vooreest: dit fenomeen is zeldzaam, wat de kans op waarnemingen verkleint. Tevens was vroeger de bevoling geringer, wat de kans op waarnemingen verkleint. Bovendien beschikte men voorheen niet over de hoeveel smartphone en camerasystemen om dit fenomeen als het zich dan al voor zou doen zou vastleggen wat dus de kans op het vinden van een foto/video ervan verkleint. Laat staan dat de kans al helmaal klein was dat er vroeger een da vinci of leonardo met een doek klaarstond even ever te tekenen wat hij nou in de lucht zag. Het is best lastig om zulk ding te zien en dan uit het hoofd over te tekenen. Bottomline: met het minste logisch nadenken en indenkingsvermogen kan je al snel inzien dat hier niets speciaal aan de hand is. Richt je pijlen op area 51 en laat je niet afleiden door dit soort wolkerige artikels. Een prettige dag verder. Geen dank.

josie
josie
Reactie op  lalalalaria
6 jaren geleden

En dan nog moest je in die tijd schildertalent hebben en geld genoeg hebben om zo’n doek aan te schaffen.
Maar ik sluit HAARP niet uit.
Maar prachtig is het zeker, haarp of niet.

duitinzakje
duitinzakje
Reactie op  josie
6 jaren geleden

@Josie:

Schilders hoeven niet altijd direct aanwezig te zijn bij het onderwerp dat ze schilderen. Er zijn heel wat doeken die oorlogstaferelen weergeven ter zee of op het land. Nou geloof maar niet dat schilders hun ezel hadden opgezet om exact het moment waarop de kogel vloog dit vast te kunnen leggen.

Schilders zijn heel goed in staat om op basis van wat ze zelf al begrijpen en daarbij getuigenissen van mensen die bij een gebeurtenis aanwezig waren hun doeken te schilderen.

Als wolkentypen als hierboven een natuurlijk fenomeen waren en dus gewoon spontaan voorkwamen, geloof mij nou maar, schilders hebben een voorkeur voor dramatische beelden, die zouden dat beslist hebben afgebeeld!

Roy
Roy
Reactie op  duitinzakje
6 jaren geleden

“Als wolkentypen als hierboven een natuurlijk fenomeen waren en dus gewoon spontaan voorkwamen, geloof mij nou maar, schilders hebben een voorkeur voor dramatische beelden, die zouden dat beslist hebben afgebeeld! ”

Wat begrijp je niet aan “zeldzaam” natuur fenomeen.
Ik zelf heb het nooit in levende lijve gezien en wat ik uit jouw reacties begrijp jij ook niet en vele andere met ons ook niet…

En misschien is er wel een of andere schilder die het ooit heeft vastgelegd en heb je het niet gezien. Of ben jij bekend met “alle” schilders inclusief hobby schilders en hun schilderijen door de eeuwen heen?

Roy
Roy
Reactie op  duitinzakje
6 jaren geleden

Nooit eerder vastgelegd?
Hier heb ik een linkje voor je.
http://images.lmgtfy.com/?q=fallstreak+holes

en nog een
http://images.lmgtfy.com/?q=hole+punch+clouds

Het fenomeen fallstreak holes bestaat al veeeeeeellll langer dan HAARP. Er wordt al over geschreven in boeken vanaf zekers de jaren 60…

http://books.google.nl/books?id=JBQeAQAAIAAJ&q=%22fallstreak+holes%22&dq=%22fallstreak+holes%22&hl=nl&sa=X&ei=idtXVP-HBMfEPMP6gaAC&redir_esc=y

vladi
vladi
6 jaren geleden

chemtrails en haarp.

die regenboog op de kop is geen fenomeen,die zie ik zo vaak.
als ze de lucht potdicht hebben gevlogen met de zon erachter zie je die regenboog vaak genoeg.

kwestie van iets langer dan twee seconden naar de ?lucht? kijken.
wat betreft het opentrekken van die chemwolk,ik zeg haarp.

dat troll roy/ronny/henk als eerste op dit artikel zou reageren,was te denken.

je zult in de toekomst nog veel meer fenomen gaan zien,mocht het nog niet genoeg zijn voor je wat zich afspeelt in de wereld.
het aantal records wat gebroken worden op menig vlak.

man man man fantasieboy roy.

fff

Roy
Roy
Reactie op  vladi
6 jaren geleden

Vladi als je goed leest had je kunnen zien dat de eerste en “normaalste” reactie van mij kwam…..

Quote:
“Erg mooi fenomeen is dit, hoop ik nog eens in het echt te zien… ”

Toen kwam al dat “onvermijdelijke” gespeculeer over HAARP…
Ook voor jouw info Vladi, dit “fenomeen” is NIETS nieuws en ook zeker geen gevolg van HAARP en heeft al helemaal niets met chemtrails te maken.. Over fantasieboy gesproken zeg.. Jij kan me er wat van :)..

Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Wij hebben dit naar mijn weten nog niet eerder op het noordelijk halfrond gezien, terwijl Nederland de mooiste wolkenluchten van Europa heeft.
Mijn denken nijgt ook naar Haarp. Anderhalve dag geleden werd het blauw van ons zwerk ook ineens vervuild door Chem Trails. Die waren er ook niet 100 jaar geleden. Er is zoveel uitgevonden om ons luchtruim te bezoedelen dat ik toch ga voor iets anders dan een natuurfenomeen.

pietje
pietje
6 jaren geleden

Jaaaaaaa HAAAAAAARP War een ellende ! Zogaan we maar door en we blijven maar zxitten op onze stoel ! We doen niets ! Lieve mensen laten we een datum afspreken en naar het binnehof gaan a.u.b. We moeten voor onszejf okkomen !!! Als we het nu nbiet doen dan is is afgeliopen met ons !!!
.

J.A van der Vlugt
J.A van der Vlugt
Reactie op  pietje
6 jaren geleden

Beste Pietje,

Deze oproep heeft helemaal geen zin! Welke berichten ook tot ons komen, iedereen blijft gewoon op z’n stoel zitten! Jullie zien
toch, zelfs de waarschuwing van tijdsreizer Scott dat in 2015 de derde wereldoorlog zal uitbreken doet de massa niet in beweging komen. Ikzelf heb zo vaak aan dit soort akties zitten denken! Maar ja, in je eentje bereik je niets! Wij laten ons blijkbaar gewillig naar de slachtbank brengen! Hetzij zo!

Faith
Faith
6 jaren geleden

Mochten ze bij haarp willen dat ze zulke kunstwerken in de lucht konden maken. Ze schoppen het niet verder dan ordinaire fantasieloze witte strepen in de lucht. Bovendien lijkt het er op dat er steeds minder elite fratsen getolereerd worden, ook in het luchtruim. Er zijn in een week tijd al twee raketten ontploft voor ze goed en wel in de kosmos hingen. We zitten in sacret space door die verhoogde frequenties en nee, ik denk niet dat dit het werk van haarp is wat wij hier zien, hoe graag ze dat ook zouden willen.

Henk001
Henk001
6 jaren geleden

Hoewel zeldzaam is dit een goed begrepen weersverschijnsel. In de ANWB-veldgids “Weer” wordt het op blz 106 onder “Valstreepgaten” ongeveer net zo uitgelegd als nota bene hierboven in dit artikel. De “regenboog” ontstaat door irisatie (zelfde boekje blz 130). Er staan nog veel meer zeldzame weerfenomenen in zoals wolkenstraten, ribbels, lenswolken, straalstroombewolking, parelmoerwolken, lichtende nachtwolken, allerlei halo-verschijnselen, … Maar kennelijk zijn er mensen die als ze iets zien wat ze niet kennen meteen in de samenzweringsreflex schieten in plaats van even naar een nuchtere verklaring te zoeken.
By the way: HAARP is al anderhalf jaar geleden uitgeschakeld.

jimmy
jimmy
6 jaren geleden

Prachtig..

duitinzakje
duitinzakje
6 jaren geleden

Wat mij ook zo verbaast is dat zoveel mensen de officiële uitleg over dit soort fenomenen zo braaf slikken.

Eenieder die te school is geweest heeft altijd alle wolkentypen geleerd met hun Latijnse naam. Hoe is het mogelijk dat we geen Latijnse naam voor dit verschijnsel hebben, maar het moeten doen met de Engelse benaming?

Waar voorheen het Latijn de taal van de wetenschap was, is nu kennelijk het Engels de wereldtaal voor wetenschap.

Of kan iemand mij de Latijnse naam voor dit wolkentype noemen? Bijvoorbeeld uit een oud studieboek voor weerstudies?

THiZ-iZ-MaDNeSS
THiZ-iZ-MaDNeSS
Reactie op  duitinzakje
6 jaren geleden

Zijn meerdere type wolken met een Engelse benaming hoor. Zo heb je bijv, een ‘shelfcloud’ en een ‘wal lcloud’, dat dit een ‘fallstreak hole’ heet zal misschien wat weghebben van een ‘sinkhole’. Wat jullie hier van denken moeten jullie zelf weten maar ik doe het af als moeder natuur.

duitinzakje
duitinzakje
Reactie op  THiZ-iZ-MaDNeSS
6 jaren geleden

@THIZ-iZ-MaDNeSS:

MIjn vraag was voorbeelden uit OUDERE studieboeken, zeg uit begin vorige eeuw.

U komt aan met voorbeelden uit – voor mijn part – de jaren zestig of later.

Toen was de HAARP technologie al voorhanden, sterker nog, er werd al ‘Weather Warfare’ gepleegd en ook verboden verklaard.

Zelfs Wikipedia heeft een pagina over Weather Warfare. Er is o.a. sprake van ‘Cloud Seeding’ met militaire doeleinden. Begin jaren zeventig is internationaal afgesproken deze tactieken niet langer te gebruiken.

In de Vietnam oorlog is ook al het weer ingezet als wapen!!

Roy
Roy
Reactie op  duitinzakje
6 jaren geleden

Een boek uit de jaren 50 is toch echt ver voor het HAARP tijdperk.
HAARP is iets van de jaren 90 en niet iets van de jaren 50..

HAARP is toch net even iets anders als cloudseeding, wat bijvoorbeeld gebruikt werd bij Operation Popeye (Vietnam)

Roy
Roy
Reactie op  duitinzakje
6 jaren geleden

@Duitinzakje

Het is geen wolkentype, het komt voor bij meerdere wolkentypes.
Zo ver bekend is het als eerste beschreven in 1956 door de britse meteoroloog F.H. Ludlam

zie hier:
http://www.readcube.com/articles/10.1002%2Fj.1477-8696.1956.tb00297.x?r3_referer=wol&show_checkout=1

Nog wat extra informatie..
Een team van de WMO heeft 18 november 2013 een meeting gehad over de herziening van de intenationale wolkenatlas. Daar werden meerdere items besproken waaronder ook Fallstreak Holes.

Hieronder te lezen op pagina 22.
http://www.wmo.int/pages/prog/www/IMOP/reports/2013/CIMO-TT-ICA_FinalRep.pdf

Het zal toegevoegd worden als een “bijkomstige eigenschap” waarschijnlijk onder de latijnse naam ‘cavus’ of ‘cavum’. Daar heb je meteen je latijnse naam..

emka
emka
6 jaren geleden

Lachen deze reacties. ONkundige mensen, die de ballen verstand hebben van weerkunde roeptoeteren meteen alle complotten bij elkaar! Accepteer toch gewoon, dat de natuur af en toe van deze schouwspelen ten tonele brengt. Waarom meteen HAARP en Chemtrails er bij halen?
Zoek eens niet overal iets achter. Dat leeft een stuk prettiger!!!

x

Check Also

WHO

WHO-hoofdwetenschapper waarschuwt: ‘Geen bewijs dat coronavaccin virusoverdracht voorkomt’

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gewaarschuwd dat er ...

gates

Maak je borst maar nat: Bill Gates verwacht over 3 jaar een nieuwe pandemie

Hoe ziet de wereld eruit na Covid-19? ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x