Binnenland

KLM-piloot wil dat het regeringsvliegtuig aan de ketting wordt gelegd en dit is de reden

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Het kabinet wil drastisch snijden in het aantal vluchten op Schiphol. Het plan dat demissionair minister Harbers voor advies gaat voorleggen aan de Europese Commissie voorziet in een nieuw plafond van 452.500 vliegbewegingen per jaar. Nu worden nog 500.000 vluchten per jaar toegestaan.

KLM-piloot Noud Rutte reageert boos. Hij roept de KLM-directie op om met onmiddellijke ingang te stoppen met het leveren van bemanningen en diensten voor de operatie van het regeringsvliegtuig.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het kan niet zo zijn dat wij de mensen rondvliegen die op hetzelfde moment bezig zijn om de KLM en de Nederlandse luchtvaart om zeep te helpen,” schrijft hij op social media. Journalist Menno Swart heeft er een screenshot van gemaakt.

Vlucht van slechts 19 minuten

De piloot doet ook een oproep aan zijn collega’s: “Kijk in de spiegel, recht je rug, zet je ego opzij en zet je in voor de zaak voor het behoud van KLM en de Nederlandse luchtvaart in plaats van het rondvliegen van deze lieden.”

In juni stapte klimaatminister Rob Jetten in het regeringstoestel voor een vlucht van slechts 19 minuten naar Eelde. “Daar is kennelijk wel genoeg milieuruimte voor.”

Het regeringstoestel moest toen speciaal een omweg maken om koning Willem-Alexander na zijn bezoek aan Drenthe op te pikken. Het vliegtuig had Spanje als eindbestemming, maar vloog vanaf Schiphol eerst in amper 20 minuten naar Eelde.

Onthutsende inkijkje in Jettens hypocriete inborst

Er ontstond commotie, waarna Volt-Kamerlid Boutkan Kamervragen stelde. Premier Rutte en ministers Harbers en Jetten antwoordden dat het ‘de meest geschikte keuze’ was.

“Dus minister voor Klimaat en Energie en D66-lijsttrekker Rob Jetten, die ons dag in dag uit bestookt met zijn klimaatpraatjes, pakt voor een tripje naar Groningen het vliegtuig? Dank KLM-gezagvoerder Noud Rutte voor dit onthutsende inkijkje in Jettens hypocriete inborst,” reageert oud-politicus Geert Dales.

Sportverslaggever Jack van Gelder voegt hieraan toe: “Ach die Jetten. Hij bewijst iedere keer weer dat men hem niet serieus mag nemen.”


4.9 253 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
5 maanden geleden

Ik sluit me aan bij Jack. Dat gebeurt niet vaak. 😃👍 en dat zouden meer mensen moeten doen bij politici in het algemeen. Laat eerst maar eens transparantie en consistentie en dus eerlijkheid en oprechtheid zien voordat je denkt ons iets wijs te kunnen maken.

Edwin
Edwin
5 maanden geleden

De ene clown die de andere ophaalt om recht gelukt te worden door twee andere clowns in een grote poppenkast. Niet serieus te nemen.

semper amici
semper amici
5 maanden geleden

En nog zijn er leeggelopen bitterballen die alle narratieve van de regering geloven.

Ciss
Ciss
5 maanden geleden

Groot gelijk, die lieden niet meer voor elke kattepis rondvliegen.ze pakken ook maar gewoon de auto en als ze rekening-rijden doorvoeren ook gewoon de volle mep betalen.

Back to top button
89
0
We lezen graag je reactie!x