Homepagina » Natuur en Milieu » Na 2025 ‘niet altijd genoeg elektriciteit beschikbaar’. Dit zijn de verstrekkende gevolgen van de energietransitie
elektriciteit

Na 2025 ‘niet altijd genoeg elektriciteit beschikbaar’. Dit zijn de verstrekkende gevolgen van de energietransitie

De komende jaren moeten er miljarden euro’s in het stroomnet worden geïnvesteerd om aan de stijgende vraag naar elektriciteit te kunnen blijven voldoen.

Om precies te zijn: in de periode 2020-2030 moeten netbeheerders 40 miljard euro investeren. Dat komt neer op 5000 euro per huishouden.

Die rekening krijgt u gepresenteerd in de vorm van stijgende tarieven.

Alle kosten voor de consument

Martien Visser, lector van de Hanzehogeschool Groningen, wijst erop dat u dit tot ver na 2030 moet afbetalen.

Die 5000 euro per huishouden is overigens slechts een deel van de rekening.

De bakker, groenteboer, slager en supermarkt betalen ook hogere tarieven en berekenen die extra kosten aan u door.

Zo krijgen consumenten direct of indirect álle kosten voor hun kiezen, zegt Visser.

Geen nieuwe zonneparken

Vergeet ook niet de subsidie voor windenergie op zee, geld dat burgers ophoesten. Die ‘malle windmolens’, zoals Rutte ze eerder noemde.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de investeringen die netbeheerders na 2030 moeten doen, aangezien tegen die tijd pas net een beginnetje is gemaakt met de energietransitie.

We zijn amper begonnen of er kunnen nu al geen nieuwe zonneparken meer worden aangesloten.

Niet altijd genoeg elektriciteit

Netbeheerder TenneT liet bovendien weten dat er na 2025 mogelijk niet altijd genoeg elektriciteit beschikbaar zal zijn.

Wat als we straks zonder gas én elektriciteit zitten, en van Timmermans niet meer mogen bouwen met beton? Moeten we dan maar met een berenvel om in een grot gaan zitten?

[EnergiePodium]


Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Vrij recent in Canada, alles op elktra, groene stroom, via zonnepanelen en windmolens.. maar wat gebeurde er? Zonnepanelen onder een laag van 50 cm sneeuw en de windmolens door extreme kou vastgevroren. Zou Timmermans daar graag een maand willen opsluiten met zn “green deal” s kijken of hij met een bevroren baard nog zo hysterisch is..

  23 likes
  • De energie wordt onbetaalbaar. Gelukkig doen de Nederlanders dit zichzelf aan. Daarom hoop ik ook Dat velen van u in de kou komen te zitten. Dat komt van dat gehuichel van u met de kabinetspartijen. Lekker op groen slinks blijven stemmen. Ga alvast een dikke trui breien.
   Stem op de PVV of het FvD. De rest van de partijen zijn voor de islam en de asielparasieten.

   10 likes
 2. “Wat als we straks zonder gas én elektriciteit zitten, en van Timmermans niet meer mogen bouwen met beton?”
  Dan zorgen we dat Timmermans opsodemietert met die rotkop van hem, wie is hij dan? Jezus? Is gewoon een bolle eikel met totaal geen zeggenschap, hij wil dit en hij wil dat, hij heeft niks te willen.

  22 likes
  • @Willem, ik ben het met u eens, echter als Timmermans weg is dan komt er vanzelf weer een andere speler om de hoek kijken. Het probleem ligt vele malen dieper, helaas. We kunnen dit alleen tegenhouden als heel Nederland meewerkt. Het lijkt een onmogelijke taak, wat denkt u?
   -Leon-

   5 likes
  • Hoe wou je Timmermans wegkrijgen? Democratisch gaat dat niet lukken…

   3 likes
   • Dat is precies het probleem @Wim. Ze worden niet gekozen maar benoemd en daarmee zijn wij overgeleverd aan een hele grote club van bedriegende zakkenvullers in Brussel die onze wetten inclusief onze grondwet overrulen. We hebben middels het referendum tegengestemd, we hebben ze het straffeloos laten negeren en daarmee recht in hun val gelopen en nou zitten we met de gebakken peren. Alleen een NEXIT kan ons nog redden !

    3 likes
 3. Ik ben alleen de zomermaanden nog in Nederland tegen die tijd en hoop dat m’n zonnepanelen in die periode genoeg opleveren. De rest van het jaar ben ik in een omgeving waar dit probleem niet speelt 🙂

  En verder zal ik de stijgende energiekosten uiteraard doorrekenen aan mijn klanten, hebben we weer fijn wat inflatie wat de gevestigde machten zo graag willen 🙂

  8 likes
 4. Eerst zijn alle apparaten die zonder stroom werkten vervangen door op stroom werkende exemplaren. Vervolgens heb je er niks aan wegens electriciteitstekort. Dat krijg je wanneer je diversiteit uitschakelt (wil uitschakelen). Vind maar een opwindklok! Straks valt de stroom uit en niemand weet hoe laat het is.

  6 likes
 5. Het volk dient iets te leren, namelijk NIET op deze lui te stemmen!!! Anders geven we deze kapitalisten zoals timmermans tijd.

  Is het daarom dat ze elektrisch rijden ingevoerd hebben? Om daarna versneld zonder te zitten? Hieraan merk hoe geloofwaardig zij maar zijn, niet dus.

  4 likes
 6. Het co2 en stikstofverhaal is faliekante onzin in het leven geroepen om de burger uit te melken en de moderne slavernij aan te scherpen. Met de opwekking van elektriciteit, productie van elektrische auto’s, windmolens en zonnepanelen komt ook co2 vrij en misschien nog in een veel grotere hoeveelheid als men ons wel laat weten. Maar dat er over een aantal jaren zoveel meer elektriciteit nodig zal zijn gaat een probleem worden wat de Nederlandse burger (slaaf van de roverheid) in grote problemen kan brengen. Maar stem maar lekker op een partij van klimaatdrammers of op de partij van beroepsleugenaar rutte bijvoorbeeld dan komt het allemaal goed.

  3 likes
 7. A W Reijersen van Buuren

  Wetenschappers: De CO2 bedreiging dat de Aarde opwarmt bestaat niet! Olie wordt op 100 km diepte gemaakt (evenwichtsreactie)!

  The Uncertainty Has Settled (Full film) – YouTube
  https://www.youtube.com/watch?v=GuoxLggqI_g

  https://en.wikipedia.org/wiki/Piers_Corbyn

  Piers Richard Corbyn (born 10 March 1947) is an English weather forecaster who owns forecasting website WeatherAction. He is the elder brother of Labour Party leader Jeremy Corbyn.
  (https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeremy_Corbyn)

  Piers Richard Corbyn
  CO2 invloed van de mens is vergelijkbaar met uitgesmeerd vogelpoepje op horizontaal oppervlak van Big Ben in Londen (UK) terwijl CO2 hoeveelheid in atmosfeer slechts verticaal 2-3 centimeter is. De rest verticaal is andere gassen rond de Aarde in atmosfeer!

  Als de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer stijgt dan zakt deze weer omdat de zee CO2 opneemt!

  Prof dr Vladimir Kutcherov (Physicist, Royal Institute of Technology, Stockholm)
  Olie wordt op 100 km diepte gemaakt (evenwichtsreactie)!

  Na ongeveer 50 jaar zijn de leeg gehaalde olie en gasvelden weer gevuld blijkt in Rusland!

  ****************************************************

  Belang hebbenden, Nazi Walstreet, die geld verdienen aan energie liegen dat ze barsten! Het gegeven dat MSM media erover zwijgen komt omdat de meeste media in handen zijn van diezelfde kliek van belanghebbenden!

  1 likes
 8. :adrianus-johannes.

  gewoon een vergassingsinstallatie achter in de tuin.. en steen koom laten aanrukken..

  het as daarvan weer verkopen als vulmiddel voorin een bouwstof die dan geen beton heet..

  warmte gebruiken voor de sauna etc.etc.

  0 likes
 9. Het is een broodje aap, met het huidige net kunnen we 100 % meer gebruiken
  en het zelfde opwekken als nu.
  Nee ik ben geen hooge school persoon maar doe aan expirimenteren yep met stroom.
  Zo,n 10 jaar is deze old timer er mee bezig en het is klaar omtegebruiken.
  Huidige waarden, 3 x 230 V x 3 x 25 A = 17250 Watt.
  Van het zelfde maken we nu 533 V x 75 A = 39975 Watt, hier van gaat 4 % verloren.

  0 likes
 10. Wat als we straks zonder gas én elektriciteit zitten, en van Timmermans niet meer mogen bouwen met beton? Moeten we dan maar met een berenvel om in een grot gaan zitten?

  maar dat is juist bedoeling.Jullie snappen echt niets van

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

elektrische auto

Elektrische auto vervuilender dan groene diesel. Dit zijn de verschillen

Moderne auto’s die op hernieuwbare diesel rijden, ...

duurzame energie

Duurzame energie blijkt hoax: De film die iedere GroenLinkser moet zien

De klimaatadepten beweren stellig dat de aarde ...