Het Complot

Code 250 jaar oud Duits geheim genootschap gekraakt

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eeuwen geleden werd de Europese beschaving gedomineerd door de kerk. Het dagelijks leven was erg gestructureerd en de macht was in handen van een selecte groep.

In deze sociale constructie lagen geheime genootschappen verscholen waar nieuwe gedachten en ideeën werden verspreid, meldt tijdschrift Wired.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Veel van deze genootschappen verwelkomden zowel adellijken als handelslieden, wat in een tijd van strikte sociale hiërarchie zeer ongebruikelijk was. De grootste orde, de vrijmetselarij, werd gezien als een bedreiging voor de autoriteit van de Katholieke Kerk.

Oculisten

De genootschappen kozen hun eigen leiders en stelden eigen wetten op om alle operaties goed te kunnen stroomlijnen. Het was niet toevallig dat Voltaire, George Washington en Ben Franklin allen actief lid waren.

Veel geheime genootschappen schermden zich af voor de lange arm der wet en bedachten rituelen om leden in te wijden. Ze deelden hun gedachten en ideeën via een gecodeerde taal.

Van een Duitse orde die bekend staat als de Oculisten werd lange tijd gedacht dat het ging om een vreemde groep optometristen, een geheime club voor mensen die gefascineerd waren door het oog. De groep stelde zijn kennis op in gecodeerde teksten.

Afgelopen jaar is een team van onderzoekers erin geslaagd om de code van de Oculisten te kraken. Noah Shachtman beschrijft in Wired de decennialange zoektocht en onthult enkele van de geheimen die verborgen zaten in de geschriften.

Schedels

De Oculisten vertolkten in het Duitse Wolfenbüttel de rol van poortwachters van de oogheelkunde. Ze hadden onder meer als taak om charlatans buiten de deur te houden.

Oculisten volgden de vrijmetselarij op de voet. Het boekwerk beschrijft vanaf pagina 27 rituelen die worden uitgevoerd door de hoogste graden van de maçonnieke cultuur, rituelen die indertijd niet bekend waren bij gewone vrijmetselaars.

De Copiale Codex liet geen enkel ritueel achterwege. Het manuscript beschrijft rituelen met schedels, doodskisten, het uittrekken van ondergoed, de strop en de verering van Hiram Abiff, bouwer van de Tempel van Salomo.

Spionnen

Decennia later begonnen de geheimen van de vrijmetselaars langzaam maar zeker uit te lekken. In de jaren 1740 waren ze echter nog verborgen, behalve voor de Oculisten.

De Oculisten vormden een geheim genootschap dat diep was geworteld in een andere orde. De katten op het embleem van de Oculisten ontfermen zich over muizen. Was het een grap van de Oculisten of misschien een teken dat ze spionnen waren?

De geschriften van de Oculisten werden in 1775 weggestopt en ruim een eeuw later weer teruggevonden. Sinds kort weet men pas waar het manuscript over verhaalt.

Bron: Wired.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
beholt
beholt
11 jaren geleden

het eerste wat me opvalt is de achternaam van deze man…mr Knight….knight’s templers?

Blavatsky
Blavatsky
11 jaren geleden
legaal
legaal
11 jaren geleden

hoi allemaal,gisteren heb ik op youtubbe een doc,gezien,van Mark Cleminson ex/former illuminatie.Zijn over grootvader woonde in Tibet en net zoals zijn vader en deze man gingen naar de geheime school daar.de Jezuieten en de vrij metzelaars zijn met het Vatikaan verbonden,en ik heb een vermoeden dat dit bij de aller hoogste orde behoord en die orde van zeg maar Tibet was de witte orde die van Amerika de blauwe ze moeten de eed afleggen aan en voor lucifer dat vertelde deze mark.Er is dus in mijn ogen een orde in Tibet dat zijn Jezuieten niet van de Daialama de neemt hier afstand van deze zou ongeveer al 700 jaar bestaan en heeft een bloedlijn welke dat zijn verteld hij niet.Ik schrok gisteren het logo van het leger des heils is van de Rothschilds onder een valse vlag, zij doen iets goed.In welke wereld leven wij?Gr,Legaal

joris
joris
11 jaren geleden

Beste “Legaal”
soory, maar ik wil en moet er wel op wijzen dat hetgeen je daar tracht te schrijven van een uitermate kinderlijk taalgebruik getuigt, dat ik er niet goed van wordt.Als je zonodig iets wil meedelen zorg er dan voor dat het op zijn minst leesbaar en te begrijpen is.Nooit gehoord van leestekens, interpunctie, hoofdletters, punten en komma’s.We hebben er toch verdorie geen enkele duizenden jaren taalontwikkeling opzitten om dan terug te vallen in onbegrijpelijk gebrabbel-een kleuter onwaardig-en dit dan te presenteren als hét van hét.Je doet me denken aan een kleuter die apetrots is op zijn eerste kakske en dit dan liefst aan iedereen laat zien alsof het een niet te missen item zou zijn.Vals zingen blijft vals klinken , ook al stel je jezelf op de scène. Verwacht dan ook niet dat een eventueel publiek jou een staande ovatie zal brengen of voor dergelijk gebrabbel enig goedkeurend begrip zal opbrengen.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x