BuitenlandCorona

Johns Hopkins-studie: corona heeft vrijwel geen effect op sterfte (na 5 dagen verwijderd)

Help ons door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Maandenlang zijn we bang gemaakt met cijfers over het aantal doden door corona. In september verscheen er een opmerkelijk bericht in de Vlaamse media: bij een kwart van de Covid-overlijdens blijkt de doodsoorzaak anders dan aanvankelijk werd gedacht. En bij een aantal zogenaamde Covid-overlijdens was toch geen sprake van een besmetting.

Dat de coronacijfers niet kloppen, blijkt ook uit onderzoek van Genevieve Briand van de Johns Hopkins-universiteit, dezelfde universiteit die statistieken bijhoudt over het aantal coronagevallen. In de Verenigde Staten zou corona inmiddels 268.087 slachtoffers hebben geëist, wereldwijd staat de teller bijna op 1,5 miljoen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Briand onderzocht de impact die corona heeft gehad op de totale sterfte in de Verenigde Staten. Haar conclusie? “In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is het aantal coronadoden niet verontrustend. Sterker nog: het [coronavirus] heeft vrijwel geen effect op de sterfte.”

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de studie na enkele dagen is verwijderd. Gelukkig kun je de studie hier nog wel bekijken via The Wayback Machine.

Opmerkelijke ontdekking

Hoe kwam Genevieve Briand van de Johns Hopkins-universiteit tot de conclusie dat Covid-19 vrijwel geen effect heeft op de sterfte? Ze vroeg gegevens op via de website van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC en maakte een grafiek van de totale sterfte per leeftijdscategorie van februari tot begin september.

Opvallend genoeg stierven er voor en na Covid-19 evenveel ouderen. Aangezien corona vooral ouderen treft, verwachtten experts dat het percentage sterfgevallen onder ouderen zou stijgen. De CDC-gegevens laten echter geen stijging zien. Sterker nog: de percentages blijven voor alle leeftijdsgroepen ongeveer gelijk.

Briand ontdekte daarnaast dat er dit jaar in vergelijking met voorgaande jaren bijna net zoveel ouderen zijn gestorven. Als Covid-19 vrijwel geen impact heeft gehad op de totale sterfte, waarom lijkt dat dan wel zo? Ze vergeleek de data van 2020 met die van voorgaande jaren en deed een opmerkelijke ontdekking.

Misleidend

Dit jaar zijn er in de VS meer coronadoden gemeld dan sterfgevallen door hartziekten. Dat is hoogst opmerkelijk aangezien hartziekte al vele jaren de belangrijkste doodsoorzaak is. Toen Briand naar de sterfteaantallen keek, ontdekte ze iets vreemds. In vergelijking met 2018 is het aantal sterfgevallen door alle andere oorzaken aanzienlijk gedaald.

Deze trend staat volledig haaks op het patroon dat in voorgaande jaren is waargenomen. Nu komt het: de totale afname van sterfte door andere oorzaken komt vrijwel precies overeen met de toename van sterfte door corona.

Briand concludeert dan ook dat het officiële aantal coronadoden misleidend is en dat sterfgevallen door andere ziektes worden geteld als coronadoden.

De Johns Hopkins-universiteit haalde het artikel over de studie na 5 dagen offline omdat het zou hebben bijgedragen ‘aan de verspreiding van misinformatie over Covid-19’. De universiteit claimt dat het artikel en de studie ‘niet zijn gecensureerd’.


[PJ Media]

5 26 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christina
Christina
3 jaren geleden

Natuurlijk is covid een grote hoax, gemaakt om een dictatuur te stichten. Zo werden, en worden, foto’s gebruikt van mensen die in bedden liggen, dodelijk ziek van zogezegd covid, maar men weet niet zeker dat dit “van”, of “met” covid is. Die foto’s worden dan hergebruikt in andere landen om de mensen schrik aan te jagen. Zo werd er recentelijk weer in België door msms een foto gebruikt van een jongetje dat zogezegd ook weer doodziek was van covid. Maar eigenlijk is het een foto van 2016: een jongetje in een hospitaal in Wales, omdat hij gebeten werd door een adder.

Endymion
Endymion
3 jaren geleden

wederom slaat de cencuur toe… alarmbellen moeten overal rinkelen!

Gre
Gre
3 jaren geleden

Alle rapporten naar de regering. De eerste en tweede kamer.Politie en defensie. Gewoon op alle plekken bombarderen met feiten.

doornbos
doornbos
3 jaren geleden

De betreffende studie zoveel mogelijk communiceren en vanzelfsprekend nimmer een muilkorf gaan dragen. Ook dat laatste moet geen moeite zijn, kwestie van Gezond Verstand.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x