Natuur en Milieu

Conferentie mysterieuze bulderende geluiden

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Amerikaanse stad San Francisco waren specialisten en wetenschappers bijeen om te spreken over de mysterieuze bulderende geluiden die wereldwijd worden gehoord.

In sommige gevallen gaat het om zoemgeluiden, maar anderen horen op dezelfde plaats knallen. De geluiden worden voornamelijk ’s nachts gehoord en houden soms hele dorpen uit de slaap.

De conferentie, waarbij voor het eerst op serieuze schaal over het onderwerp werd gesproken, stond geheel in de het teken van onverklaarbare geluiden. De conclusie? Ze zijn onverklaarbaar.

Er werd een duidelijke trend zichtbaar tijdens de bijeenkomst: mensen over de hele wereld horen de mysterieuze geluiden en er zijn zelfs namen voor bedacht. Bij Seneca Lake in de staat New York staan ze bekend als ‘de geweren van Seneca’. In de Apennijnen worden ze ‘bronditi’ genoemd en de Harami uit Shikoku in Japan noemen ze ‘yan’.

Het gaat dus niet om een nieuw fenomeen, maar de knallen en zoemgeluiden worden op steeds meer plaatsen gehoord. Specialisten van NASA zeiden dat sommige zoemgeluiden worden veroorzaakt door vulkanen en dat oude mijnschachten door tocht kunnen vibreren en vervolgens geluid veroorzaken.

Dat kan echter lang niet alle gevallen verklaren, zo concludeerde het gezelschap. De Amerikaanse geologische dienst USGS geeft gemakshalve ‘geheime militaire activiteit’ de schuld van sommige geluiden. Ook meteorieten die opbranden in de atmosfeer brengen soms een sonische knal voort. Maar iedere nacht opnieuw zoals in het Britse dorp Woodland?

De vergadering ging uit elkaar zonder dat er een eenduidige oplossing of verklaring is gevonden voor de bulderende geluiden. De onderzoekers willen elkaar wel beter op de hoogte houden van de mysterieuze geluiden in de hoop een patroon te ontdekken.

Bron: MSN.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x