Homepagina » Buitenland » Johns Hopkins-studie: corona heeft vrijwel geen effect op sterfte (na 5 dagen verwijderd)
corona
Foto: Banc de Sang i Teixits CC BY 2.0

Johns Hopkins-studie: corona heeft vrijwel geen effect op sterfte (na 5 dagen verwijderd)

Maandenlang zijn we bang gemaakt met cijfers over het aantal doden door corona. In september verscheen er een opmerkelijk bericht in de Vlaamse media: bij een kwart van de Covid-overlijdens blijkt de doodsoorzaak anders dan aanvankelijk werd gedacht. En bij een aantal zogenaamde Covid-overlijdens was toch geen sprake van een besmetting.

Dat de coronacijfers niet kloppen, blijkt ook uit onderzoek van Genevieve Briand van de Johns Hopkins-universiteit, dezelfde universiteit die statistieken bijhoudt over het aantal coronagevallen. In de Verenigde Staten zou corona inmiddels 268.087 slachtoffers hebben geëist, wereldwijd staat de teller bijna op 1,5 miljoen.

Briand onderzocht de impact die corona heeft gehad op de totale sterfte in de Verenigde Staten. Haar conclusie? “In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is het aantal coronadoden niet verontrustend. Sterker nog: het [coronavirus] heeft vrijwel geen effect op de sterfte.”

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de studie na enkele dagen is verwijderd. Gelukkig kun je de studie hier nog wel bekijken via The Wayback Machine.

Opmerkelijke ontdekking

Hoe kwam Genevieve Briand van de Johns Hopkins-universiteit tot de conclusie dat Covid-19 vrijwel geen effect heeft op de sterfte? Ze vroeg gegevens op via de website van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC en maakte een grafiek van de totale sterfte per leeftijdscategorie van februari tot begin september.

Opvallend genoeg stierven er voor en na Covid-19 evenveel ouderen. Aangezien corona vooral ouderen treft, verwachtten experts dat het percentage sterfgevallen onder ouderen zou stijgen. De CDC-gegevens laten echter geen stijging zien. Sterker nog: de percentages blijven voor alle leeftijdsgroepen ongeveer gelijk.

Briand ontdekte daarnaast dat er dit jaar in vergelijking met voorgaande jaren bijna net zoveel ouderen zijn gestorven. Als Covid-19 vrijwel geen impact heeft gehad op de totale sterfte, waarom lijkt dat dan wel zo? Ze vergeleek de data van 2020 met die van voorgaande jaren en deed een opmerkelijke ontdekking.

Misleidend

Dit jaar zijn er in de VS meer coronadoden gemeld dan sterfgevallen door hartziekten. Dat is hoogst opmerkelijk aangezien hartziekte al vele jaren de belangrijkste doodsoorzaak is. Toen Briand naar de sterfteaantallen keek, ontdekte ze iets vreemds. In vergelijking met 2018 is het aantal sterfgevallen door alle andere oorzaken aanzienlijk gedaald.

Deze trend staat volledig haaks op het patroon dat in voorgaande jaren is waargenomen. Nu komt het: de totale afname van sterfte door andere oorzaken komt vrijwel precies overeen met de toename van sterfte door corona.

Briand concludeert dan ook dat het officiële aantal coronadoden misleidend is en dat sterfgevallen door andere ziektes worden geteld als coronadoden.

De Johns Hopkins-universiteit haalde het artikel over de studie na 5 dagen offline omdat het zou hebben bijgedragen ‘aan de verspreiding van misinformatie over Covid-19’. De universiteit claimt dat het artikel en de studie ‘niet zijn gecensureerd’.


[PJ Media]

5 26 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christina
Christina
10 maanden geleden

Natuurlijk is covid een grote hoax, gemaakt om een dictatuur te stichten. Zo werden, en worden, foto’s gebruikt van mensen die in bedden liggen, dodelijk ziek van zogezegd covid, maar men weet niet zeker dat dit “van”, of “met” covid is. Die foto’s worden dan hergebruikt in andere landen om de mensen schrik aan te jagen. Zo werd er recentelijk weer in België door msms een foto gebruikt van een jongetje dat zogezegd ook weer doodziek was van covid. Maar eigenlijk is het een foto van 2016: een jongetje in een hospitaal in Wales, omdat hij gebeten werd door een adder.

Endymion
Endymion
10 maanden geleden

wederom slaat de cencuur toe… alarmbellen moeten overal rinkelen!

Gre
Gre
10 maanden geleden

Alle rapporten naar de regering. De eerste en tweede kamer.Politie en defensie. Gewoon op alle plekken bombarderen met feiten.

doornbos
doornbos
10 maanden geleden

De betreffende studie zoveel mogelijk communiceren en vanzelfsprekend nimmer een muilkorf gaan dragen. Ook dat laatste moet geen moeite zijn, kwestie van Gezond Verstand.

x

Check Also

de jonge

De Jonge zegt dat corona ‘een epidemie is geworden van niet-gevaccineerde mensen’, klopt dat?

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen moet worden ...

journalist

Journalist: ‘Als er deze winter weer lockdowns komen, kun je toch wel stellen dat die vaccins niet de oplossing zijn’

Er is op grote schaal gevaccineerd, maar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x