Homepagina » Natuur en Milieu » In de kernreactor van Tsjernobyl is een schimmel ontdekt die straling eet. Tot verbijstering van wetenschappers
schimmel

In de kernreactor van Tsjernobyl is een schimmel ontdekt die straling eet. Tot verbijstering van wetenschappers

In de kernreactor van Tsjernobyl is een zwarte schimmel ontdekt die straling eet, schrijft Fox News.

Al in 1991 troffen wetenschappers de vreemde schimmel aan op de muren van de reactor. Ze waren verbijsterd dat een organisme onder zulke extreme omstandigheden kon overleven.

Tien jaar later besloten onderzoekers de schimmel te testen. In de monsters vonden ze hoge concentraties melanine, dat ook in de huid van mensen zit.

Waarschijnlijk niet de eersten

schimmelMensen met een donkere huid hebben meer melanine, dat licht absorbeert en beschermt tegen uv-straling.

Bij schimmels blijkt melanine straling te absorberen en om te zetten in een soort chemische energie voor groei.

In 2008 merkte Ekaterina Dadatsjova in een paper op dat de schimmels in Tsjernobyl die aangetrokken worden door de straling waarschijnlijk niet de eersten in hun soort zijn.

Schild

Er zijn bijvoorbeeld grote hoeveelheden schimmelsporen ontdekt uit het Vroege-Krijt die ook hoge concentraties melanine bevatten.

In deze periode stierven veel dier- en plantsoorten uit. In dezelfde periode verloor de aarde haar ‘schild’ tegen kosmische straling.

De vondst suggereert dat er plekken in de kosmos zijn waar organismen kunnen leven in gebieden met hoge stralingsniveaus.

[Fox News]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

Zo zie je maar weer moeder natuur/aarde lost alle problemen op daar heeft ze echt geen mensen voor nodig, logisch want die ware er een miljard jaar terug nog niet eens en de aarde is 5 miljard jaar?

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
1 jaar geleden

In deze periode stierven veel dier- en plantsoorten uit. In dezelfde periode verloor de aarde haar ‘schild’ tegen kosmische straling.
Er zijn bijvoorbeeld grote hoeveelheden schimmelsporen ontdekt uit het Vroege-Krijt die ook hoge concentraties melanine bevatten.
ja ja was dat (het vroege krijt) in een periode van weinig zonnevlekken ? haar “schild” is het magnetischeveld de rand van deze magnetosfeer de magnetopauze.. daar is magnetische schild dat beschermt de aarde tegen gevaarlijke straling van de zon en kosmische straling uit de rest van het heelal..
gelukkig hebben we het hier niet over de gravitatie (isaac newton) toch..?
of moet je toch wanneer haar schild tegen kosmische straling uit staat jij je met een enkelband aan de aarde kluisteren..???

Straalmans
Straalmans
1 jaar geleden

Wat we nodig hebben is een schimmel die de mensen gezond verstand geeft. Momenteel heerst de commerciële schimmel die de mens aanspoort zijn medemens genadeloos uit te buiten.

Melissa
Melissa
1 jaar geleden

Er is bij Fukushima geconstateerd dat de natuur heeft zich helemaal herstelt. Stralend groen en vele dieren als nooit tevoren. Er zijn mensen die nooit Chernobyl hebben verlaten en nog steeds straal gezond zijn in hun oude jaren. Het zou nog wel kunnen dat wat ons wordt verkocht als ‘killing’, precies het tegenovergesteld levert.

x

Check Also

arts

Arts klaagt over ‘verbod’ op corona-autopsies: ‘Dit is een heel groot probleem’

Gisteren waren er bijna 200 nieuwe coronapatiënten ...

kpn

Rechtszaak tegen KPN-topman vanwege 5G-straling: ‘Wat hier gebeurt, mag niet mogen’

Joost Farwerck, de topman van KPN, is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

6
0
We lezen graag je reactie!x