Homepagina » Mens en Dier » Paus Franciscus pleit voor ‘Nieuwe Wereldorde’ na pandemie
paus
Foto: Paus Franciscus (Dean Calma / IAEA CC BY 2.0)

Paus Franciscus pleit voor ‘Nieuwe Wereldorde’ na pandemie

Paus Franciscus stelt in een nieuw boek dat de wereld na de pandemie nooit meer hetzelfde zal zijn. In het boek, dat op dinsdag is uitgekomen in het Italiaans, pleit hij voor de oprichting van een ‘nieuwe wereldorde’ en benadrukt hij het belang van de Grote Reset. Hij wil af van fossiele brandstoffen en de troepenopbouw, en toewerken naar een groene economie gebaseerd op inclusiviteit.

“Na de coronapandemie zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn,” aldus Franciscus in het boek, waarvan een passage is gepubliceerd door Vatican News.

Solidariteit

We kunnen onrecht genezen ‘door een nieuwe wereldorde te bouwen die gebaseerd is op solidariteit en door innovatieve methodes te bestuderen om intimidatie, armoede en corruptie te bestrijden’, voegde hij toe.

Deze nieuwe wereldorde zal gebaseerd zijn op het uitbannen van ongelijkheid en zorgen voor de natuur. “Als we nu niet onze mouwen opstropen en onmiddellijk gaan zorgen voor onze aarde, door radicale persoonlijke en politieke keuzes te maken en een economische ‘groene’ afslag te nemen door technologische ontwikkelingen in deze richting te sturen, zal zij ons vroeg of laat buiten de deur zetten,” zei hij.

Bouwen op de puinhopen

“Het is nu een kwestie van bouwen op de puinhopen,” suggereerde de paus. Ook het einde van de wapenwedloop is volgens hem onderdeel van de Grote Reset. “Het is niet langer aanvaardbaar om wapens te blijven maken en te verhandelen,” zei hij.

Paus Franciscus pleit bovendien voor een einde aan ‘kortzichtig nationalisme’ en andere vormen van ‘politiek egoïsme’. We moeten in plaats daarvan kiezen voor multilaterale oplossingen, zei hij.

[Breitbart]
4 28 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Smoke
Smoke
8 maanden geleden

De paus begint te dementeren denk ik….wie gaan aan het hoofd staan van deze nieuwe wereldorde? Mensen als George Soros? Bill Gates? De Rothschilds…?

Jeff
Jeff
8 maanden geleden

Kunnen ze Vaticaan stad niet is vol douwen met Islam vluchtelingen? Kijken hoe ie dan piept. Wat een mafkees man.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
8 maanden geleden

DROOM lekker meneer franciscus…jouw wereldorde blijft maar een droom !!

Eric
Eric
8 maanden geleden

Af van fossiele brandstoffen? Vanaf nu stapt hij in een zweefvliegtuig dat in de lucht wordt gekatapulteerd en afhankelijk van de wind ziet hij wel waar hij zal landen??? Voor die nieuwe wereldorde; daar moeten schrik voor hebben.

x

Check Also

open forum

Open Forum van World Economic Forum gaat niet door vanwege doodsbedreigingen

De jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic ...

aartsbisschop

Aartsbisschop Vigano pleit voor wereldwijde alliantie om mensheid te bevrijden van het totalitaire regime

Aartsbisschop Carlo Maria Vigano roept mensen op ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

119
0
We lezen graag je reactie!x