Buitenland

Microsoft vormt Orwelliaans Ministerie van Waarheid

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alsof social mediabedrijven nog niet genoeg censuur plegen op internet, heeft Microsoft nu besloten een Ministerie van Waarheid te vormen. Dit ministerie kun je misschien wel het beste vergelijken met een alziend oog. Samen met onder andere de BBC en Intel vormt Microsoft een coalitie om de oorsprong te achterhalen van wat zij ‘fake news’ noemen.

Social media en internetmonopolies zoals Facebook, Twitter, YouTube en Google gebruiken ‘desinformatie’ en ‘fake news’ als rechtvaardiging om de informatiestroom te censureren. Social mediabedrijven doen al hun uiterste best om wat zij ‘desinformatie’ noemen de kop in te drukken. Microsoft levert de technologie die daarvoor nodig is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het doel van deze coalitie is om de technologie die ze ontwikkelen te verspreiden naar online platforms zodat ‘fake news’ in de kiem kan worden gesmoord. Oud-directeur van Microsoft Bill Gates is een groot voorstander van het censureren van informatie op social media.

‘Slimme oplossingen’

Tijdens een bijeenkomst in Londen klaagde Gates dat suggesties voor het bestrijden van ‘complottheorieën’ en ‘misinformatie’ op Big Tech-platforms ‘niet creatief genoeg zijn’. Hij zei dat we ‘slimme oplossingen’ nodig hebben.

Als voorbeelden van ‘misinformatie’ noemde hij beweringen dat het coronavirus door mensen is gemaakt of ‘dat er sprake is van een complot’. Gates zei dat social mediaplatforms dit soort informatie heel gemakkelijk laten verspreiden.

Hoewel de meeste mensen Bill Gates associëren met Microsoft, houdt hij zich ook met allerlei andere dingen bezig. Zo steunt hij een project dat gericht is op het tegenhouden van zonlicht in de strijd tegen ‘klimaatverandering’. Daarnaast wil hij miljoenen genetisch aangepaste muggen vrijlaten in Florida. Hij wil ook dat we allemaal kweekvlees gaan eten dat uit een laboratorium komt. Verder ontwikkelt hij vaccins die hij in derdewereldlanden test. En hij financiert de nieuwsnetwerken die over zijn activiteiten berichten.

Geen wonder dat hij het internet wil censureren

In 2018 simuleerde Bill Gates, die overigens geen medisch professional of gekozen leider is, een virusuitbraak die zou leiden tot 33 miljoen sterfgevallen. Een jaar later organiseerde de Gates Foundation op het World Economic Forum Event 201, waarbij een pandemie werd gesimuleerd.

We weten allemaal wat er daarna is gebeurd: corona, lockdowns, kleine bedrijven gingen op de fles en we worden allemaal onder druk gezet om een vaccin te nemen dat we niet willen. Veel van die vaccins zijn ontwikkeld door bedrijven die zijn gefinancierd door Bill Gates.

Mensen hebben een hekel aan Bill Gates. Geen wonder dat hij het internet wil censureren.

[reallygraceful]

5 53 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mee 2
mee 2
3 jaren geleden

hoogmoed komt ter val

Monique
Monique
3 jaren geleden

Engerd!!!

Stephan
Stephan
3 jaren geleden

gates is net zo rot als rutte, merkel, de jong en biden etc

Miami
Miami
3 jaren geleden

Hoeveelheid farmland opgekocht door gates en meer
https://youtu.be/Zdv06jXloD4

Back to top button
65
0
We lezen graag je reactie!x