Paranormaal

Eerste gastprofessor toverkunst ter wereld aangesteld

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Universiteit van Huddersfield in Engeland heeft de eerste gastprofessor toverkunst ter wereld benoemd.

Dr. Todd Landman is zowel magiër als mentalist en raakte gefascineerd door mensen als John Dee en Sir Isaac Newton, die ook astrologie en alchemie beoefenden.

“Er zijn neurologen die zeggen dat we niet alles kunnen verklaren aan de hand van de neurowetenschap,” zei Landman. “Er zijn bepaalde zaken, zoals bewustzijn, die niet verklaard kunnen worden, en daar kunnen wij een bijdrage leveren.”

Onderbewustzijn

De universiteit vindt dat de tijd rijp is voor een serieuze studie naar de moderne toverkunst. Na zijn benoeming gaf Landman een workshop waarin hij drie dimensies van de toverkunst verkende, te weten magie, gedachtelezen en ter afsluiting ging hij dieper in op het ‘collectieve onderbewustzijn’.

Daarna trad Landman samen op met goochelaar Paul Voodini. Het optreden werd omschreven als ‘een avond vol magie, mysterie en het esoterische’.

Elfen

De show stond in het teken van Sir Arthur Conan Doyle, die vooral bekend werd als schrijver van de verhalen over de zeer rationele Sherlock Holmes, maar ook een voorstander was van het spiritisme en zelfs geloofde in elfen.

Hij was volledig overtuigd van het bestaan van elfen door de foto’s van de Cottingley Fairies. Hij reproduceerde ze in zijn boek, samen met theorieën over de aard en het bestaan van elfen.

Ondanks zijn benoeming aan de Universiteit van Huddersfield is Landman niet van plan een nieuwe generatie goochelaars voort te brengen. Hij wil studenten ‘verschillende manieren laten zien waarop je de wereld kunt leren kennen’.

Bron: Hud.ac.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
adriaan
adriaan
9 jaren geleden

hocuf pocuf pilatuf paf.hondje zegt waf!

René H.
René H.
9 jaren geleden

Dit geeft goed weer in wat voor een satanische tijd we leven. John Dee was de heruitvinder van de zwarte magie. The John Dee society is er nog steeds trots op dat het British Empire kon ontstaan doordat John Dee de Spaanse Armada in een ongekende reeks stormen liet vergaan m.b.v. zwarte magie.
John Dee getuigde van zijn contacten met wat hij engelen noemde. Hij maakte er een tekening van. De schetsen van Dee kwamen exact overeen met de latere schetsen die Aleister Crowley maakte. Crowley maakte er geen geheim van dat hij satanist was.

Sander
Sander
9 jaren geleden

De meme: ‘I don’t want to live on this planet anymore’ is hier voor mij wel op zijn plaats.

freek
freek
9 jaren geleden

hahaha het klinkt als het begin van de real life zweinstein!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x