Homepagina » Buitenland » Commandant terreurgroep al-Nusra: “De Amerikanen staan aan onze kant”
Commandant terreurgroep al-Nusra: "De Amerikanen staan aan onze kant"

Commandant terreurgroep al-Nusra: “De Amerikanen staan aan onze kant”

Amerikaanse wapens worden geleverd aan de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra via landen die Washington steunt. Dat heeft een commandant van de rebellengroep gezegd in een interview met een Duitse krant. Volgens het kopstuk waren Amerikaanse instructeurs in Syrië om te laten zien hoe de wapens precies werken.

“Ja, de VS steunt de oppositie in Syrië, maar niet rechtstreeks,” vertelde Abu Al Ezz in de stad Aleppo aan een journalist van de krant Kölner Stadt-Anzeiger. “Ze steunen landen die ons steunen. We zijn echter nog niet tevreden.”

“We voeren een moeizame strijd,” zei hij. “Het regime is sterk en krijgt steun van Rusland.”

Brede steun

Al Ezz zei dat de terreurorganisatie onder meer Amerikaanse TOW-antitankraketten heeft gekregen. “Onze tanks en BM-12 raketwerpers komen via Libië en Turkije naar Syrië,” zei hij. “Wij hebben Amerikaanse TOW-raketten en hebben de situatie in sommige gebieden onder controle.”

Deze raketten zijn volgens de commandant rechtstreeks aan Jabhat al-Nusra geleverd. “Als we onder vuur komen te liggen hebben we hier officieren uit Turkije, Qatar, Saoedi-Arabië, Israël en Amerika, experts op het gebied van satellieten, raketten en verkenning,” zei hij.

Op de vraag of de terreurgroep werkelijk Amerikaanse instructeurs binnen de gelederen heeft, antwoordde Al Ezz: “De Amerikanen staan aan onze kant.”

Israël

Hij zei ook dat Jabhat al-Nusra in ruil voor geld specifieke missies uitvoert. Het geld komt onder meer uit Saoedi-Arabië, Israël en Koeweit. “Israël steunt ons nu omdat Israël oorlog voert met Syrië en met Hezbollah,” zei Al Ezz.

De commandant zei ook tegen de Duitse journalist dat het Westen het jihadisten gemakkelijk maakt om af te reizen naar Syrië. “We hebben hier veel strijders uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Amerika,” zei hij.

Onderdeel van Al Qaida

Hij bevestigde dat de militanten het staakt-het-vuren gebruiken om te hergroeperen en voorbereidingen te treffen voor nieuwe aanvallen. Al Ezz voegde toe dat Jabhat al-Nusra geen humanitaire hulp zal toelaten tot Aleppo zolang er Syrische regeringstroepen in de buurt zijn.

Over de mensen die de Syrische oppositie vertegenwoordigen tijdens de vredesgesprekken in Genève zei Al Ezz: “Die mensen zijn zwak. Ze hebben veel geld en hebben hun ziel verkocht.”

De commandant bevestigde bovendien dat Jabhat al-Nusra onderdeel is van Al Qaida, de terreurgroep die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslagen op 9/11.

[KSTA]


Vind je deze info leuk? Deel het dan met anderen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Wat een psychopatencircus.
  Arme mensen daar.
  Verdomme!!!

  14 likes
  • Ach die Amerikanen zijn al tientallen malen door de mand gevallen.
   Zolang onze “vrije” TV de waarheid niet mag vertellen blijft het merendeel van de bevolking ontwetend, betalen netjes belasting en vinden die het prima dat het “vrije” westen daar dagelijks mensen (kinderen) om zeep helpt.

   27 likes
 2. En als je genoeg syriërs af hebt geslacht kan je lekker met pensioen in Duitsland of Nederland. Zag dit al op RT voorbij komen. De nederlandse media zal het wel weer eens negeren. Dit is ook confirmatie van het feit dat de wapens uit Libië via Turkije het land binnen zijn gesmokkeld. Ik vermoed dat de aanval op de cia annex in Benghazi een poging was dit te voorkomen. Clinton en Obama zijn gefinancierd door de saudie’s en dit is het resultaat.

  13 likes
  • Wauw….RT is een wel heel betrouwbare bron…. Russia Today dient ‘vast niet’ de agenda van Poetin.

   Lijkt mij wel heerlijk om zelf ook allerlei informatie zo aan elkaar te kunnen koppelen, gelukkig helpt RT om in te zien dat het Westen héél stout is en Rusland lief.

   4 likes
   • Dit kwam voorbij op RT. RT is niet de bron dat is een duitse journalist. Ik snap dat geen enkele media zonder een politieke lens opereert. Neemt niet weg dat de informatie klopt en stuitend is. Het komt tenslotte uit de mond van het paard zelf. Als je westerse media en RT kijkt dan ligt de waarheid ergens in het midden. In de nederlandse media vind je deze info zelden tot nooit. Het is allemaal niet zo zwart/wit als jij stelt. Jij hebt meer te zeggen over de boodschapper dan de boodschap, zegt genoeg dunkt me.

    2 likes
 3. Tja het is een hopeloze put daar. Uit geopolitieke overwegingen kan ik mij voorstellen dat de VS er soms voor kiezen om een dergelijk dubieuze partij van wapens te voorzien. Het bovenliggende kwaad is namelijk de bestrijding van Gifgas-Assad en de Russen. Ik zou persoonlijk zo’n afweging echter nooit op die manier kunnen maken want als het aan mij lag dan werden er ‘nukes’ op dat hele Midden-Oosten gesmeten tot het één brave oorlogsvrije zone met enorme potentie voor zonnepanelen zou zijn.

  Op de oorspronkelijke bron staat een foto met een man in een smetteloos gewaad, op zich vind ik dat apart in tijden van oorlog….maar goed laat ook ik niet flauw zijn en bij deze complimenten voor een naar mijn mening wat betrouwbaarder bron die aangeeft dat de normen ook in het Westen op een dubieus laag niveau staan.
  Neemt niet weg dat ik nog altijd als minst slechte, zal kiezen voor de VS boven bananenrepublieken als de Russen of Chinezen.

  3 likes
  • Over zijn smetteloze gewaad; Het zou mij niets verbazen dat 90% van de beelden uit Hollywood komt.

   3 likes
   • Tegenwoordig moeten wij bij iedere nieuwsbron kritisch kijken en lezen. Alle partijen zijn de boel aan het manipuleren, in tijden van oorlog is ‘de waarhei’ het eerste slachtoffer

    Het zijn donkere tijden voor de mensheid en misschien zouden wij (ook ik) eens wat vaker moeten proberen een licht voor een ander te zijn…

    3 likes
    • Deutsche bank is niet meer, het militair industrieel complex is in handen van de good guys, de meesten zijn overgelopen naar de goede kant kortom ze spelen niets destructiefs meer klaar.
     Maar als je alleen de msm volgt en dat zelf niet eens kritisch bekijkt, krijg je een vertekend beeld van wat er werkelijk speelt en zodoende ga je ervan uit dat alle partijen aan het manipuleren zijn.
     Maar er is maar een bepaalde groep die de macht had gegrepen middels manipulatie, de U.S, en daar graag tot in lengte van dagen mee door had willen gaan, wat eenvoudig onmogelijk is want hun tijd zit er op, hun geld is op en hun blufpoker werkt niet meer.
     Wel vreemd dat je je msm overtuigingen op een alternatieve site plaatst. Wij weten wel beter.

     2 likes
     • @ Faith Jouw optimisme is mooi maar naar mijn mening weinig realistisch. Het zijn de verhalen over energieën die oplopen, een galactische federatie die ingrijpt, frequenties en andere middelen die iedereen impliciet oproepen om zelf vooral geen verantwoordelijkheid te nemen.

      Ik geloof niet in ingrijpen van buitenaf of in een duistere cabal. De verandering zullen wij zelf moeten zijn want een ander gaat het niet voor ons doen.

      “Wel vreemd dat je je msm overtuigingen op een alternatieve site plaatst”

      De flauwekul in deze zin van jou, wil je werkelijk dat ik er op in ga? Er zijn al teveel mensen die elk geluid dat tegen de gevestigde orde is, blindelings aannemen voor waarheid. Dat lijkt mij in deze manipulatieve tijden niet heel erg pienter. Blijf zelf kritisch nadenken, om wat voor bron van informatie het ook moge gaan.

      3 likes
     • Wat jij optimisme noemt is voor mij realisme.
      ”We zullen het zelf moeten doen”. Dat gebeurt toch ook? Of denk je dat ik persoonlijk samen met Jantje, Pietje en Marietje het militair industrieel complex stil kan leggen? Nee dat is pas weinig realistisch.
      Daar zijn namelijk andere mensen voor, hoge officieren en commandanten der strijdkrachten van het leger die niet langer met psychopaten onder een hoedje willen spelen.
      Hoge Pieten die ter plekke aanwezig zijn en hun macht kunnen doen laten gelden. Ook veel overlopers die het duister de rug toe keren. Dat is de realiteit.

      2 likes
     • Los van wie de verandering teweeg brengt is er van jouw stelling nog weinig te zien in de praktijk. Op dit moment zie ik nog een mensheid die op het randje van een afgrond staat.

      Om verandering de juiste legitimiteit te geven is het juist van belang dat jij, ik, Marietje, Pietje etc de open discussie met elkaar hebben. Zo dragen wij gezamenlijk bij aan (trage) verandering.

      Hoe dan ook, in dit geval hoop ik oprecht dat jij gelijk krijgt.

      1 likes
 4. Tegenstrijdig, ze krijgen via via wapens van de VS, willen geavanceerdere wapens maar willen tegelijkertijd het westen veroveren…

  2 likes
  • De amerikanen zijn het toekomstige slagveld aan het inrichten. Een burgeroorlog in Europa. Zelf nemen ze nauwelijks vluchtelingen op. We worden weer eens opgeofferd door onze grote “bondgenoot”. Ze willen economische en militaire dominantie behouden. En een wig drijven tussen euopa en rusland. Ze liggen al decennia in bed met het moslim broederschap.

   4 likes
 5. Ik ben eigenlijk wél benieuwd naar de bron!
  AUB link naar het artikel in de Duitse krant?
  Het zou niet de eerste keer zijn, dat hier op deze site de o zo mooie Duitse taal verkeerd wordt vertaald!

  2 likes
 6. Alle oorlogen vanaf het tijdperk Koeweit, stinkt aan alle kanten en die geur krijgen we voorlopig niet meer weg…

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...