Homepagina » Buitenland » Johns Hopkins-studie: corona heeft vrijwel geen effect op sterfte (na 5 dagen verwijderd)
corona
Foto: Banc de Sang i Teixits CC BY 2.0

Johns Hopkins-studie: corona heeft vrijwel geen effect op sterfte (na 5 dagen verwijderd)

Maandenlang zijn we bang gemaakt met cijfers over het aantal doden door corona. In september verscheen er een opmerkelijk bericht in de Vlaamse media: bij een kwart van de Covid-overlijdens blijkt de doodsoorzaak anders dan aanvankelijk werd gedacht. En bij een aantal zogenaamde Covid-overlijdens was toch geen sprake van een besmetting.

Dat de coronacijfers niet kloppen, blijkt ook uit onderzoek van Genevieve Briand van de Johns Hopkins-universiteit, dezelfde universiteit die statistieken bijhoudt over het aantal coronagevallen. In de Verenigde Staten zou corona inmiddels 268.087 slachtoffers hebben geëist, wereldwijd staat de teller bijna op 1,5 miljoen.

Briand onderzocht de impact die corona heeft gehad op de totale sterfte in de Verenigde Staten. Haar conclusie? “In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is het aantal coronadoden niet verontrustend. Sterker nog: het [coronavirus] heeft vrijwel geen effect op de sterfte.”

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de studie na enkele dagen is verwijderd. Gelukkig kun je de studie hier nog wel bekijken via The Wayback Machine.

Opmerkelijke ontdekking

Hoe kwam Genevieve Briand van de Johns Hopkins-universiteit tot de conclusie dat Covid-19 vrijwel geen effect heeft op de sterfte? Ze vroeg gegevens op via de website van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC en maakte een grafiek van de totale sterfte per leeftijdscategorie van februari tot begin september.

Opvallend genoeg stierven er voor en na Covid-19 evenveel ouderen. Aangezien corona vooral ouderen treft, verwachtten experts dat het percentage sterfgevallen onder ouderen zou stijgen. De CDC-gegevens laten echter geen stijging zien. Sterker nog: de percentages blijven voor alle leeftijdsgroepen ongeveer gelijk.

Briand ontdekte daarnaast dat er dit jaar in vergelijking met voorgaande jaren bijna net zoveel ouderen zijn gestorven. Als Covid-19 vrijwel geen impact heeft gehad op de totale sterfte, waarom lijkt dat dan wel zo? Ze vergeleek de data van 2020 met die van voorgaande jaren en deed een opmerkelijke ontdekking.

Misleidend

Dit jaar zijn er in de VS meer coronadoden gemeld dan sterfgevallen door hartziekten. Dat is hoogst opmerkelijk aangezien hartziekte al vele jaren de belangrijkste doodsoorzaak is. Toen Briand naar de sterfteaantallen keek, ontdekte ze iets vreemds. In vergelijking met 2018 is het aantal sterfgevallen door alle andere oorzaken aanzienlijk gedaald.

Deze trend staat volledig haaks op het patroon dat in voorgaande jaren is waargenomen. Nu komt het: de totale afname van sterfte door andere oorzaken komt vrijwel precies overeen met de toename van sterfte door corona.

Briand concludeert dan ook dat het officiële aantal coronadoden misleidend is en dat sterfgevallen door andere ziektes worden geteld als coronadoden.

De Johns Hopkins-universiteit haalde het artikel over de studie na 5 dagen offline omdat het zou hebben bijgedragen ‘aan de verspreiding van misinformatie over Covid-19’. De universiteit claimt dat het artikel en de studie ‘niet zijn gecensureerd’.


[PJ Media]

5 25 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christina
Christina
1 maand geleden

Natuurlijk is covid een grote hoax, gemaakt om een dictatuur te stichten. Zo werden, en worden, foto’s gebruikt van mensen die in bedden liggen, dodelijk ziek van zogezegd covid, maar men weet niet zeker dat dit “van”, of “met” covid is. Die foto’s worden dan hergebruikt in andere landen om de mensen schrik aan te jagen. Zo werd er recentelijk weer in België door msms een foto gebruikt van een jongetje dat zogezegd ook weer doodziek was van covid. Maar eigenlijk is het een foto van 2016: een jongetje in een hospitaal in Wales, omdat hij gebeten werd door een adder.

anargie
anargie
Reactie op  Christina
1 maand geleden

Ik ga pas iets geloven van covid wanneer ik geen cgi graphic of een computer animatie zie, maar een echte foto, gemaakt met een elektronenmicroscoop die dat virus aantoont.

Tot die tijd kunnen al die CHARLATANS die wij “experts” noemen me DE POT OP!

Ik heb nog NOOIT een foto gezien van welk virus dan ook, gemaakt met een elektronenmicroscoop.

Wij worden al 150 jaar bang gemaakt met een leugen!

Pokken? B.S.
Spaanse Griep? B.S.
Polio. B.S. (uitgeroeid? nee, de diagnose is veranderd in meningitis)
Hong Kong “Griep” B.S.

En de laatste 2 decennia is dat in een stroomversnelling geraakt. SARS, MERS, Vogelgriep, Q-koorts, Mexicaanse griep, HPV, Zika, Ebola en dan nu Corona.

Ik zou zeggen: noem het volgende virus Tralala en het daaropvolgende AMMEHOELA!

De waarheid over “virussen”…

heel simpel uitgelegd (in het Engels)
https://www.bitchute.com/video/f6OV5hHYesdv/ (eerste 14 minuten)

Dit is een wetenschappelijke presentatie van drie kwartier….

https://www.bitchute.com/video/HoFIcC5l8xQo/

Rob
Rob
Reactie op  Christina
1 maand geleden

Dat soort in elkaar gefabriceerde berichten doen ze overal mee. Ze maken voor veel onderwerpen gewoon hun eigen afbeeldingen en video’s. Allemaal helemaal niet van de werkelijke situaties maar van heel andere situaties. Of ze knippen stukken uit werkelijk opgenomen video’s zodat het ook weer een ander verhaal wordt dan de werkelijkheid.

Endymion
Endymion
1 maand geleden

wederom slaat de cencuur toe… alarmbellen moeten overal rinkelen!

Gre
Gre
1 maand geleden

Alle rapporten naar de regering. De eerste en tweede kamer.Politie en defensie. Gewoon op alle plekken bombarderen met feiten.

Barry
Barry
Reactie op  Gre
1 maand geleden

Ha ha, dacht je dat effect zou hebben? Het enige wat ze interesseert is de mooie baan in het verschiet met een dik salaris en onkostenvergoeding. Dacht je nu echt dat ze iets om je geven?

mikkie
mikkie
Reactie op  Gre
1 maand geleden

stuur dan al dit soort nieuws naar kranten, 2e kamer en alle partijen apart.

doornbos
doornbos
1 maand geleden

De betreffende studie zoveel mogelijk communiceren en vanzelfsprekend nimmer een muilkorf gaan dragen. Ook dat laatste moet geen moeite zijn, kwestie van Gezond Verstand.

Margie
Margie
Reactie op  doornbos
1 maand geleden

„Waarschijnlijk helpen niet-medische mondkapjes maar beperkt bij het voorkomen van besmetting van anderen. Als iedereen zich aan de basisregels houdt, is het niet nodig om een mondkapje te dragen. Dus: blijf thuis bij klachten, laat je testen, houd afstand, vermijd drukte en houd je aan de hygiënemaatregelen,” aldus het RIVM.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Margie
1 maand geleden

Wat beter werkt, Cinnamomum camphora of te wel “Ravitsara” twee druppels onder je neus of twee druppels in je mondkapje ben je prima beschermd tegen alle griepjes, dit is een essentiele olie het oudste middel van de mensheid, werkt niet tegen Pharmaceutische maffia !

mikkie
mikkie
Reactie op  Jenne Sr.
1 maand geleden

wij hebben van onze homeopaat een covid profilaxe. 1x per maand een slokje.

T!MO
T!MO
1 maand geleden

Vreemd hoor!!!!!
Tsjaaaa wij complot gekkies zeiden dat al maanden geleden! Maarja wij zijn complot gekkies toch? 🤪

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
1 maand geleden

Ze moeten wat verzinnen om een nepvirus in stand te houden en het registreren van Coronadoden levert de ziekenhuizen ook nog eens veel geld op. Dat is waarom de cijfers afwijken van normaal. Het registreren van Coronadoden is een verdienmodel geworden en dat gebeurd wereldwijd.

Voor wie het plan Rockefeller – Lockstep 2010 kent, begrijpt dat er een kleine groep “mensen” is die de rest van de wereldbevolking in gijzeling heeft genomen en zowel maatregelen als sancties toepassen, die in de 2e Wereldoorlog niet zouden hebben misstaan.

Het plan Lockstep 2010 heeft als onderdeel: overdrijf het aantal Coronadoden en classificeer overleden mensen als gevolg van standaardziektes als Coronadode.

Dat ook de John-Hopkins universiteit onderdeel van het complot tegen de mensheid is, blijkt dus wel uit het verwijderen van wetenschappelijke feiten. De WHO heeft dus overal zijn tentakels. Maar het zal wel weer om geld gaan, want alles en iedereen die een obstakel is of kan zijn, is omgekocht om de ideeën van Bill Gates, Tedros van het WHO en Klaus Schwab door te voeren, met als doel een totale reset van de wereld over de ruggen van de gewone mensen.

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  serieuze aangelegenheid
1 maand geleden

@serieuze aangelegenheid, op 18.10.2019 vond in New York het door de Hopkins University Bloomberg School of Public Health georganiseerde Event 201 plaats. Het World Economic Forum en de Bill & Melinda Gates Foundation waren zo vriendelijk om te assisteren bij de organisatie. ‘Wetenschappers’, militairen & medici gingen met elkaar in gesprek hoe een pandemie bestreden diende te worden. De in Baltimore gevestigde John Hopkins University wordt o.a. gesponsord door de Rockefeller Foundation.
Ik sluit af met een citaat van grondlegger van Standard Oil John D. Rockefeller (1839 – 1937): ik wil een land van werkers en niet van denkers.

Clown Bassie
Clown Bassie
1 maand geleden

Het is echt erg dat de overheden niks willen weten van de juiste cijfers. Een eed zweren stelt tegenwoordig helemaal niks meer voor.

Burger
Burger
1 maand geleden

Tegen de mondkapjesplicht op scholen? Doe een bijdrage voor een kortgeding.

https://www.gofundme.com/f/kortgeding-tegen-de-mondkapjesplicht-op-school

B.E. Ruis
B.E. Ruis
1 maand geleden

Ik ben heel blij dit te lezen. We worden dus belazerd waar we bijstaan. Van dissel, Rutte, De Jonge, Osterhaus en nog een paar van die “Kroonjuwelen”. De farmaceutische maffiaindustrie regeert bij het grote geld.

Martin
Martin
Reactie op  B.E. Ruis
1 maand geleden

Ja, we worden belazerd waar we bij staan. En dat hele spel is al ver voor “corona” begonnen. “Corona” is slechts de knuppel waarmee je een hond kunt slaan.

salvar
salvar
1 maand geleden

alles is overduidelijk de een heeft bewijs voor sus en de andere voor zo.
je kan de idioten (het duo) het zo vaak vertellen ook met bewijs ze gaan gewoon door en trekken zich niets aan van virologen en andere experts en ook niet van de burger.
ik wil eens weten hoeveel schapen en nu bijgekomen zijn ivm verplicht mondkapje.

lammert
lammert
Reactie op  salvar
1 maand geleden

Nou, over schapen met mondkapje, hier in drenthe lopen er heel veel, en echt waar, 0 met mondkapje.

x

Check Also

who

WHO past criteria coronatest aan vanwege vals-positieven

De WHO heeft experts gewaarschuwd dat ze ...

fuellmich

Advocaat Reiner Fuellmich reageert op belangrijke uitspraak Duitse rechter: ‘Eerste in zijn soort’

Een rechter in Weimar in de Duitse ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x