Archeologie

“Uitermate belangrijke ontdekking”: Wetenschappers stuiten op onderaards meer onder piramide in Mexico

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Mayastad Chichén Itzá op het Mexicaanse schiereiland Yucatán is een onderaards meer aangetroffen onder de Piramide van Kukulcán, beter bekend als El Castillo.

Het meer is 35 meter breed en 20 meter diep, zo meldt de Universiteit van Unam. Tussen het fundament van de tempel en het meer bevindt zich een vijf meter dikke kalksteenlaag. De wetenschappers sluiten niet uit dat de piramide eens instort, maar daar zullen nog vele generaties overheen gaan. De ontdekking is gedaan tijdens geo-elektrische metingen, niet tijdens opgravingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Centrum van het universum

Volgens archeoloog Guillermo de Anda gaat het om een uitermate belangrijke ontdekking. “Dit kan bewijzen dat de Maya’s symbolische kaarten van hun kosmologie verwerkten in hun tempels en heilige plaatsen,” zei hij.

“De cenotes (water bevattende grot) die de piramide omringen kunnen staan voor de vier windrichtingen. Het pas ontdekte meer is dan het centrum dat door de Maya’s wordt gezien als het centrum van het universum,” voegde De Anda toe.

Mysterieuze cultuur

Hoofdonderzoeker Rene Chavez benadrukt dat er vooral veel vragen zijn. Wisten de Maya’s dat er water zat voordat ze begonnen met de bouw van de piramide? Als die vraag is beantwoord kunnen we meer inzicht krijgen in hun mysterieuze cultuur, aldus Chavez. Vind je dit een interessante ontdekking? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Standaard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x