Buitenland

Door Bill Gates gefinancierd project om zonlicht te dimmen in de ijskast

Help mee door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een experiment waarmee zonlicht gedimd kan worden, gaat niet door. Milieugroepen en inheemse bewoners hebben zich fel verzet tegen het project, dat in juni moest plaatsvinden in het Zweedse Kiruna en gefinancierd wordt door miljardair Bill Gates.

Wetenschappers waren van plan om een grote ballon met reflecterende deeltjes op te laten. Die deeltjes moesten in de stratosfeer zonlicht tegenhouden, met als gevolg dat de temperatuur zou dalen. Ze willen deze technologie inzetten ‘tegen klimaatverandering’. Dit wordt ook wel geo-engineering genoemd en was tot voor kort een ‘complottheorie’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Leiders van de Sami-bevolking schreven een boze brief aan de Zweedse ruimtevaartorganisatie SSC. Die heeft inmiddels laten weten dat het project is afgelast. In een verklaring schrijft het ruimteagentschap dat ‘de wetenschappelijke gemeenschap verdeeld is over geo-engineering’.

Catastrofale gevolgen

De Sami-leiders schreven samen met drie natuurbeschermingsgroepen dat het experiment ‘catastrofale gevolgen’ kan hebben, waaronder het verergeren van droogte. De Zweedse natuurbeschermingsorganisatie SSNC zei dat de technologie ‘te gevaarlijk is om ooit gebruikt te worden’.

De wetenschappers gaan de Zweedse bevolking de komende tijd ‘informeren’ in de hoop dat ze zullen bijdraaien.

Toen Gates in 2010 tijdens een TED-lezing de vraag kreeg welke ‘noodmaatregelen’ de mensheid zou moeten treffen om klimaatverandering te bestrijden, antwoordde hij dat geo-engineering een ‘verzekeringspolis’ zou kunnen zijn.

[RT]

4.8 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Patrick
Patrick
3 jaren geleden

En wat met de “chemtrails” die ze al meer dan 25 jaar uitvoeren ?

Jenne Sr.
Jenne Sr.
3 jaren geleden

O O die Bill, ben benieuwd waar deze psychopatische Clown nu weer mee komt, om iets te vernietigen !

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Terecht.
Als je per se CO2(g)-vrij energie wilt opwekken, dat de bulk aan energie (Nederland: 3150 PJ per jaar.) die wij met zijn allen nodig hebben, kan alleen uit kernenergie komen.
1) e=mc^2.
2) wij zijn met z’n allen een product van kernenergie. Zonder kernenergie waren er geen atomen met een hoger atoomnummer dan 26 (Fe). Lagere atoomnummers komen voort uit kernfusie in de sterren. Bijvoorbeeld C, koolstof. Laten wij mensen onder andere uit C bestaan.
Hogere atoomnummers zijn voortgekomen uit supernova explosies miljarden jaren geleden, die wij kennelijk ook nodig hebben, bijvoorbeeld Zn (zink, 30).
Er is in het verleden veel “geweld” geweest in het heelal om ons te kunnen vormen. Dat proces is nu ook nog gaande al denk ik dat de intensiteit minder is geworden.

De conclusie: Een ieder die kernenergie afwijst, wijst zichzelf af.

Theo Rebergen
Theo Rebergen
3 jaren geleden

Sinds Biil Gates zich met Pharma of Miljeu bemoeid, word het gevaarlijk. Hij heeft maar 1 ding voor ogen: Eigen profijt. Hij houdt Corona informatie op pijl zodat hij de wereld kan controleren.

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x