Gezondheid

Coca-Cola lanceert propagandacampagne over aspartaam

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Coca-Cola heeft het gebruik van kunstmatige zoetstoffen in een aantal advertenties in de gedrukte media verdedigd.

De producent van onder meer Coca-Cola light wil de consument in een tijd van terugvallende omzet geruststellen over de veiligheid van haar producten.

Als we de advertenties moeten geloven zijn de caloriearme kunstmatige zoetstoffen in de frisdrank van de multinational volkomen veilig en een goed alternatief voor suiker.

Vragen

Volgens woordvoerder Ben Sheidler blijkt uit meer dan 200 studies dat aspartaam veilig is. Hij voegde toe dat het bedrijf begrijpt dat mensen vragen hebben over kunstmatige zoetstoffen.

Lang niet iedereen is het erover eens dat kunstmatige zoetstoffen onschuldig zijn. Het Center for Science in the Public Interest (CSPI), een Amerikaanse voedselwaakhond, raadt het gebruik van aspartaam – een zoetstof die in veel lightproducten waaronder Coca-Cola light wordt gevonden – niet aan.

Hoofdpijn

“Uit drie onafhankelijke studies is gebleken dat aspartaam kanker veroorzaakt,” zei Lisa Lefferts van het CSPI. “Deze studies wegen in onze ogen zwaarder dan eerdere, door de industrie gefinancierde studies die geen verband vonden tussen aspartaam en kanker.” Lefferts merkte ook op dat aspartaam bij bepaalde mensen hoofdpijn kan veroorzaken.

De advertenties vormen onderdeel van een grotere campagne om de verkoop van frisdrank op te krikken. Afgelopen jaar daalde de omzet van Coca-Cola wereldwijd met één procent. De verkoop van Coca-Cola light ging met drie procent omlaag.

Bron: Abcnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dondervogel
Dondervogel
9 jaren geleden

Gelukkig lust ik geen accuzuur.

Peter 68
Peter 68
9 jaren geleden

Ik heb vanaf mijn 4de tot mijn 40ste altijd coca cola gedronken. Daardoor heb ik nu terminale botontkalking en spierdystrofie. Als ik naar de rechter zou stappen zou coca cola veroordeeld worden. Waarom ik het niet doe? Ik wil de laatste jaren van mijn leven liever besteden aan nuttige dingen i.p.v. maanden in rechtszalen te zitten. Coca cola zal niet stoppen met hun rommel aan de man te brengen, de enigste oplossing is mensen bewust te maken van waar ze zichzelf bloot aan stellen. Als je echt wilt leven drink je geen cola, alcohol en eet je geen voeding met schadelijke E-nummers. Zolang mensen zich daarvan niet bewust zijn kan coca cola rustig doorgaan. Ik besteed mijn dagen dus liever met het bewust maken van mensen. Hou van jezelf en laat reclames van bedrijven waarvan bekend is dat het geen zuivere koffie is lekker links liggen.

Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

Vind je het gek? Coca Cola en Monsanto zijn al vanaf het begin heel dikke vriendjes van elkaar.

CB-Interactive
CB-Interactive
9 jaren geleden

Iets van “Wij van WC-eend adviseren WC-eend.”

En stel eens voor dat Coca Cola wat inkomsten zal mislopen… :r

Heb nog meer nieuws: ik drink helemaal geen frisdrank.
Ik kan met mijn volle verstand niet begrijpen wat mensen daar nou zo lekker aan vinden, gadverdamme!!!.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

28
0
We lezen graag je reactie!x