Archeologie

Egyptenaren droegen ‘buitenaardse’ sieraden

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De kralen van gerold ijzer die zijn gevonden in een 5000 jaar oud graf in Egypte zijn gemaakt van metaal uit meteorieten.

Dit verklaart waarom er 2000 jaar voordat mensen ijzer uit erts konden winnen al ijzeren sieraden waren.

De kralen zijn al in 1911 gevonden in el-Gerzeh, nabij het Fayummeer, op ruim 100 kilometer van Caïro. Ze werden gemaakt door ijzer plat te hameren en op te rollen. Van de kralen en andere exotische mineralen, zoals goud en edelstenen, werden vervolgens kettingen gemaakt. De studie is verschenen in het Journal of Archaeological Science.

Hoofdonderzoeker Thilo Rehren van het University College London in Qatar laat zien dat de metaalbewerkers uit het vierde millennium voor Christus al wisten hoe ze meteoritisch ijzer moesten bewerken, een nikkel-ijzerlegering die veel harder en breekbaarder is dan bijvoorbeeld koper.

De onderzoekers konden aan de hand van een röntgenscan bepalen dat de kralen uit meteoritisch ijzer bestaan en niet uit magnetiet. Het team trof nikkel, kobalt, fosfor en germanium in de kralen aan in concentraties die alleen voorkomen in meteoritisch ijzer.

Bron: Ucl.ac.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T.R.Hunter
T.R.Hunter
9 jaren geleden

De Egyptenaren ware ook goede metallurgen, ze konden Monatomic Goud maken door goud heel erg hoog te verhitten zodat het over gaat in poeder goud. In Exodus is dit ook aangehaald !

Dondervogel
Dondervogel
9 jaren geleden

[quote name=”T.R.Hunter”]De Egyptenaren ware ook goede metallurgen, ze konden Monatomic Goud maken door goud heel erg hoog te verhitten zodat het over gaat in poeder goud. In Exodus is dit ook aangehaald ![/quote]
Zou u even de plaats willen wijzen waar dit in Exodus staat??En waarom zou je goud verhitten om er poeder van te maken als dit met vermalen ook kan?Verhit je goud tot een super hoge temperatuur en je goud verdampt deels, en wat overblijft BLIJFT vloeibaar.Of wilde u zeggen dat het begint te stuiven?http://nl.wikipedia.org/wiki/Monoatomisch_ion heb je de link in de werkbalk geplakt zie je, dat jou soort van Goud niet eens bestaat.Maar ik sta open voor bewijzen.

Eden
Eden
9 jaren geleden

[quote name=”T.R.Hunter”]De Egyptenaren ware ook goede metallurgen, ze konden Monatomic Goud maken door goud heel erg hoog te verhitten zodat het over gaat in poeder goud. In Exodus is dit ook aangehaald ![/quote]
Ze hadden ook al batterijen en waarschijnlijk zwakke gloeilampen.

Dondervogel
Dondervogel
9 jaren geleden

[quote name=”Eden”][quote name=”T.R.Hunter”]De Egyptenaren ware ook goede metallurgen, ze konden Monatomic Goud maken door goud heel erg hoog te verhitten zodat het over gaat in poeder goud. In Exodus is dit ook aangehaald ![/quote]
Ze hadden ook al batterijen en waarschijnlijk zwakke gloeilampen.[/quote]
Ja en de 7 maagden deden dit met olielampjes verkondigd de bijbel.Zij die voldoende olie hadden, kwamen bij het huis van hun vader, zij die dit niet hadden, kwamen niet thuis bij de vader.(Bijbelse vergelijkenis).U doelt op de gevonden pot, die als ze gevuld wordt met zuur, deze elektriciteit afgeeft.De gloeilamp?Daar is nooit iets van gevonden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x