Homepagina » Gezondheid » Dit meisje kreeg 50 epileptische aanvallen per dag, tot haar vader besloot cannabisolie te proberen
Dit meisje kreeg 50 epileptische aanvallen per dag, tot haar vader besloot cannabisolie te proberen

Dit meisje kreeg 50 epileptische aanvallen per dag, tot haar vader besloot cannabisolie te proberen

De 3-jarige Gwenevere lijdt aan epilepsie. Haar vader Alex Repetski kon niet langer aanzien hoe ze iedere dag tot wel 50 epileptische aanvallen kreeg, schrijft de Daily Mirror.

Hij heeft de afgelopen 1,5 jaar onderzoek gedaan naar studies over cannabisolie en hoe Gwenevere er baat bij kan hebben. Het meisje had de hele dag door last van aanvallen. Artsen probeerden een hele reeks medicijnen om het aantal aanvallen terug te dringen, maar niets leek te werken.

Op een gegeven moment slikte het meisje negen verschillende medicijnen, waarvan geen enkele leek te helpen. Alex, die in Canada woont, besloot zich te verdiepen in de heilzame werking van cannabisolie.

“We hadden niets meer te verliezen,” zei hij. “Niets leek te werken.” Slechts één van de artsen van Gwenevere wilde cannabis voorschrijven. Het duurde een tijdje voordat Alex de juiste dosis had vastgesteld.

Vijf dagen later bleven de aanvallen opeens uit. Er gingen weken en maanden voorbij zonder dat het meisje last had van aanvallen. Het hele gezin is een stuk gelukkiger geworden.

Alex weet dat cannabisolie geen geneesmiddel is voor Gwenevere en zei dat er nog veel onderzoek gedaan moet worden naar de olie.

[Collective-evolution]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Ik kan niet genoeg krijgen van dit soort verhalen. 🙂

  18 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Laat me raden epileptisch geworden na vaccinatie.

  8 likes
 • Freba schreef:

  Wij die deze verhalen lezen weten dit toch allang. Maar de Farmagangsters willen dit niet horen; verdienen ze niets aan. Wel “leuk” dat je elke dag liters alcohol mag drinken en een jointje roken. Kom niet aan met cannabisolie. OOOOOO maar dat is een hard-drug! Als je twee kratten bier opdrinkt is alcohol ook een harddrug. Ach weten de beleidsmakers veel. Heb niet zo’n hoge pet op van dat soort volk. Net buikspreekpoppen. Ze delen alles mee hetgeen hun wordt verteld. Vooral in NL denk de overheid dat ze te maken hebben met 17 miljoen Analfabeten. Dat was vroeger zo. Let maar op volgend jaar bij de verkiezingen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Je zult me een tijdje niet zien. Ik heb hele rijke vijanden’

  De Amerikaanse president Trump heeft een aantal ...

  objecten

  4 mysterieuze objecten gespot in diepe ruimte. ‘Nog nooit eerder gezien’

  Diep in de ruimte is iets vreemds ...

  >