Homepagina » Gezondheid » We hebben geen gezondheidszorgsysteem, we hebben een ziektezorgsysteem. Democratische presidentskandidaat neemt geen blad voor de mond
We hebben geen gezondheidszorgsysteem, we hebben een ziektezorgsysteem. Democratische presidentskandidaat neemt geen blad voor de mond

We hebben geen gezondheidszorgsysteem, we hebben een ziektezorgsysteem. Democratische presidentskandidaat neemt geen blad voor de mond

Tien Democratische presidentskandidaten ontmoetten elkaar eind vorige maand in Miami voor het eerste debat in de aanloop naar de verkiezingen van 2020.

Eén van hen, Marianne Williamson, nam geen blad voor de mond toen ze een vraag kreeg over het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem.

Ze legde uit dat Amerika geen gezondheidszorgsysteem heeft, maar een ziektezorgsysteem.

Onnodig chronisch ziek

Williamson suggereerde met deze uitspraak dat het stelsel niet gericht is op het voorkomen van ziekte, maar op het verdienen aan patiënten op het moment dat ze ziek worden.

“We wachten tot iemand ziek wordt, en kijken dan wie er moet betalen voor de behandeling en hoe diegene moet worden behandeld,” zei ze.

“Wat we ons moeten afvragen is waarom zoveel Amerikanen onnodig chronisch ziek zijn,” benadrukte Williamson.

Big Pharma

Dat heeft niet alleen te maken met Big Pharma, maar ook met beleid op het gebied van chemicaliën, milieu, voedsel en medicijnen, klonk het.

Een andere kandidaat die de aandacht trok was Tulsi Gabbard. Zij introduceerde als congreslid de Stop Arming Terrorists Act, die het bewapenen van terroristen door de Amerikaanse overheid moet verbieden.

Niet vervolgd

De wet zou het onmogelijk maken om Amerikaans belastinggeld te gebruiken voor de steun aan onder meer Al Qaida en IS.

Gabbard was onlangs te gast in de podcast van Joe Rogan, die haar vragen stelde over WikiLeaks-oprichter Julian Assange en NSA-klokkenluider Edward Snowden.

Ze zei dat zij niet vervolgd zouden moeten worden wegens het onthullen van informatie.

Bekijk het filmpje hieronder:

[CE]


Vond je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Ik zeg al jaren dat we geen systeem hebben dat over gezondheid gaat maar over ziekte. Ze zijn helemaal niet bezig met de gezondheid van de mens maar het het behandelen van ziekte. Daarom hebben we ook ziekenhuizen waar ze alleen maar met het lichaam bezig zijn en niet met de mens. Ging het wel om de gezondheid dan hadden we gezondheidscentra in plaats van ziekenhuizen. Zolang de mens ziek is wordt er veel geld verdiend over de rug van de mens of aan het lichaam.. De grootste en meest vernietigende ziekte is macht. Vanuit de macht worden ziektes gecreëerd om de mens ziek te houden en zo eindeloos bakken met geld te verdienen. Wat een zinloos bestaan hebben die types in de wereld van macht en ziekte dan want ze voegen niets toe aan het leven. Alles wat gezond is wordt ook nog eens de kop in gedrukt of verboden. Als er straks werkelijk veranderingen plaats vinden zoals al veel geschreven en gezegd is dan moeten we van dat hele ziektebeleid af zien te komen en het vervangen door gezondheidscentra en bewustwording stimuleren. Het hele mens-zijn kan zonder enige externe factoren genezen, zelfs zonder gezondheidscentra. Maar natuurlijke voedingsmiddelen etc zijn altijd beter dan die chemische troep van de farmaceutische industrie en de rotzooi van de voedingsindustrie waar weinig tot geen voedzaamheid in zit. We kunnen onze eigen energie ontwikkelen zodat we minder voeding nodig hebben om energie uit te halen. Het tegengestelde zie je in allerlei kringen van macht waar ze zich vol zitten te vreten omdat ze niet in het leven staan, laat staan dat ze bewust zijn.

  7 likes
 2. Verbazingwekkend dat er schijnbaar per toeval ook nog wel eens wat zinnigs uit deze kandidaten kan komen.

  4 likes
 3. Een andere kandidaat die de aandacht trok was Tulsi Gabbard. Zij introduceerde als congreslid de Stop Arming Terrorists Act, die het bewapenen van terroristen door de Amerikaanse overheid moet verbieden.

  Veelzeggend over de zogenaamde “war on terror”. Zo is het wel heel duidelijk dat terreur organisaties overduidelijk door het establishment opgericht, getraind en gebruikt worden om het volk angst aan te jagen en onder de knoet te houden. Er wordt oorlog tegen het volk gevoerd met behulp van terrorisme, zoveel is inmiddels wel overduidelijk. Elke privacyschendende maatregel om zogenaamd terrorisme te bestrijden moeten we dan ook niet pikken. Terrorisme bestaat alleen bij gratie van de boven ons gestelden volledig op onze kosten bovendien. Dat moge duidelijk zijn.

  3 likes
 4. Ja marianne staat bekend om haar boeken course in miracles.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

IS

Schimmige club pleit voor terughalen IS-jihadisten naar Europa. Dit zijn de Nederlandse leden (er zit ook een troonopvolger bij)

Afgelopen maand oordeelde de rechter dat Nederland ...

yezidi

Must see: voormalige Yezidi-slavin confronteert IS-verkrachter op tv nadat ze hem als ‘vluchteling’ tegenkwam in Duitsland

Yezidi-meisje Ashwaq Haji Hamid werd op haar ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.