Homepagina » Gezondheid » Coca-Cola en Sanofi komen met ‘schoonheidsdrankje’
Coca-Cola en Sanofi komen met schoonheidsdrankje

Coca-Cola en Sanofi komen met ‘schoonheidsdrankje’

De Amerikaanse frisdrankgigant Coca-Cola gaat samen met de Franse medicijnmaker Sanofi een drankje op de Franse markt brengen met een ‘gezondheids- en schoonheidsbevorderende werking’.

De drankjes worden op de markt gebracht onder de naam Beautific Oenobiol, aldus een woordvoerder van Coca-Cola.

“Het gaat om een kleinschalige proef die beperkt is tot een aantal apotheken in Frankrijk,” lichtte woordvoerder Kent Landers toe. Hij wilde niet zeggen of de drankjes later ook in andere landen verkocht kunnen worden.

Haarverlies

Een zegsman van Sanofi was niet bereikbaar voor commentaar. Eerder dit jaar introduceerde Coca-Cola in Frankrijk Sprite met stevia, een natuurlijke zoetstof. In 2010 bracht het concern Fanta met stevia op de markt.

Oenobiol werd in 2009 opgekocht door de farmaceutische reus Sanofi. Het bedrijf maakt vooral voedings- en gezondheidssupplementen, waaronder capsules die haarverlies en veroudering tegengaan.

Fruitsap

Volgens The Wall Street Journal gaat het in totaal om vier soorten drankjes die worden gemaakt van mineraalwater, fruitsap en voedingssupplementen. De drankjes zouden de nagels en het haar verstevigen, de huid verbeteren, helpen bij afvallen en de vitaliteit verhogen.

Beide bedrijven bevestigden het plan nadat de proef was gelekt door vertegenwoordigers van een vakbond. Deze herfst komen de producten op de markt.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. LS…

  Wedden dat dit drankje bol zal staan van de Inositol… Ga je niet dood aan maar in de handen van de gifmengers weet je het nooit !

  1 likes
 2. nog meer vergif.

  0 likes
 3. Ik weet het niet hoor. Op de eerste plaats gaat het enkel en alleen maar om omzet te behalen. Er wordt gewoon ingespeeld op de veranderende ideëen van mensen. Wellicht is het een peperduur product en trappen velen weer in de reclamepraatjes. Ga gewoon zelf op zoek naar natuurlijke producten, dat is vele malen goedkoper. Ik ben schoonheidsspecialiste geweest en koop zelf geen enkel potje crème meer. Ik gebruik alleen pure oliën en boters en maak zelf crèmes. Helemaal top, en dat kan iedereen. Verdiepen in kruiden en daar thee van drinken of ermee te koken is velen malen goedkoper, en bovendien weet je zeker dat er geen troep bijgevoegd wordt.

  0 likes
 4. Kortom, spul niet vertrouwen! Zullen wel weer gevaarlijke technologische hoogstandjes op nanoniveau in zitten die wij niet direct opmerken. Op de langere termijn krijgt men ineens kanker en is de directe link met het drankje niet meer te maken. Reken maar dat de elite nu alles op alles inzet om mensen in mindering te brengen. Blijf dus alert opletten en logisch nadenken. Voorverpakte producten met additieven (waar je aan twijfelt) sowieso laten staan! Zeker als het van dergelijke grote concerns afkomstig is.

  0 likes
 5. Nu nog kleinschalig in een apotheek te koop,over een poosje ligt deze rotzooi gewoon in de supermarkt!
  Alles draait tegenwoordig om het uiterlijk en zullen veel mensen dit klakkeloos gaan drinken zonder het etiket te lezen.En het helpt niet,allemaal mooie praatjes om zoveel mogelijk te verdienen!
  Ik eet elke dag 2eetlepels levertraan(ja het is goor) maar het werkt perfect voor je nagels,haren,huid en je weerstand.
  En het is gezond voor je hart.
  Nee ik ben geen Brigitte Bardot en ik zal het nooit worden,zeker niet met deze zooi van Coca-Cola.

  0 likes
 6. Voor de reclames van de 4 drankjes gaan vast qua uiterlijk mooie en succesvolle dames en mannen ingezet worden. Dan verkoopt het goed. Ik wordt daar cynisch van. Mensen worden beinvloedt om echt belangrijke zaken te vergeten en alleen maar te gaan voor het uiterlijke plaatje (goede, succesvolle carriere en er mooi uitzien). Niet dat er met het laatste wat mis is, maar het wordt te belangrijk gevonden en het leidt af van wat echt essentieel is.

  0 likes
 7. zulke drankjes bestaan niet.
  gewoon verschillende vruchten eten en verse groenten.
  wij behoren bij de natuur en daar is alles te vinden.

  0 likes
 8. Coca Cola en gezondheid, een fraaie combinatie

  0 likes
 9. In de reclamewereld is alles gezond, als de kassa maar rinkelt bij de lui…..
  Alles is chemisch en al de chemische troep is puur vergif in het lichaam…….wat is tegenwordig nou wel gezond……mensen wordt wakker en trap er niet in……

  0 likes
 10. Mensen zijn niet bang voor de dood maar wel voor veroudering.
  (bewustzijnscrisis?)
  Iedereen wil jong zijn en blijven maar waarom wilt iedereen dat?
  Omdat we ermee zijn opgegroeid. Het is een conditie.
  In Nederland zegt iemand auw! Als die gene pijn heeft.
  Maar in Japan zeggen ze heel wat anders.
  Dus in hoeverre zijn wij nou precies geconditioneerd door de maatschappij? We zitten nog dieper in de put dan we denken.

  Maargoed, geef mij maar lekker echt fruit:p
  Dat blijft toch nog altijd gezonder dan E826 E274 en al die andere vage ingredienten en aparte geconcentreerde vetten.

  Achja mischien maken we nog wat drastische veranderingen mee in de toekomst… wie weet:p

  0 likes
 11. [quote name=”Diets”]Coca Cola en gezondheid, een fraaie combinatie[/quote]

  Precies zegt genoeg toch.

  Namasté

  0 likes
 12. Gewoon commercie. Niet kopen die troep. Het is gewoon een feit dat de één er mooier uitziet dan de ander en dat “drink, slik, smeer of spuit” je niet weg met een tover-drankje.

  0 likes
 13. [quote name=”Netty”]Nu nog kleinschalig in een apotheek te koop,over een poosje ligt deze rotzooi gewoon in de supermarkt!
  Alles draait tegenwoordig om het uiterlijk en zullen veel mensen dit klakkeloos gaan drinken zonder het etiket te lezen.En het helpt niet,allemaal mooie praatjes om zoveel mogelijk te verdienen!
  Ik eet elke dag 2eetlepels levertraan(ja het is goor) maar het werkt perfect voor je nagels,haren,huid en je weerstand.
  En het is gezond voor je hart.
  Nee ik ben geen Brigitte Bardot en ik zal het nooit worden,zeker niet met deze zooi van Coca-Cola.[/quote]
  Als de R in de maand kwam kreeg ik elke dag een lepel levertraan en was nooit ziek..later gaf ik het aan mijn dochter..nu gebruik ik weer levertraan!
  trouwens..zo Happy was Brigitte Bardot niet..dus laten wij maar lekker blij zijn met wie wij zijn…Zonder al deze Sh*tzooi.

  0 likes
 14. Gelukkig ben ik al heel erg mooi,

  ik heb dat spul niet nodig 🙂

  0 likes
 15. Tegenwoordig Mag je niet meer ‘oud-er’worden, dan tel je niet meer mee..duss..wekt dat bij mensen Angst op..en dat is nou net de bedoeling in deze tijd..want waar Angst is, kan geen Licht zijn he..allemachtig hoe geschuffelt is de mensheid geworden door al die reklame’s op tv of ‘Beauty-megazines’ mensen laten zich botoxen tot ze een ons wegen en laten tanden bleken die lichtgeven in het donker etc..velen zien er zelfs op den duur niet meer uit..en aan al die Angst wordt goud geld verdient!

  Ik ben niet zo ‘piep’ meer, dus..krijg ik inmiddels wat’Lachrimpeltjes’,maar mensenlief..wat ben ik Happy met mezelf, en dat mag door iedereen worden gezien..en dat is waar het om gaat, HAPPY zijn..en daar heb je echt geen drankjes voor nodig!

  Live jour life in Love and Joy!
  In Lak’ech

  0 likes
 16. Veel water drinken, weinig eten, beetje bewegen, beetje lol maken, op z’n tijd ontspannen, goede nachtrust en een lekkere borrel s,avonds, dat lijkt mij het beste! Oh ja en goede sex natuurlijk!

  0 likes
 17. En natuurlijk zit er ook aspertaam in wat een ”gezond” drankje natuurlijk niet mag ontbreken !

  0 likes
 18. Je gewoon niet zo aantrekken van wat andere vinden is nog altijd de beste oplossing.
  Zolang je jezelf goed genoeg verzorgt heeft iemand niet het recht te haten op je uiterlijk.

  0 likes
 19. Cliche misschien, maar schoonheid zit van binnen. De rest is commerciele Bullshit

  0 likes
 20. Het is NOG NIET EENS IN DE WINKELS of de dames en heren van Niburu staan op hoge poten!

  ‘t Is weer eens zover… hoe kan je nou van nog iets onbekends weten of het goed is of slecht?

  En maken jullie je nou niet eens zo druk zeg, slecht voor jullie hart!

  0 likes
 21. en nog kan onze lieve paardenliefhebber niet lezen…

  0 likes
 22. Sanofi zijn vaccin-dealers, daar blief ik geen drankje van.

  0 likes
 23. Haha dus we krijgen schoonmaakprodukten van “accuzuur” op de markt.Wat zullen er een zombie,s lopen.Als de gelovigen nu maar niet gaan denken, dat de wederopstanding van de doden is begonnen.En die staan ook niet op, want de bijbel zegt: God heeft alles geschapen. De zon, maan, en sterren. MAAR wie heeft God dan geschapen??De mens toen hij/zij iets vreemd aan de hemel zagen.Zelfs Jezus zegt: Het koningkrijk van mijn vader is niet van DEZE aarde.DUS???Van een andere, op de aarde gelijkende planeet!

  0 likes
 24. Och, eindelijk….. daar zat ik nu net al heel lang op te wachten 😛

  0 likes
 25. dit is ook een product met dezelfde naam Oenobiol van de fa. Newpharma uit Belgie ook voor haren,nagels,afvallen enz.
  http://www.newpharma.be/apotheek/search-results/index.html?key=Oenobiol&gclid=CNLIyqfgpbMCFUkd3gody0MAfA

  Gepatenteerde formule met Nutrisilicium®, verkregen door ch-OSA® technologie (choline-gestabiliseerd ortho-siliciumzuur).

  0 likes
 26. [quote name=”m&m”]zulke drankjes bestaan niet.
  gewoon verschillende vruchten eten en verse groenten.
  wij behoren bij de natuur en daar is alles te vinden.[/quote]

  Inderdaad. Jammer dat velen op de 1e plaats aan gemak denken en nauwelijks aan gezondheid, en zich inderdaad gewoon laten misleiden. Gewoon boycotten die zooi met zijn allen, dan zou het wel verdwijnen. Maar helaas, dat gaat niet gebeuren. Misschien pas als meer dan 50% vd bevolking kanker heeft??

  0 likes
 27. [quote name=”hoi”]en nog kan onze lieve paardenliefhebber niet lezen…[/quote]
  Nou, jullie mogen ook wel een brilletje dragen…

  > Deze herfst komen de producten op de markt.

  0 likes
 28. Levertraan, waar komt dat ook al weer vandaan?
  Het zou allang verboden moeten worden.
  Ga maar langs bij een kliniek die liposuctie doen, die hebben genoeg levertraan en dat is vrijwillig afgegeven.

  0 likes
 29. Bron: Reuters.com

  Wat is dat nou voor een BRON de bron van al het kwaad!!!!!

  0 likes
 30. [quote name=”jules”]Bron: Reuters.com

  Wat is dat nou voor een BRON de bron van al het kwaad!!!!![/quote]
  Niet mee eens? schrijf een mail naar hun… Lucht je hart!

  0 likes
 31. [quote name=”Paardenliefhebber”][quote name=”jules”]Bron: Reuters.com

  Wat is dat nou voor een BRON de bron van al het kwaad!!!!![/quote]
  Niet mee eens? schrijf een mail naar hun… Lucht je hart![/quote]
  De stal moet ook even gelucht worden.

  0 likes
 32. [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Paardenliefhebber”][quote name=”jules”]Bron: Reuters.com

  Wat is dat nou voor een BRON de bron van al het kwaad!!!!![/quote]
  Niet mee eens? schrijf een mail naar hun… Lucht je hart![/quote]
  De stal moet ook even gelucht worden.[/quote]
  Vanmorgen al gedaan, dankjewel.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

twitter

Twitter-hack: ‘Dit is pas het begin’. Hackers wilden pedofilie bij elite aankaarten

Vannacht is het Twitter-account van PVV-leider Geert ...

coronavaccin

Meer dan HELFT proefpersonen krijgt last van bijwerkingen na coronavaccin

Tijdens een klinisch onderzoek naar een veelbelovend ...