Natuur en Milieu

100 keer hoger dan Mount Everest: Twee reusachtige structuren ontdekt op 3000 kilometer diepte

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Diep in de aarde zijn twee reusachtige structuren ontdekt. De twee structuren, die elk zo groot zijn als een continent en 100 keer hoger dan de Mount Everest, bevinden zich op bijna 3000 kilometer diepte.

Wetenschappers van de Arizona State University suggereren dat deze structuren uit ander materiaal bestaan dan de rest van de mantel. Ze schrijven over de ontdekking in het wetenschapsblad Nature Geoscience.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Belangrijke inzichten

“Hoewel we nog niets weten over de herkomst en samenstelling van de enorme bollen, vermoeden we dat ze belangrijke inzichten kunnen geven over de vorming van de aarde,” zei hoofdonderzoeker Edward Garnero.

De bollen kunnen mogelijk helpen verklaren hoe vulkaanuitbarstingen ontstaan en hoe de platentektoniek precies werkt. De ene kolossale structuur bevindt zich onder de Grote Oceaan, de andere is gelegen onder Afrika en de Atlantische Oceaan.

Heel weinig bekend

De bollen zijn warmer dan het overige mantelgesteente en hebben ook een andere chemische samenstelling. Er is op dit moment nog maar heel weinig bekend over de enorme structuren.

“Als een neurowetenschapper een onbekende structuur in het menselijk brein zou vinden, zouden hersenwetenschappers gelijk onderzoek doen naar de rol ervan in de rest van het brein,” besloot Garnero. “We hopen dat andere aardwetenschappers op dezelfde manier het mysterie achter deze structuren gaan ontrafelen.”

[ASU]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
flash
flash
7 jaren geleden

De diepste plek in de oceaan was volgens mij toch de marianentrog met 11 km diepte!! Waar ter wereld vind men een diepte van 3000 kilometer ???????

PeterdJ
PeterdJ
7 jaren geleden

Er worden nu steeds meer verborgen ontdekkingen geopenbaard die van ons voor honderden jaren zijn onthouden. Hollow earth is er een van wij zijn zo geprogrammeerd dat we niet in iets meer kunnen of willen geloven, het enigste wat we dagelijks voor ogen zien is de verdraaide mainstream media en de leugens van huidige bewindvoerders. Ik kan er veel meer van vertellen maar dat zou te een te lang verhaal worden. De komende 10 jaar worden meer verborgen geheimen geopenbaard. Stel jezelf open voor nieuwe uitdagingen en niet meteen ontkennen zonder dat je zelf onderzoek hebt verricht. Clowns-Trolls hebben we overal.

TOBBYI OR NOT
TOBBYI OR NOT
7 jaren geleden

wij hebben de apparatuur niet om dit te constateren met dank aan de niet aardse fossielen, wat hebben ze nu weer van ons nodig.

espavo, mensen…..

StefanZ
StefanZ
7 jaren geleden

Opvallend, dat die “bollen” dan zo ongeveer recht tegenover elkaar liggen.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x