Mens en Dier

Paus Franciscus pleit voor ‘Nieuwe Wereldorde’ na pandemie

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Paus Franciscus stelt in een nieuw boek dat de wereld na de pandemie nooit meer hetzelfde zal zijn. In het boek, dat op dinsdag is uitgekomen in het Italiaans, pleit hij voor de oprichting van een ‘nieuwe wereldorde’ en benadrukt hij het belang van de Grote Reset. Hij wil af van fossiele brandstoffen en de troepenopbouw, en toewerken naar een groene economie gebaseerd op inclusiviteit.

“Na de coronapandemie zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn,” aldus Franciscus in het boek, waarvan een passage is gepubliceerd door Vatican News.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Solidariteit

We kunnen onrecht genezen ‘door een nieuwe wereldorde te bouwen die gebaseerd is op solidariteit en door innovatieve methodes te bestuderen om intimidatie, armoede en corruptie te bestrijden’, voegde hij toe.

Deze nieuwe wereldorde zal gebaseerd zijn op het uitbannen van ongelijkheid en zorgen voor de natuur. “Als we nu niet onze mouwen opstropen en onmiddellijk gaan zorgen voor onze aarde, door radicale persoonlijke en politieke keuzes te maken en een economische ‘groene’ afslag te nemen door technologische ontwikkelingen in deze richting te sturen, zal zij ons vroeg of laat buiten de deur zetten,” zei hij.

Bouwen op de puinhopen

“Het is nu een kwestie van bouwen op de puinhopen,” suggereerde de paus. Ook het einde van de wapenwedloop is volgens hem onderdeel van de Grote Reset. “Het is niet langer aanvaardbaar om wapens te blijven maken en te verhandelen,” zei hij.

Paus Franciscus pleit bovendien voor een einde aan ‘kortzichtig nationalisme’ en andere vormen van ‘politiek egoïsme’. We moeten in plaats daarvan kiezen voor multilaterale oplossingen, zei hij.

[Breitbart]

3.9 29 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Smoke
Smoke
3 jaren geleden

De paus begint te dementeren denk ik….wie gaan aan het hoofd staan van deze nieuwe wereldorde? Mensen als George Soros? Bill Gates? De Rothschilds…?

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Kunnen ze Vaticaan stad niet is vol douwen met Islam vluchtelingen? Kijken hoe ie dan piept. Wat een mafkees man.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

DROOM lekker meneer franciscus…jouw wereldorde blijft maar een droom !!

Eric
Eric
3 jaren geleden

Af van fossiele brandstoffen? Vanaf nu stapt hij in een zweefvliegtuig dat in de lucht wordt gekatapulteerd en afhankelijk van de wind ziet hij wel waar hij zal landen??? Voor die nieuwe wereldorde; daar moeten schrik voor hebben.

Back to top button
119
0
We lezen graag je reactie!x