Buitenland

Commandant terreurgroep al-Nusra: “De Amerikanen staan aan onze kant”

Help anderen door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse wapens worden geleverd aan de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra via landen die Washington steunt. Dat heeft een commandant van de rebellengroep gezegd in een interview met een Duitse krant. Volgens het kopstuk waren Amerikaanse instructeurs in Syrië om te laten zien hoe de wapens precies werken.

“Ja, de VS steunt de oppositie in Syrië, maar niet rechtstreeks,” vertelde Abu Al Ezz in de stad Aleppo aan een journalist van de krant Kölner Stadt-Anzeiger. “Ze steunen landen die ons steunen. We zijn echter nog niet tevreden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“We voeren een moeizame strijd,” zei hij. “Het regime is sterk en krijgt steun van Rusland.”

Brede steun

Al Ezz zei dat de terreurorganisatie onder meer Amerikaanse TOW-antitankraketten heeft gekregen. “Onze tanks en BM-12 raketwerpers komen via Libië en Turkije naar Syrië,” zei hij. “Wij hebben Amerikaanse TOW-raketten en hebben de situatie in sommige gebieden onder controle.”

Deze raketten zijn volgens de commandant rechtstreeks aan Jabhat al-Nusra geleverd. “Als we onder vuur komen te liggen hebben we hier officieren uit Turkije, Qatar, Saoedi-Arabië, Israël en Amerika, experts op het gebied van satellieten, raketten en verkenning,” zei hij.

Op de vraag of de terreurgroep werkelijk Amerikaanse instructeurs binnen de gelederen heeft, antwoordde Al Ezz: “De Amerikanen staan aan onze kant.”

Israël

Hij zei ook dat Jabhat al-Nusra in ruil voor geld specifieke missies uitvoert. Het geld komt onder meer uit Saoedi-Arabië, Israël en Koeweit. “Israël steunt ons nu omdat Israël oorlog voert met Syrië en met Hezbollah,” zei Al Ezz.

De commandant zei ook tegen de Duitse journalist dat het Westen het jihadisten gemakkelijk maakt om af te reizen naar Syrië. “We hebben hier veel strijders uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Amerika,” zei hij.

Onderdeel van Al Qaida

Hij bevestigde dat de militanten het staakt-het-vuren gebruiken om te hergroeperen en voorbereidingen te treffen voor nieuwe aanvallen. Al Ezz voegde toe dat Jabhat al-Nusra geen humanitaire hulp zal toelaten tot Aleppo zolang er Syrische regeringstroepen in de buurt zijn.

Over de mensen die de Syrische oppositie vertegenwoordigen tijdens de vredesgesprekken in Genève zei Al Ezz: “Die mensen zijn zwak. Ze hebben veel geld en hebben hun ziel verkocht.”

De commandant bevestigde bovendien dat Jabhat al-Nusra onderdeel is van Al Qaida, de terreurgroep die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslagen op 9/11.

[KSTA]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
7 jaren geleden

Wat een psychopatencircus.
Arme mensen daar.
Verdomme!!!

ferrimassi
ferrimassi
7 jaren geleden

En als je genoeg syriërs af hebt geslacht kan je lekker met pensioen in Duitsland of Nederland. Zag dit al op RT voorbij komen. De nederlandse media zal het wel weer eens negeren. Dit is ook confirmatie van het feit dat de wapens uit Libië via Turkije het land binnen zijn gesmokkeld. Ik vermoed dat de aanval op de cia annex in Benghazi een poging was dit te voorkomen. Clinton en Obama zijn gefinancierd door de saudie’s en dit is het resultaat.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
7 jaren geleden

Tegenstrijdig, ze krijgen via via wapens van de VS, willen geavanceerdere wapens maar willen tegelijkertijd het westen veroveren…

emka
emka
7 jaren geleden

Ik ben eigenlijk wél benieuwd naar de bron!
AUB link naar het artikel in de Duitse krant?
Het zou niet de eerste keer zijn, dat hier op deze site de o zo mooie Duitse taal verkeerd wordt vertaald!

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x