Archeologie

Gemaakt voor de goden? Mysterieuze ringvormige geogliefen ontdekt in Peru

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de buurt van Quilcapampa in de Peruaanse regio Arequipa zijn tientallen ringvormige geogliefen ontdekt. De raadselachtige lijnen bevinden zich in de buurt van paden die in het verleden zijn gebruikt voor handel.

Geogliefen hebben onderzoekers altijd al gefascineerd. Aangenomen wordt dat de vreemde patronen op het aardoppervlak zijn gemaakt door Precolumbiaanse beschavingen zodat de goden ze vanuit de lucht konden zien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De meest beroemde geogliefen zijn de Nazcalijnen, die op 400 kilometer ten zuiden van Lima in de Nazcawoestijn worden gevonden. Ze tonen dieren, planten en vreemde geometrische vormen.

Weinig over bekend

Deze geogliefen zijn tussen 500 voor Christus en 500 na Christus gemaakt en ruim 20 jaar geleden toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van Unesco. Er zijn echter nog veel meer geogliefen in Peru waar nog maar heel weinig over bekend is.

“Wij brengen alle zichtbare geogliefen nu voor het eerst in kaart en kijken daarbij ook naar de omgeving en andere culturele eigenschappen,” vertelde curator van het Royal Ontario Museum in Toronto Justin Jennings aan IBTimes UK. “We zien dat bepaalde geogliefen naast elkaar liggen en kunnen aantonen dat de geogliefen verband houden met oude handelspaden.”

Verweven

De nieuwste geogliefen tonen individuele cirkels of cirkels die met elkaar verweven zijn. De ringen hebben bijna allemaal een doorsnee van twee tot vier meter, maar het hele patroon strekt zich uit over een gebied van 800 vierkante meter.

Naar de betekenis van de geogliefen kunnen we alleen maar gissen, aldus Jennings. De meeste lijken te zijn gemaakt in de periode 600 tot 1500 na Christus. De grootste geogliefen bestaan uit concentrische cirkels.

De onderzoeksresultaten worden binnenkort gepubliceerd in het Journal of Archaeological Science: Reports.

[IBTimes]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
7 jaren geleden

Lijkt mij een ingedroogde waterpoel die in de loop der tijd aan de randen kalk heeft afgezet. Iets anders kan ik er niet van maken.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

Dit is niet iets nieuws maar al langere tijd bekend. Zuid Afrika ligt er werkelijk vol mee en Micheal Tellinger heeft het over miljoenen van die tekeningen en dat er hele bijzondere krachten in die velden zitten. Als je een cirkel binnen stapt is je GPS geheel weg en uit de cirkel is het GPS weer actief. Het heeft te maken met technieken van de goden die wij geheel niet begrijpen.

Hier een kort filmpje van hem.
Michael Tellinger – Powerful EM Fields at Adam’s Calendar

https://youtu.be/WA9M_Y8rlDs via @YouTube

ron
ron
7 jaren geleden

Wat een geluk dat we niet alles weten. Als we het zouden weten, is de magie meteen van af. Zo kunnen we blijven dromen, speculeren en uitkijken naar iets…. (….) en…

alienloveer
alienloveer
7 jaren geleden

89%zeker door aliens gemaakt maar dat is waarschijnlijk een staaatsgeheim

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x