Natuur en Milieu

In de kernreactor van Tsjernobyl is een schimmel ontdekt die straling eet. Tot verbijstering van wetenschappers

Help door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de kernreactor van Tsjernobyl is een zwarte schimmel ontdekt die straling eet, schrijft Fox News.

Al in 1991 troffen wetenschappers de vreemde schimmel aan op de muren van de reactor. Ze waren verbijsterd dat een organisme onder zulke extreme omstandigheden kon overleven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tien jaar later besloten onderzoekers de schimmel te testen. In de monsters vonden ze hoge concentraties melanine, dat ook in de huid van mensen zit.

Waarschijnlijk niet de eersten

schimmelMensen met een donkere huid hebben meer melanine, dat licht absorbeert en beschermt tegen uv-straling.

Bij schimmels blijkt melanine straling te absorberen en om te zetten in een soort chemische energie voor groei.

In 2008 merkte Ekaterina Dadatsjova in een paper op dat de schimmels in Tsjernobyl die aangetrokken worden door de straling waarschijnlijk niet de eersten in hun soort zijn.

Schild

Er zijn bijvoorbeeld grote hoeveelheden schimmelsporen ontdekt uit het Vroege-Krijt die ook hoge concentraties melanine bevatten.

In deze periode stierven veel dier- en plantsoorten uit. In dezelfde periode verloor de aarde haar ‘schild’ tegen kosmische straling.

De vondst suggereert dat er plekken in de kosmos zijn waar organismen kunnen leven in gebieden met hoge stralingsniveaus.

[Fox News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

Zo zie je maar weer moeder natuur/aarde lost alle problemen op daar heeft ze echt geen mensen voor nodig, logisch want die ware er een miljard jaar terug nog niet eens en de aarde is 5 miljard jaar?

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
4 jaren geleden

In deze periode stierven veel dier- en plantsoorten uit. In dezelfde periode verloor de aarde haar ‘schild’ tegen kosmische straling.
Er zijn bijvoorbeeld grote hoeveelheden schimmelsporen ontdekt uit het Vroege-Krijt die ook hoge concentraties melanine bevatten.
ja ja was dat (het vroege krijt) in een periode van weinig zonnevlekken ? haar “schild” is het magnetischeveld de rand van deze magnetosfeer de magnetopauze.. daar is magnetische schild dat beschermt de aarde tegen gevaarlijke straling van de zon en kosmische straling uit de rest van het heelal..
gelukkig hebben we het hier niet over de gravitatie (isaac newton) toch..?
of moet je toch wanneer haar schild tegen kosmische straling uit staat jij je met een enkelband aan de aarde kluisteren..???

Straalmans
Straalmans
4 jaren geleden

Wat we nodig hebben is een schimmel die de mensen gezond verstand geeft. Momenteel heerst de commerciële schimmel die de mens aanspoort zijn medemens genadeloos uit te buiten.

Melissa
Melissa
4 jaren geleden

Er is bij Fukushima geconstateerd dat de natuur heeft zich helemaal herstelt. Stralend groen en vele dieren als nooit tevoren. Er zijn mensen die nooit Chernobyl hebben verlaten en nog steeds straal gezond zijn in hun oude jaren. Het zou nog wel kunnen dat wat ons wordt verkocht als ‘killing’, precies het tegenovergesteld levert.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x