Homepagina » Binnenland » Coronacrisis treft Nederland en wat doet premier Rutte? ‘Bizar’
rutte
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

Coronacrisis treft Nederland en wat doet premier Rutte? ‘Bizar’

Klimaattsaar Frans Timmermans heeft vandaag gesproken met premier Mark Rutte. Ze hebben het gehad over de Green Deal van 1000 miljard euro en de EU-klimaatwet.

Dat is natuurlijk veel belangrijker dan het coronavirus.

Timmermans wilde van Rutte horen hoe Nederland denkt over de maatregelen om de EU in 2050 klimaatneutraal te krijgen. Hij schoof ook aan bij de ministerraad.

Rutte twitterde: “Vanochtend ontving ik Frans Timmermans om bij te praten over de inzet van de Europese Commissie op gebied van klimaat met de Green Deal.”


Heel erg boos

Het bericht leverde felle reacties op. Ab Flipse schreef: “Wat denken jullie hoe ik mij voel na het lezen van deze tweet over de ontmoeting tussen de twee ‘topbestuurders’ Timmermans en Rutte? Hopeloos, moedeloos of gewoon heel erg boos?”

Ook Europarlementariër Rob Roos (FvD) maakte zich boos: “Bizar. Dit land is in crisis. Alle zeilen moeten nu worden bijgezet om de burgers te beschermen tegen het coronavirus en de economische schade tot een minimum te beperken. Maar de klimaatgekte draait kennelijk op volle toeren door.”

Nooit meer

“Het coronavirus bedreigt Nederland en premier Rutte is bezig met het klimaat. Echt, hoe gestoord wil je het hebben. Zucht. Nooit meer VVD en nooit meer Rutte. Onze volksgezondheid hoort op nummer 1 te staan en meneer maakt zich druk om het klimaat,” reageerde Bep.

Nicky Monreau had over de ontmoeting het volgende te melden: “Rutte heeft het maar druk vandaag! Met de Green Deal van Timmermans! Nederland staat voor de grootste gezondheidscrisis ooit, en deze twee mafkezen gaan wat kletsen over het klimaat!”Vind je deze info leuk? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Het is toch zo simpel, Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Hij is er in zijn gehele regeer periode, nog nooit voor de Nederlanders geweest.

  Zijn inzet is gericht richting Brussel.

  RUTTUP en NEXIT.

  43 likes
 2. Eigenlijk is het ieder jaar eem gezondheidcrisis, ik citeer he ad uit 2018
  Tijdens de griepgolf in het afgelopen jaar stierven er maar liefst 9.500 mensen meer dan in een normale winter. Deze zogenoemde oversterfte wordt nu tien jaar bijgehouden door het RIVM en was in de periode niet eerder zo hoog

  Griep doodt duizenden mensen, en toch is er geen paniek. Komt door de hysterische media. De economie gaat ook kapot. Ga maar door met paniek zaaien.

  29 likes
  • @Harry. Misschien moet je ook eens wat anders lezen dan NWO verhalen. De economie, het banken systeem en de beurzen gaan sowieso instorten. Daarna is er ruimte voor andere opties. Mensen moeten zich eens niet altijd zo druk maken om een systeem dat alleen maar op macht en controle is gebaseerd en het overhevelen van de welvaart. Wie wil er met zo’n systeem door blijven gaan? Er zijn al andere opties voorhanden, zoals een nieuw quantum financieel systeem dat geen bankiers meer tussen betaler en ontvanger heeft, zoals nu wel het geval is. Bankiers hebben met dit systeem de wereld belazerd. Waarom is iedereen daar zo rouwig om? Als dat straks een keer toegelaten wordt (want het wordt door de elite nog geblokkeerd) dan hoef je geen 9 to 5 slavenwerk meer te doen. Dan moet het werk om de mensen en het leven zelf gaan. Onbegrijpelijk dat mensen zich zo druk maken om een slaven en schulden systeem. Het lijkt wel of iedereen graag slaaf wil blijven.

   10 likes
 3. De twee grootste idioten die Nederland kent en die dit mooie land kapot maken. Zij doen dit op basis van leugen en bedrog en extreem slecht leiderschap. Echt leiderschap toont zich door integriteit, moed, er zijn voor je volk, nederigheid en een vooruitziende blik (Rutte: had twee weken geleden al Loon op Zand in quarantaine moeten doen, incl. grenzen risico landen dicht gooien). China en Italie waren ons voorbeeld; een goede grafiek lezer kon het zien aankomen. Maar ja…Rutte heeft geschiedenis gestudeerd. Als ingenieurs werden wij twee weken geleden voor gek verklaard toen we zeiden dat dit niet goed kwam. Nu is het misschien wel te laat. Ik doe geen gok naar zieken en doden.

  Mijn vraag blijft daarom aan al die RIVM geleerden, dat als ik zelfs zie dat we in Nederland 12-14 dagen op de Italiaanse grafiek achterlopen (dus dezelfde ramp krijgen) – dat de overheid tot gisteren niks heeft gedaan en nu nog niet scholen sluit, etc – gebeurt dit dan met OPZET? Ik heb geen andere verklaring meer.

  25 likes
  • Opzet, dat begin ik mij ook af te vragen.
   Erg alarmerend is een artikel wat in de New York Times heeft gestaan. Daar kwam men al snel in een vroeg stadium een corona-infectie op het spoor. Men heeft er echt alles aan gedaan om verder onderzoek te belemmeren.
   https://www.nytimes.com/2020/03/10/us/coronavirus-testing-delays.html
   Alle kranten met vooral de Volkskrant hebben in Nederland hun best gedaan om te benadrukken, vooral naar de overheid te luisteren.
   De EU, maar vooral Nederland laat het gewoon geburen. En de tijd om elk geval te isoleren is inmiddels voorbij. Nu wordt het tijd om de bult over een langere tijd uit te smeren, maar zelfs dat lijkt niet serieus.
   https://www.youtube.com/watch?v=BYTFk34nhoI

   2 likes
 4. Die gasten moeten gewoon weg, gewoon weg, van de planeet, laat ze op de maan gaan zitten klimaatzwetsen, wat een ongelooflijke leeghoofden en hufters, ben die lui zo spuugzat ik kan die koppen niet meer zien.

  20 likes
 5. Laat je niet beïnvloeden

  Een bepaald groepje krijgt hier nog meer macht (zionisten)van. Hetzelfde groepje beheert de beurzen en verdient grof. Geld is macht, macht is het omzetten van macht over de bevolking. Dit is echt niet zomaar ontstaan. Ook aan een crisis wordt verdient maar ook kunnen ze de teugels weer aantrekken. Of kunnen we dit linken aan de georgia guidestones? Het staat immers geschreven.

  15 likes
 6. Ook zegt deze brave borst .Nederlanders stop hamsteren, men denkt toch niet dat de Nederlanders daar gehoor aan geeft, want andersom is het ook Niet , ze gaan gewoon ook hun eigen gangetje wat hun uitkomt, dus gewoon door blijven hamsteren..ook zo wat de Nederlander zelf uitkomt om te doen wat ze willen dat doen ze daar ook.

  7 likes
 7. wat moet je nou hier op zeggen of vinden?
  ik krab even achter mijn oren en kan geen passend antwoord vinden.
  deze belabberde badgasten komen toch wel van deze planeet he en zo nee terug schoffelen naar de dimensie waar ze vandaan komen.
  wat een mafkezen.

  6 likes
 8. scheer die criminelen de baard af tot aan de nekharen: problemen al grotendeels opgelost

  4 likes
 9. Nou dan weten we gelijk dat het geen toeval is dat,, Virus,, zal nog wel eens gebeuren als het zo uitkomt..
  Het leven is een open inrichting, mensen hamsteren , het is vreselijk allemaal …
  Het goede nieuws is dat de mens gedwongen wordt om bij zich zelf te blijven en naar binnen te kijken/ gaan…….
  Een wijze les is altijd,, kijk om je heen wie er nog betrouwbaar is………
  Wonderlijk dat deze rampzalige individuen ook zo rustig blijven, volgende probleem graag…..

  4 likes
 10. Het is natuurlijk niet makkelijk welke hoax nou op welk moment de meeste aandacht nodig heeft om in de lucht gehouden te worden, die van het instortende klimaat of die van de zogenaamd levensgevaarlijke corona-griep. Een ding is zeker, de meeste mensen happen gretig in de vernietigende leugens. De boeren, de vissers en niet de laatste plaats de hele middenstand zij dienen te verdwijnen in ons Nederlandje. Ze hebben andere plannen en die worden met dit soort waanzin door onze strot geduwd.

  4 likes
 11. Knettergek deze twee! Veel praten, niks echt vertellen. Zou zeggen: neem een voorbeeld aan Poetin. Die is duidelijk in wat ie zegt. En ook nog degelijk/fatsoenlijk.
  Als die NWO er toch moet komen. Zou zeggen: Poetin nr. 1. als wereldleider.(sta niet voor Rusland, maar puur als leiderschap).
  Aan meneer Rutte: u heeft onder kinderen/jongeren onrust gezaaid! De een wel naar school en de ander niet. Komt waarschijnlijk, omdat u zelf geen kinderen/gezin heeft. Sowieso is deze crisis voor jongeren emotioneel best zwaar. Voor iedereen. Het ergste moet nog komen. Wel realistisch blijven mensen.
  Dat mensen gaan preppen, is niet omdat ze een ander niks gunnen,(dokus). Nee, mensen willen niet meer vaak naar de winkel om infectie te voorkomen.(ik was al de hele week aan het preppen/mijn gezondheid is al pet/hoop dat ik daar niks opgelopen heb) Daarnaast hebben we al beelden gezien van China en Italië. Lege schappen/complete steden dicht enz. Het is volkomen logisch dat mensen dit zijn gaan doen. Had je van te voren al kunnen weten. Dit is dus een voorbeeld van slecht leiderschap.
  Als zorgpersoneel enz. niet aan hun spullen kunnen komen, dan moet jij(Rutte) dat gaan regelen. Aparte uitgeefpunten bv. Of mensen kunnen rechtstreeks met een app hun spullen inkopen bv.
  Nu gaan ouwehoeren over klimaat, terwijl het land in crisis is, das voor mij een teken dat er meer achter zit. Dus weer een reden om jullie geloofwaardigheid te twijfelen. Oh ja mijn ouders zitten in zo’n verbouwing van klimaat vriendelijkheid, mijn moeder ligt boven met een elektrische deken, omdat ze geen verwarming meer heeft enz. 1 grote ellende daar. Maar ach, Rutte, wat maakt jouw dat toch uit, je hebt er zelf geen last van, toch?
  Als een land in crisis zit, dan heb je een sterke overtuigende duidelijke leider nodig, die er voor ons is en dat is Rutte niet. Dan erbij vele Nederlanders zijn onze regering spuugzat en daarom doet iedereen wat ie zelf denkt/nodig is.
  Toch wel raar, dat we in een EU leven en dat deze crisis per land wordt opgelost. Ook weer zoiets. Nu moet je gelijkwaardig handelen(anders heeft het geen zin qua ziekte, maar ook de onrust onder Europeanen groeit hierdoor), doen ze het niet! Om gek van te worden, toch?

  4 likes
  • Oh ja en Rutte: als er geen opvang is voor de kinderen van de mensen, die nu nog buitenhuis werken, dan moet jij dat gaan regelen! Toon verdomme eens echte leiderschap!. Doos!

   5 likes
 12. :adrianus-johannes.

  in nederland wordt altijd over het weer gesproken …

  dan is het ijs gebroken …

  spreekwoordelijk …

  voor de rest is het synoniem van politiek https://synoniemen.net/index.php?zoekterm=politiek of wat jij googeld

  3 likes
 13. misschien is “de corona” toch een zege voor mens en milieu , kunnen we even uitrusten en de natuur ook…

  3 likes
 14. Jammer dat jullie zo negatief kunnen doen. We moeten verder en daar hoort ook dit bij. Steek zelf de handen uit de mouwen en maak je waar maar gaat niet alleen negatief zitten doen.

  2 likes
 15. Tja, dat we het zoiezo nog hebben over een green deal. Maar ik begrijp ook wel dat er nog andere zaken zijn als corona. Misschien niet zo handig om over te tweeten, maar om er nou meteen iemand voor te onthoofden? Weet je … er komen weer verkiezingen aan en dan gaan al die politieke partijen elkaar weer is lekker op de korrel nemen. Stiekem kijken wat iemand bij de supermarkt haalt of dat er ergens een romannetje te scoren valt. Allemaal naar Amerikaans voorbeeld. Die gasten zouden gewoon hun werk moeten doen en niet zo over anderen moeten zeiken. En nee, ik lust ook geen broodje Rutte hoor.

  1 likes
 16. Tal van gezondheidsgeheimen hebben ze min of meer afgeschaft…

  En nu moeilijk doen over een virus. Al die maatregelen om virus verspreiding te vertragen zijn totaal zinloos. Het komt toch wel.

  Rutte en co snappen er echt NIETS van.

  Geen woord gehoord om het immuunsysteem te versterken.

  Zijn die gasten nu echt gek geworden???

  Ik denk dat dit de wereld gaat veranderen en mensen niet langer meer accepteren dat er instanties zijn die over HUN gezondheid beslissen…

  1 likes
 17. Maakt u zich geen zorgen! Er zijn spiksplinternieuwe biomassa centrales gebouwd. Nadat de Corona Crisis voorbij is zullen we genoeg biomassa beschikbaar hebben om deze een tijdje draaiende te houden!

  1 likes
 18. Denk toch werkelijk dat Batterijtje van clowntje rutte eruit moet , voordat ie nog meer onzin gaat uitkramen.

  1 likes
 19. dat gebeurt er als je niet op de NEDERLANDSE payroll staat maar op die van de ELITE.

  0 likes
 20. Er is maar één methode!!!
  Nederlanders moeten massaal zeggen: Rutte donder op met je hele zooitje.Wij sluiten de scholen en doen op je kletspraatjes niets meer uit.
  Ga opvang regelen voor wie het nodig heeft!!! Geef die Timmerfrans een schop in zijn reet en zeg: ik heb momenteel andere zorgen aan mijn hoofd.
  namelijk de zorg voor 17 miljoen Nederlanders.
  Waaaaardeloze minister president.

  0 likes
 21. In Frankrijk reageert de regering doelmatig… hoe kan het dat Europa geen eenduidige aanpak heeft.
  Oh ja… De EU is een bank en geen volksvertegenwoordiging.

  Zie hier de aanpak van Frankrijk (ook voor Mark…): https://www.youtube.com/watch?v=32NJ2sS4UXw

  0 likes
 22. Stemmen = onzin

  0 likes
 23. Met dit regeringsbeleid tav de corona crises
  gaan we de kant van Italië op.

  Immers bij Rutte liggen de prioriteiten elders.
  20 000 000 voor het bedrijfsleven
  en besprekingen over klimaat.

  Er kan zelfs geen miljoen euro af
  voor de daadwerkelijke bestrijding
  van het virus.

  En het Corona virus spreidt als een razende
  door heel Nederland.

  Die van Dissel van het RIVM is ook de
  grootste prutser aller tijden inzake de bestrijding van het Corona virus.

  Het feit dat het virus zo snel om zich heen grijpt is de schuld van het Nederlandse publiek aldus van Dissel: deze houdt zich niet aan de
  hygiëne voorschriften.

  Heb je het ooit zo zout gegeten.

  Volks immuniteit.

  De visie van Rutte:

  15 000 000 Nederlanders zullen besmet
  met het Corona virus met als doel
  het opbouwen van de volks immuniteit.
  Bij voorkeur plaats te vinden
  langs de weg der geleidelijkheid.

  Dankzij Rutte weten we nu
  wat ons te wachten staat.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

president

President El Salvador onthult: Meeste wereldleiders gebruiken hydroxychloroquine tegen corona

Wereldleiders krijgen het advies om hydroxychloroquine te ...

regering

‘Regering, RIVM en media moeten vervolgd worden voor dood door schuld’

Eén van de meest opvallende zaken in ...