Natuur en Milieu

Vier gapende gaten gevonden in het noorden van Rusland

Help door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het noorden van Rusland zijn vier reusachtige kraters gevonden. De mysterieuze gaten bevinden zich in hetzelfde gebied als drie andere kraters die verleden jaar op het Jamal-schiereiland zijn gevonden.

De kraters zijn vermoedelijk veroorzaakt door explosies door methaangas. Eén van de kraters, die wordt omringd door 20 kleinere gaten, ligt op slechts enkele kilometers van een grote gasraffinaderij. Volgens experts zullen binnenkort nog een dertigtal kraters worden gevonden.

Wetenschappers hebben nog altijd geen idee hoe de kraters precies ontstaan. Professor Vasily Bogoyavlensky van de Russische Academie van Wetenschappen pleit voor onderzoek naar het nieuwe fenomeen. “We weten nu van het bestaan van zeven kraters in het Poolgebied,” zei hij. “Vijf bevinden zich op het Jamal-schiereiland, één in Jamalië en één in Krasnojarsk. Van vier kraters weten we precies waar ze liggen, de rest is gespot door herders.”

“Ik ben er zeker van dat er meer kraters op Jamal zijn te vinden, we moeten er alleen naar zoeken,” vervolgde hij. “Ik denk dat er nog 20 tot 30 kraters zullen worden ontdekt.”

Twee van de pas ontdekte kraters zijn veranderd in meren. Experts zijn met name geïnteresseerd in een krater die B2 is genoemd. De krater ligt op 10 kilometer van het gasveld Bovanenkovo van Gazprom.

Op oude satellietbeelden zijn geen kraters te zien, maar op nieuwe foto’s wordt een meer zichtbaar met een oppervlak van ruim 1500 vierkante meter. Bewoners van het gebied rond de kraters zeiden een lichtflits te hebben gezien. Volgens sommigen kan deze flits wijzen op een explosie van gas dat gevangen zat in de permafrost.

[Siberian Times, MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nunki
nunki
7 jaren geleden

Het voorland van Groningen.

john
john
7 jaren geleden

Nu is het wachten op een uitstekende analyse van het zeer gerespecteerde instutuut Clingendael waaruit blijkt dat Putin er achter zit en dat de dienstplicht moet worden ingevoerd.

Sparkie
Sparkie
7 jaren geleden

Dit blijft toch wel een opmerkelijk fenomeen, meestal zijn ze rond maar deze zijn weer vierkant zie ik, heel apart.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x