Mededelingen

Waarom Facebookreacties op NineForNews?

Help ons door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds enkele dagen kun je onder nieuwe artikelen reageren via Facebook en niet meer via het oude systeem. We leggen in het kort uit wat de werkelijke reden is waarom we dit gedaan hebben.

Af en toe zien we reacties van mensen die denken dat we onze ‘ziel verkocht’ hebben aan Facebook, dat we onderdeel geworden zijn van de overheid, dat we je afluisteren en je gegevens pikken en delen met de wereld en meer. Sommige mensen zijn onterecht achterdochtig en om die reden plaatsen we nu deze mededeling met de uitleg waarom we overgeschakeld zijn op Facebookreacties.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

1. Moderatie

moderateIn het oude systeem moesten wij reacties handmatig beoordelen en goed- en/of afkeuren. Dit had niet te maken met censuur, zoals sommigen wel eens dachten, maar met sfeerbewaking. Wij tolereren geen gescheld en willen de sfeer positief houden onder onze artikelen. Wij hebben daarvoor ‘spelregels’ opgesteld. Ook moesten wij voorkomen dat mensen onder verschillende schuilnamen hele verhandelingen met zichzelf hielden. ‘Trollen’ die er op uit zijn om ruzie te zoeken via ons reactiesysteem hebben we geweerd, tegengehouden en/of geblokkeerd. Dit alles was handmatig werk en kostte ons te veel tijd.

Facebook hanteert een strikt beleid ten aanzien van ‘netheid’ en dubbele accounts zijn niet toegestaan. Hierdoor hoeven wij nu niet meer handmatig alle reacties van tevoren te beoordelen. Dat heeft ook als voordeel dat er sneller gereageerd kan worden op reacties van anderen. Reacties staan er meteen en niemand hoeft meer te wachten op de handmatige moderatie. Wij controleren nog wel steekproefsgewijs of reacties die al geplaatst zijn door Facebook, ook aan onze spelregels voldoen. Wij behouden ons het recht voor om te allen tijde achteraf reacties te kunnen verwijderen of Facebookgebruikers te blokkeren op onze site, onze Facebookpagina en/of het Facebook-reactiesysteem.

2. Bereik

viralFacebook is een systeem met ingebouwde ‘virale’ werking. Dit betekent dat wanneer iemand een reactie plaatst EN ER VOOR KIEST om deze reactie te delen op zijn/haar eigen Facebook-tijdlijn, deze reactie te zien is voor zijn of haar vrienden/kennissen. Hierdoor kunnen zij ook kennisnemen van het artikel waar het om gaat en desgewenst meedoen aan de discussie. Het artikelbereik wordt daardoor groter en dat is belangrijk voor NineForNews.

Door gebruik te maken van Facebookreacties is onze werkdruk dus lager geworden, worden reacties meteen geplaatst en wordt het bereik van onze artikelen vergroot.

Facebook Privacy
PrivacyWat je deelt met anderen op Facebook kun je zelf instellen in je Facebook privacy-instellingen. Je hebt te allen tijde zelf de controle over wie wat ziet. Als je jouw profiel open hebt staan, is het logisch dat de hele wereld ziet wat je op Facebook zet. Hou er dus rekening mee dat je je Facebookprofiel op de juiste manier afschermt.

Dit zijn de enige redenen dat wij overgestapt zijn op het Facebook-reactiesysteem.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x