Homepagina » Buitenland » Door Bill Gates gefinancierd project om zonlicht te dimmen in de ijskast
gates
Foto: Bill Gates (The Times of India CC BY 3.0)

Door Bill Gates gefinancierd project om zonlicht te dimmen in de ijskast

Een experiment waarmee zonlicht gedimd kan worden, gaat niet door. Milieugroepen en inheemse bewoners hebben zich fel verzet tegen het project, dat in juni moest plaatsvinden in het Zweedse Kiruna en gefinancierd wordt door miljardair Bill Gates.

Wetenschappers waren van plan om een grote ballon met reflecterende deeltjes op te laten. Die deeltjes moesten in de stratosfeer zonlicht tegenhouden, met als gevolg dat de temperatuur zou dalen. Ze willen deze technologie inzetten ‘tegen klimaatverandering’. Dit wordt ook wel geo-engineering genoemd en was tot voor kort een ‘complottheorie’.

Leiders van de Sami-bevolking schreven een boze brief aan de Zweedse ruimtevaartorganisatie SSC. Die heeft inmiddels laten weten dat het project is afgelast. In een verklaring schrijft het ruimteagentschap dat ‘de wetenschappelijke gemeenschap verdeeld is over geo-engineering’.

Catastrofale gevolgen

De Sami-leiders schreven samen met drie natuurbeschermingsgroepen dat het experiment ‘catastrofale gevolgen’ kan hebben, waaronder het verergeren van droogte. De Zweedse natuurbeschermingsorganisatie SSNC zei dat de technologie ‘te gevaarlijk is om ooit gebruikt te worden’.

De wetenschappers gaan de Zweedse bevolking de komende tijd ‘informeren’ in de hoop dat ze zullen bijdraaien.

Toen Gates in 2010 tijdens een TED-lezing de vraag kreeg welke ‘noodmaatregelen’ de mensheid zou moeten treffen om klimaatverandering te bestrijden, antwoordde hij dat geo-engineering een ‘verzekeringspolis’ zou kunnen zijn.

[RT]
4.8 46 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Patrick
Patrick
9 maanden geleden

En wat met de “chemtrails” die ze al meer dan 25 jaar uitvoeren ?

Jenne Sr.
Jenne Sr.
9 maanden geleden

O O die Bill, ben benieuwd waar deze psychopatische Clown nu weer mee komt, om iets te vernietigen !

ProAsfalt
ProAsfalt
9 maanden geleden

Terecht.
Als je per se CO2(g)-vrij energie wilt opwekken, dat de bulk aan energie (Nederland: 3150 PJ per jaar.) die wij met zijn allen nodig hebben, kan alleen uit kernenergie komen.
1) e=mc^2.
2) wij zijn met z’n allen een product van kernenergie. Zonder kernenergie waren er geen atomen met een hoger atoomnummer dan 26 (Fe). Lagere atoomnummers komen voort uit kernfusie in de sterren. Bijvoorbeeld C, koolstof. Laten wij mensen onder andere uit C bestaan.
Hogere atoomnummers zijn voortgekomen uit supernova explosies miljarden jaren geleden, die wij kennelijk ook nodig hebben, bijvoorbeeld Zn (zink, 30).
Er is in het verleden veel “geweld” geweest in het heelal om ons te kunnen vormen. Dat proces is nu ook nog gaande al denk ik dat de intensiteit minder is geworden.

De conclusie: Een ieder die kernenergie afwijst, wijst zichzelf af.

Theo Rebergen
Theo Rebergen
9 maanden geleden

Sinds Biil Gates zich met Pharma of Miljeu bemoeid, word het gevaarlijk. Hij heeft maar 1 ding voor ogen: Eigen profijt. Hij houdt Corona informatie op pijl zodat hij de wereld kan controleren.

x

Check Also

vaccin

Zweden laten microchip met vaccinpaspoort implanteren: ‘Zo gaat het met alle complottheorieën’

Beelden uit Zweden laten zien dat mensen ...

sterfgevallen

Onderzoek: Schokkend aantal sterfgevallen rechtstreeks veroorzaakt door coronavaccins

In de Verenigde Staten zijn honderdduizenden mensen ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

80
0
We lezen graag je reactie!x