Archeologie

Egyptenaren droegen ‘buitenaardse’ sieraden

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De kralen van gerold ijzer die zijn gevonden in een 5000 jaar oud graf in Egypte zijn gemaakt van metaal uit meteorieten.

Dit verklaart waarom er 2000 jaar voordat mensen ijzer uit erts konden winnen al ijzeren sieraden waren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De kralen zijn al in 1911 gevonden in el-Gerzeh, nabij het Fayummeer, op ruim 100 kilometer van Caïro. Ze werden gemaakt door ijzer plat te hameren en op te rollen. Van de kralen en andere exotische mineralen, zoals goud en edelstenen, werden vervolgens kettingen gemaakt. De studie is verschenen in het Journal of Archaeological Science.

Hoofdonderzoeker Thilo Rehren van het University College London in Qatar laat zien dat de metaalbewerkers uit het vierde millennium voor Christus al wisten hoe ze meteoritisch ijzer moesten bewerken, een nikkel-ijzerlegering die veel harder en breekbaarder is dan bijvoorbeeld koper.

De onderzoekers konden aan de hand van een röntgenscan bepalen dat de kralen uit meteoritisch ijzer bestaan en niet uit magnetiet. Het team trof nikkel, kobalt, fosfor en germanium in de kralen aan in concentraties die alleen voorkomen in meteoritisch ijzer.

Bron: Ucl.ac.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T.R.Hunter
T.R.Hunter
10 jaren geleden

De Egyptenaren ware ook goede metallurgen, ze konden Monatomic Goud maken door goud heel erg hoog te verhitten zodat het over gaat in poeder goud. In Exodus is dit ook aangehaald !

Dondervogel
Dondervogel
10 jaren geleden

[quote name=”T.R.Hunter”]De Egyptenaren ware ook goede metallurgen, ze konden Monatomic Goud maken door goud heel erg hoog te verhitten zodat het over gaat in poeder goud. In Exodus is dit ook aangehaald ![/quote]
Zou u even de plaats willen wijzen waar dit in Exodus staat??En waarom zou je goud verhitten om er poeder van te maken als dit met vermalen ook kan?Verhit je goud tot een super hoge temperatuur en je goud verdampt deels, en wat overblijft BLIJFT vloeibaar.Of wilde u zeggen dat het begint te stuiven?http://nl.wikipedia.org/wiki/Monoatomisch_ion heb je de link in de werkbalk geplakt zie je, dat jou soort van Goud niet eens bestaat.Maar ik sta open voor bewijzen.

Eden
Eden
10 jaren geleden

[quote name=”T.R.Hunter”]De Egyptenaren ware ook goede metallurgen, ze konden Monatomic Goud maken door goud heel erg hoog te verhitten zodat het over gaat in poeder goud. In Exodus is dit ook aangehaald ![/quote]
Ze hadden ook al batterijen en waarschijnlijk zwakke gloeilampen.

Dondervogel
Dondervogel
10 jaren geleden

[quote name=”Eden”][quote name=”T.R.Hunter”]De Egyptenaren ware ook goede metallurgen, ze konden Monatomic Goud maken door goud heel erg hoog te verhitten zodat het over gaat in poeder goud. In Exodus is dit ook aangehaald ![/quote]
Ze hadden ook al batterijen en waarschijnlijk zwakke gloeilampen.[/quote]
Ja en de 7 maagden deden dit met olielampjes verkondigd de bijbel.Zij die voldoende olie hadden, kwamen bij het huis van hun vader, zij die dit niet hadden, kwamen niet thuis bij de vader.(Bijbelse vergelijkenis).U doelt op de gevonden pot, die als ze gevuld wordt met zuur, deze elektriciteit afgeeft.De gloeilamp?Daar is nooit iets van gevonden.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x