Homepagina » Buitenland » Door Bill Gates gefinancierd project om zonlicht te dimmen in de ijskast
gates
Foto: Bill Gates (The Times of India CC BY 3.0)

Door Bill Gates gefinancierd project om zonlicht te dimmen in de ijskast

Een experiment waarmee zonlicht gedimd kan worden, gaat niet door. Milieugroepen en inheemse bewoners hebben zich fel verzet tegen het project, dat in juni moest plaatsvinden in het Zweedse Kiruna en gefinancierd wordt door miljardair Bill Gates.

Wetenschappers waren van plan om een grote ballon met reflecterende deeltjes op te laten. Die deeltjes moesten in de stratosfeer zonlicht tegenhouden, met als gevolg dat de temperatuur zou dalen. Ze willen deze technologie inzetten ‘tegen klimaatverandering’. Dit wordt ook wel geo-engineering genoemd en was tot voor kort een ‘complottheorie’.

Leiders van de Sami-bevolking schreven een boze brief aan de Zweedse ruimtevaartorganisatie SSC. Die heeft inmiddels laten weten dat het project is afgelast. In een verklaring schrijft het ruimteagentschap dat ‘de wetenschappelijke gemeenschap verdeeld is over geo-engineering’.

Catastrofale gevolgen

De Sami-leiders schreven samen met drie natuurbeschermingsgroepen dat het experiment ‘catastrofale gevolgen’ kan hebben, waaronder het verergeren van droogte. De Zweedse natuurbeschermingsorganisatie SSNC zei dat de technologie ‘te gevaarlijk is om ooit gebruikt te worden’.

De wetenschappers gaan de Zweedse bevolking de komende tijd ‘informeren’ in de hoop dat ze zullen bijdraaien.

Toen Gates in 2010 tijdens een TED-lezing de vraag kreeg welke ‘noodmaatregelen’ de mensheid zou moeten treffen om klimaatverandering te bestrijden, antwoordde hij dat geo-engineering een ‘verzekeringspolis’ zou kunnen zijn.

[RT]
4.9 45 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Patrick
Patrick
16 dagen geleden

En wat met de “chemtrails” die ze al meer dan 25 jaar uitvoeren ?

Teuwen Henri
Teuwen Henri
Reactie op  Patrick
16 dagen geleden

gates is een waanzinnige psychopaat

Kaatje
Kaatje
Reactie op  Patrick
16 dagen geleden

Chemtrails bestaan al veel langer dan 25 jaar.
In mijn vroege jeugd zag ik ze al overvliegen (ik ben een babyboomer) en mijn moeder vertelde mij toen al dat de chemtrails bedoelt zijn om mensen te laten gehoorzamen.

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Kaatje
16 dagen geleden

Je snapt dat wanneer je iets in de stratosfeer loslaat dat 99,9% van het materiaal niet op plaats van bestemming komt? Je snapt dat ze zichzelf mogelijk ook vergiftigen? Je snapt dat miljoenen mensen werkzaam in de luchtvaartindustrie hun muil moeten houden?

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Kaatje
15 dagen geleden

Ook piloten zijn er uit gestapt die hier niet aan wilden meedoen.

StopTryingToBeWoke
StopTryingToBeWoke
Reactie op  Kaatje
13 dagen geleden

En jij bent zo uniek, speciaal en intelligent dat ze op jou geen invloed hebben want jij hebt ze door?

Brian
Brian
Reactie op  Patrick
16 dagen geleden

Samen met andere vormen van geo engineering is dat wat zogenaamde klimaatverandering heeft bewerkstelligt. Hetzelfde clubje creëert altijd het probleem en komt met een “oplossing”. Zie ook C.

G van Peet
G van Peet
Reactie op  Patrick
15 dagen geleden

Analyseer de gevallen regen. Als je daarin ook maar iets kunt aantonen ,
Ga ik mee in het chemtrail verhaal. Het is niet mogelijk om via brandstof en motoren te sprayen. En iets 25 jaar stilhouden is ook onmogelijk.
Coronatijd..niet vliegen. Zie flightradar…weinig in de lucht.
Condensatie strepen..varieert nogal door… temperatuur, relative dan wel absolute vochtigheid. Ook in filmpjes van WO2 zie je ze. Niks nieuws dus.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  G van Peet
14 dagen geleden

Helemaal correct G. Het chemtrailverhaal zit in de hoofden van mensen die weinig tot niets van vliegtuigen, atmosfeer en natuurlijke processen weten. Contrails zijn de natuurlijke reactie op ons onnatuurlijk gedrag hoog boven ons hoofd.

Marco
Marco
Reactie op  Patrick
14 dagen geleden
Jenne Sr.
Jenne Sr.
16 dagen geleden

O O die Bill, ben benieuwd waar deze psychopatische Clown nu weer mee komt, om iets te vernietigen !

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
Reactie op  Jenne Sr.
16 dagen geleden

T was maar een🤡en nou is hij dood dat liedje schoot me gelijk binnen 😂🤣we missen en niet er valt niks mee te lachen 🥵😄

ProAsfalt
ProAsfalt
16 dagen geleden

Terecht.
Als je per se CO2(g)-vrij energie wilt opwekken, dat de bulk aan energie (Nederland: 3150 PJ per jaar.) die wij met zijn allen nodig hebben, kan alleen uit kernenergie komen.
1) e=mc^2.
2) wij zijn met z’n allen een product van kernenergie. Zonder kernenergie waren er geen atomen met een hoger atoomnummer dan 26 (Fe). Lagere atoomnummers komen voort uit kernfusie in de sterren. Bijvoorbeeld C, koolstof. Laten wij mensen onder andere uit C bestaan.
Hogere atoomnummers zijn voortgekomen uit supernova explosies miljarden jaren geleden, die wij kennelijk ook nodig hebben, bijvoorbeeld Zn (zink, 30).
Er is in het verleden veel “geweld” geweest in het heelal om ons te kunnen vormen. Dat proces is nu ook nog gaande al denk ik dat de intensiteit minder is geworden.

De conclusie: Een ieder die kernenergie afwijst, wijst zichzelf af.

Essent Ieel
Essent Ieel
Reactie op  ProAsfalt
16 dagen geleden

Eens. De zelfvernietigingsdrang van de mensheid kent geen grenzen meer. Kernenergie en binnen enkele jaren kernfusie is het echte antwoord. Niet een obstabiel electriciteitsnet met sterk wisselende ad hoc input van windmolens en zonnepanelen. De netbeheerders zijn zeer bezorgd over de domheid van de beleidsmakers. Stop bovendien de horizonvervuiling met windmolens. Hulde aan de politie die deze week een illegaal windmolentransport over de weg afstopte en de transporteur van die enge dingen arresteerde.

Miami
Miami
Reactie op  ProAsfalt
16 dagen geleden

Zoek je Zelf…de tijd is er rijp voor, de hoogste tijd zelfs 🙌

AlbertV
AlbertV
Reactie op  ProAsfalt
16 dagen geleden

Je vindt het dus geen probleem om het hoog radioactieve afval voor de komende 100 000 jaar aan de zorg van onze kinderen, kleinkinderen, hun kinderen en kleinkinderen enz enz. toe te vertrouwen? Dat ‘beetje’ afval waar de voorstanders van kernenergie het altijd badinerend over hebben, is al een aardige berg en die wordt steeds groter, zeker als de centrales aan het eind van hun leven zijn. Een kerncentrale is nog altijd een stoommachine en de reactor een waterkoker, ofwel uit de kluiten gewassen fluitketel. Remember Chernobyl en Fukushima, ook lekkere cadeautjes aan onze nazaten.
Doe mij voorlopig maar aardgas en tzt vrije of nulpunt energie.

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  AlbertV
16 dagen geleden

Als je al het kernafval uit de wereld zou verzamelen, bedek je nog niet eens een voetbalveld. Kernenergie heeft het minst aantal doden per megawatt.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Lange Fries
15 dagen geleden

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kernramp_van_Tsjernobyl#/media/Bestand:Estimated_number_of_deaths_from_the_Chernobyl_nuclear_disaster,_OWID.svg
En voor Fukushima is nog lang geen definitieve oplossing in zicht. Nog zo’n ramp riskeren? Kernenergie is de meest asociale energievorm naar de generaties na ons. wil ik niet op mijn geweten hebben.

Schrander
Schrander
Reactie op  Lange Fries
15 dagen geleden

Met oog op genocide is dat geen optie

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  ProAsfalt
16 dagen geleden

Voor alle mensen die in energie geïnteresseerd zijn, raad ik aan video’s te bekijken van Phil Schneider op Bitchute. Hij heeft het o.a. over schone energiebronnen die bekend zijn, maar mensen bewust worden onthouden, zodat olie- en andere energiemaatschappijen nog steeds veel geld kunnen verdienen.

Daarnaast heeft hij in zijn voordrachten zaken aangehaald en onderwerpen besproken, die nu plaats vinden, terwijl de opnames uit 1979 stammen.

Neem de tijd er voor, want het is actueel en het betreft geen fabeltjes. It’s dead serious!

Wanneer je http://www.projekt-immanuel.de bekijkt en daarna op Bitchute de video van Andrew Kaufman; Hippocratic Hypocrisy, dan zou bij veel mensen duidelijk moeten worden wat er momenteel in de wereld aan de hand is. Vul dit aan met http://www.stopworldcontrol.com.nl

Leg dan de conclusies na het zien van deze documentaires naast de plannen van Bill Gates, de WHO, onze regering (rutte en de Jonge) en die van de NWO (Klaus Schwab).

Deel de conclusies met andere mensen, het is nog niet te laat. Mensen dit is belangrijker dan al het andere op dit moment, laat dit goed tot u doordringen! Denk niet dat dit vanzelf over gaat, want dat is niet de bedoeling van de NWO. Zij halen alles uit de kast om hun doel te bereiken, niets is deze psychopaten te gek.

Ga op onderzoek en bestudeer video’s van Carrie Madej, Sherri Tenpenny, Judy Mickovits, David Zublick en Gina Maria Colvin Hill.

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  serieuze aangelegenheid
15 dagen geleden

@serieuze aangelegenheid, vergeet De val van Cabal en de aanvullingen (sequels) van Janet Ossebaard niet.

Tom
Tom
Reactie op  ProAsfalt
16 dagen geleden

Kernenergie gaat ook niet lukken, er is domweg te weinig brandstof (o.a. uranium in de juiste isotoop) op de planeet om de 100000-den centrales die je nodig hebt te laten werken. Kernfusie is wel een definitieve oplossing, het benodigde zwaar water om de waterstof te winnen is voldoende aanwezig in de zee. Helaas wordt de ontwikkeling van kernfusie al sinds de start daarvan tegengewerkt door zowat iedereen, het oliekartel voorop. Eenmaal kernfusie onder de knie betekent einde van het energieprobleem op aarde, CO2 vrij ook nog.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  ProAsfalt
15 dagen geleden

Als in de zeventiger jaren had een collega bouwfysicus een huis dat nul energie verbruik had. Dat met simpele middelen,
trombemuren, warmtewisselaars lucht/lucht,
warmteopslag in massa. Uiteraard toen veel verzet uit de regelgeving. Want regels zijn er voor de energie monopolisten.
De dictatuur van linkse politicologen, leugenaars moetenwe van ons afschudden en in kleine verbanden samenwerken. Een huis van strobalen is balen voor holle vatenfall. Uiteraard zijn er legio mogelijkheden om te ontsnappen aan de mondiale schurken.
Soms loopt het niet goed af met alternatieven, voorbeelden: Floyd Sweet, Arie Melis de Geus.
Geen wonder dat de “elite” (sic) kleinschaligheid vreest. Opgaan in een werelregering die ons beroofd van ieder bezit en zelbeschikkingsrecht is altijd de droom geweest van een stel financieel rijke en geestelijk arme psychopaten die naar boven zijn gekomen door diefstal, moord en collusie.
Hun geestelijk, genetisch gemanipuleerd zaaigoed vind een ‘rijke’ voedingsbodem in
gelijkaardige dode zielen als Rutte, Kaag en Ollongren. Deze lui zijn niet meer te redden, maar worden de ondergang van Nederland als we niet ouderwets de bezem er door halen zoals in de tijd van de republiek.
Dat de geschiedenis zich herhale!

PS Hier in de natuur van Zuid-Frankrijk kon ik het niet laten, na de ‘waarheid naar eer en geweten’ van mark rutte. Een waarheid als een koe voor de goede verstaander!

Theo Rebergen
Theo Rebergen
16 dagen geleden

Sinds Biil Gates zich met Pharma of Miljeu bemoeid, word het gevaarlijk. Hij heeft maar 1 ding voor ogen: Eigen profijt. Hij houdt Corona informatie op pijl zodat hij de wereld kan controleren.

Rita Coomans
Rita Coomans
Reactie op  Theo Rebergen
16 dagen geleden

Erg genoeg en hij krijgt het gedaan omdat voor veel mensen macht en geild voor alles komt, 😞😞😞😞😞😞

Hein
Hein
16 dagen geleden

Doen ze al jaren met chemtrails

Bob Fleumer-
Bob Fleumer-
Reactie op  Hein
16 dagen geleden

Die chemtrails zijn onzin de mensen die ze zouden veroorzaken lopen er ook in of hebben die allemaal maskers op ?

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Bob Fleumer-
16 dagen geleden

Correct Bob. Met 46 jaar werken in de technische hoek van de grote burgerluchtvaart weet ik dat. Nooit enig spoor van installaties in de vliegtuigen tegengekomen die iets met het verspreiden van chemicaliën te maken zou kunnen hebben. 99% van wat boven onzen hoofden vliegt is burgerluchtvaart.

Open_your_mind
Open_your_mind
Reactie op  AlbertV
15 dagen geleden

Beste AlbertV, ben je ook 100% op de hoogte van wat er allemaal door de kerosine gemengd wordt? Dat chemtrails bestaan en ermee geëxperimenteerd is, staat buiten kijf. Hiervan is meer dan genoeg onderzoek en bewijs te vinden.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Open_your_mind
15 dagen geleden

Door kerosine gemengd betekent ALLE trails zijn chemtrails, kort, lang, snel of langzaam oplossend, onderbroken, uitwaaierend. Ik ben mijn hele werkzame leven met kerosine in aanraking geweest en honderduizenden collega’s wereldwijd ook. Geo- engineering is een bestaande wetenschap, hoef je mij niet wijs te maken. Dat er al lang geëxperimenteerd wordt is mij ook bekend, maar de strepen boven onze hoofden is waterdamp dat ontstaat bij verbranding van kerosine, 1,4 kg water per kg kerosine. Een motor verbruikt al gauw zo’n 1 kg per seconde, dat is heel wat waterdamp.

jtprf
jtprf
Reactie op  AlbertV
15 dagen geleden

dan heb je je hele werkzame leven niet opgelet. Ik heb zelf kunnen aanschouwen dat er wel degelijk een kraantje is opengedraaid tijdens een vlucht recht boven mij op ca 4 km hoogte. Het jaar ervoor , raster patroon die gevlogen waren wat geen normale vliegroutes zijn. Condens is vluchtig en lost op ( ook ijskristallen) deze strepen echter niet, hangen de hele dag te zien en waaieren uit.

Locke
Locke
Reactie op  AlbertV
14 dagen geleden

Hier ook iemand die zijn hele leven werkzaam is in deze materie, hij weet wel het verschil tussen Contrails en Chemtrails
Sprayandpray is ook een team. Had nog graag een fotootje willen plaatsen met bekende figuren aan boord van een gifmenger gaat helaas niet hier.

https://www.geoengineeringwatch.org/

jtprf
jtprf
Reactie op  Locke
13 dagen geleden

Die foto( s ) ken ik, er is er een waar Merkel in het omgebouwde lijnvliegtuig bij de installatie staat met betrokken personen.

AlbertV: Het zijn “nozzles” of nederlands sproeiers die aan de uitlaat van de motoren zitten, injecteren en bewezen effecten met zilver oxide een hardnekkige laag vormen in de atmosfeer. Dit heb ik dus gezien bij mij thuis in de lucht. Contrails zijn langer waarneembaar in koude luchtlagen, ( ijskristallen vormen ) lossen langzamer op. Echter wat ik zag was in zomer in warme luchtlagen, waar contrails soms nauwelijks aan de uitgang motoren zichtbaar waren. En als , korte strepen die snel oplossen. Wat ik zag, was dat met een 2 straal motorig vliegtuig op ca 4 km hoogte, spontaan 2 dikke strepen trok, zo uit het niets. Daar was duidelijk een kraantje open gezet!

Anne
Anne
16 dagen geleden

Gelukkig dat het is tegengehouden.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
16 dagen geleden

Trots op Suomi en de Samen (Lappen). Laat je je cultuur en je omgeving niet door psychopaten kapen.

Eva
Eva
Reactie op  MdeFilosoof
16 dagen geleden

Toch ff voor juf spelen… Suomi is Fins voor Finland. Kiruna, waar de ballon opgelaten zou worden, ligt in Zweeds Lapland. Daar wonen de “Lappen” (= eigenlijk een scheldwoord) of beter gezegd (want hun echte naam) de Samen. De Samen noemen hun eigen land, dat zich uitstrekt van noord Noorwegen tot en met het Kola schiereiland in Rusland, Sapmi.

Ertje
Ertje
16 dagen geleden

De man blijft gevaarlijk. Gelukkig dat het voorlopig niet doorgaat. Meer mensen moeten hiervan weten zodat er tegengas komt!

si naturelle
si naturelle
16 dagen geleden

Alhamdulillah!

Jeff
Jeff
16 dagen geleden

Nou, dat is dan wel weer een behoorlijk dilemma; de koelkast bestaat toch immers niet? Kijk naar Rutte, die flikkert alles in de oven, want dat is de mode.

x

Check Also

schip

Vastgelopen containerschip Suezkanaal: ‘Dit was een geheime operatie tegen de globalisten’

Afgelopen maand blokkeerde een 400 meter lang ...

van haga

Kijk en leer: Wybren van Haga geeft GroenLinks een lesje corona

Wybren van Haga (FVD) hield afgelopen week ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

80
0
We lezen graag je reactie!x