Homepagina » Binnenland » ‘Coronapaspoort of vaccinatiebewijs mag nooit verplicht worden!’
corona
Foto: CC0

‘Coronapaspoort of vaccinatiebewijs mag nooit verplicht worden!’

Woensdag stuurde het kabinet een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer waarin een negatieve coronatest verplicht wordt gesteld voor reizigers uit het buitenland. Gisteren is dat wetsvoorstel aangenomen: alleen FVD, Henk Krol en DENK stemden tegen.

Een rechter oordeelde onlangs dat een verplichte test niet zomaar kan worden opgelegd aan reizigers uit zogeheten hoogrisicolanden, maar het kabinet negeerde die uitspraak. Ministers De Jonge, Grapperhaus en Ollongren maakten intussen een spoedwet om de verplichting juridisch te regelen. Het kabinet maakt dus haast.

Onder andere DENK maakt zich daar zorgen over. “Wat ons betreft is de balans tussen het bestrijden van het virus en het respecteren van de vrijheid, de privacy, de lichamelijke integriteit en het democratisch bestel allang zoek,” zei Kamerlid Tunahan Kuzu donderdag tijdens het debat over het wetsvoorstel.

Coronapaspoort

Kuzu zegt dat de verplichte coronatest voor reizigers een ‘opmaat is richting een coronapaspoort, aan de hand waarvan ook gezegd kan worden: wanneer je een vaccin niet neemt, dan kom je het land ook niet in’.

Hij somde vervolgens 8 redenen op waarom het wetsvoorstel volgens hem een slecht idee is:

Punt 1: de voorgestelde wet doet afbreuk aan de lichamelijke integriteit door testen verplicht op te leggen. Zonder de test kom je er niet in volgens de wet.

Punt 2: de Nederlandse burger heeft te allen tijde het recht om terug te keren naar zijn eigen staat. Met deze wet wordt het internationaal recht geschonden door burgers niet meer toe te laten.

Punt 3: slechts 0,3% van de besmettingen komt door reizen, blijkt uit het bron- en contactonderzoek. En voor Europa is dit 1% volgens het ECDC, het Europese RIVM. Dit zijn niet bepaald cijfers waardoor je strengere maatregelen wil gaan opleggen. Als reizen niet bijdraagt aan de verspreiding van het virus, waarom mensen dan op straffe van een boete verplichten om een test af te leggen?

Punt 4: er zijn nu al illegale praktijken in Nederland waarbij vervalste negatieve reisadviezen en zogenaamde testuitslagen worden afgeleverd voor een paar tientjes. Dit wetsvoorstel werkt dus fraude in de hand.

Punt 5: voor een negatieve test met reisverklaring moet je bij een particulier testbureau terecht, waar je soms 200 euro moet dokken om te kunnen reizen. Een test is dan duurder dan een vliegticket tegenwoordig.

Punt 6: de coronareisadviezen zijn inconsistent. Er is vaak geen touw aan vast te knopen waarom sommige landen opeens een negatief reisadvies krijgen en andere landen niet. Dat reizen naar landen waar de besmettingen veel lager zijn dan in Nederland en de EU niet mocht, terwijl mensen afgelopen zomer wel naar alle coronahotspots in Europa mochten gaan.

Punt 7: een test is een momentopname waarbij mensen die in de incubatieperiode zitten, worden gemist of een hele virale lading hebben en alsnog negatief uit de test komen. Een dergelijke uitslag geeft geen garantie dat de reiziger negatief is.

Punt 8: het ECDC is tegen het testen van reizigers naar een land waar het virus toch al circuleert.

4.7 46 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ertje
Ertje
3 maanden geleden

als de rest van Europa voor een coronapaspoort is heeft de Nederlandse regering weinig te zeggen en zal ook die regel toepassen

paul dino
paul dino
Reactie op  Ertje
3 maanden geleden

zie de gelijkenisvan Rutte met HeinrichHimmel! zoek de foto’s maar op, vooral met dat brilletje.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Ertje
3 maanden geleden

ertje, daar heb je toch zowaar een keertje gelijk. als de rest van de wereld het invoert dan zal nl wel moeten, anders kan helemaal niemand meer nederland verlaten..als ik zie hoeveel minnetjes jouw reactie heeft gekregen dan krijg ik een redelijk duidelijk beeld van de tenenkrommende domheid van de gemiddelde bezoeker alhier.

Geoffrey
Geoffrey
3 maanden geleden

Mijn stem krijgen ze NOOIT, maar een 10 voor de opsomming van de 8 legitieme punten, dat snijdt hout en dat heet logica iets wat volgens mij vroeger de gemiddelde Nederlander toch echt had.

We stonden altijd bekend als een kritisch volkje….. Maar ja tradities verbreken is tegenwoordig waar het land het beste in wil zijn!

niemandalletje
niemandalletje
Reactie op  Geoffrey
3 maanden geleden
MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  niemandalletje
3 maanden geleden

Dat heb ik ook gelezen. De motie van DENK is aangenomen en het kabinet is dus te laat. Laten we er blij mee zijn. In deze oorlog hebben we kamaraden die we van te voren niet hadden kunnen bedenken. Uiteraard zal het kabinet dit proberen te dwarsbomen en sowiso de verkiezingen vervalsen/dwarsbomen om dit soort situaties te vermijden. Klassieke fraude met verkiezingen zoals in US zal hier wat moeilijker zijn (tenminste als je gewoon per post stemmen niet toestaat) omdat hrt politieke landschap zo verdeeld is met verschillende partijen, wat met deze motie nu zijn voordeel voor het volk bewijst.

Jeroen
Jeroen
3 maanden geleden

Ze kunnen een spoedwet maken, echter een spoedwet veranderd alleen de gewone wet maar niet de GRONDWET!
En een vaccinatiebewijs of coronapaspoort veranderd ook niets want na het vaccin kun je nog steeds corona krijgen én anderen besmetten.
Jammer Hugo 😂😂😂

Bas Norden
Bas Norden
Reactie op  Jeroen
3 maanden geleden

Dat is niet waar, als de regering en het parlement een wet goedkeuren, mag die wet niet meer getoetst worden aan de Grondwet. Daarnaast is de Wet Publieke Gezondheid aangepast, in geval van een ernstige bedreiging van een ziekte op Lijst A van de WHO, dan wordt alle wettelijke macht betreffende de volksgezondheid overgedragen aan de WHO. M.a.w. de regels van de WHO, de VN en de EU gaan altijd voor de nationale wetten, dus ook de Grondwet.
Is dit handig, nee, dat denk ik niet, maar de regering dacht daar blijkbaar anders over en heeft de Grondwet en de Wet op de Publieke Gezondheid aangepast.
In de Wet Tijdelijke Maatregelen COVID-19 (de spoedwet) hebben ze opgenomen dat Rutte, de Jonge, Grapperhaus en Ollongren zelf zonder toestemming van het parlement wetten kunnen toevoegen. Deze wetten staan altijd boven de andere nationale wetten en de Grondwet. Om deze reden had de spoedwet nooit aangenomen mogen worden, maar wederom dacht de regering en het parlement daar anders over. Door deze wet is NL in feite een dictatuur geworden.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Bas Norden
3 maanden geleden

Dasrnaast worden door een burgerrechter nooit getoetst aan de grondwet. Dat is hem zelfs verboden. De grondwet wordt in feite alleen bewaakt door de 1e kmr die eventueel wetgeving die in strijd is met de grondwet te verwerpen. Wat met de noodwet dus niet is gebeurd. Daarom is een constitutioneel hof, zoals ze bv in Oosterijk hebben beter. Daar kan je als burger dus naar de rechter van het constitutioneel hof als je meent dat je grondrechten zijn geschonden. In Nederland kan je daarvoor dus niet naar een kanton of buergerrechter. De reden dat je bv wel aangifte kan doen over discriminatie is dat een artikel van de grondwet in het burgelijkwet boek is opgenomen. Maar over het artikel zelf van de grondwet mag de rechter geen uitspraak doen. Het hebben van een constitutioneel hof bevordert dus het rechtgevoel. Maar ook niet altijd, zie de ellende die nu in usa gebeurd.

Bas Norden
Bas Norden
Reactie op  MdeFilosoof
3 maanden geleden

Ze hebben er over nagedacht… in hun eigen voordeel.
Amerika heeft een apart systeem, net als Zweden, alle systemen hebben hun voor- en nadelen. Ben bang dat het perfecte rechtssysteem niet bestaat, er zullen altijd mogelijkheden blijven om er misbruik van te maken, zeker van binnenuit. Tegen verraad valt niet veel te doen.
Bedankt voor deze info!

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Bas Norden
3 maanden geleden

Helemaal eens, eenzelfde constructie waarmee amerikaanse presidenten miljoenen mensen de dood in hebben gedreven. Waarop berust trouwens het WHO argument, het is toch een adviesinstantie?

Hoen Will
Hoen Will
3 maanden geleden

Dat een kabinet er zo op kan reagen laat zien wat een klote zooi van een regering dit is!!Democraties NL onder Dictatuur van deze regering. Oprotten met deze zooi.

dolf
dolf
Reactie op  Hoen Will
3 maanden geleden

Moet je vooral VVD stemmen….

ikdoenietmeermee
ikdoenietmeermee
Reactie op  Hoen Will
3 maanden geleden

Waar is de tweede kamer dan ???

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  ikdoenietmeermee
3 maanden geleden

Welke 2e Kamer.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 maanden geleden

Maar de PRC test is niet voor een virus gemaakt !! Ze verzuipen in hun eigen blunder en ondeskundigheid !!

salvar
salvar
Reactie op  Joyce Ramgatie
3 maanden geleden

daar trekken ze zich niets van aan en leggen alles naast zich neer.

Dubito
Dubito
Reactie op  Joyce Ramgatie
3 maanden geleden

Daar gaat het helemaal niet over. Ze weten echt wel dat ze onzin verkopen. Het gaat om The Great Reset. Als de WHO bekend had gemaakt dat iedereen elke ochtend een hap stront moet eten was dat wel tot wet verheven. Het gaat erom dat we gehoorzamen en ons laten vaccineren. En verder gewoon je bek houden.

Pieter
Pieter
Reactie op  Dubito
3 maanden geleden

Maar willen wij dat?

W.J.F van den Berg
W.J.F van den Berg
3 maanden geleden

Idd
Dit lijkt op chantage om vaccineren te verplichten!!!!
Hoezo democratie!!!!!
En niet eens voldoende coronavaccins!!!
Wat een arrogante houding!!!!

Perm
Perm
Reactie op  W.J.F van den Berg
3 maanden geleden

Eerst moeten we de Mainstream Media monddood maken !!!!

Nina
Nina
Reactie op  Perm
3 maanden geleden

Die blijven betaald worden door belastinggeld, en dat is heel eenvoudig te verhogen. Ook al kijkt er niemand, zij worden toch wel betaald.

Pieter
Pieter
Reactie op  Perm
3 maanden geleden

We moeten een sfeer creëren, dat als als je laffe MSM medewerker bent dat je dan echt tot het grootste tuig behoort dat er bestaan. Nu denken de MSM medewerkers dat wij ze heel graag willen hebben.

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Perm
3 maanden geleden

Niet alle. Zo was in VPRO tegenlicht een blauwdruk voor moderne demonstraties (geen protesten) hoe en wat over een autonoom stuk land in Frankrijk, internet activisme en een 4luik over HongKong (be like water).

salvar
salvar
Reactie op  W.J.F van den Berg
3 maanden geleden

ze kunnen het nooit en te nimmer verplichten
UVRM

Nina
Nina
Reactie op  salvar
3 maanden geleden

UVRM is niet bindend, het is niet ondertekend door landen. Kijk maar op amnesty website.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Nina
3 maanden geleden

Mensen begrijp nou eens dat de macht over de “gezondheid” van mensen wereldwijd bij het WHO ligt, de regeringen hebben niets te vertellen. Dat is al ruim 23 jaar zo, zodat de farmaceutische bedrijven hun producten kunnen verkopen en heel veel geld verdienen.

Zij betalen politici geld en dat is voor iedereen een “win, win, situatie”.

salvar
salvar
Reactie op  Nina
3 maanden geleden

geen enkel land of mens mag proberen om de rechten te vernietigen die in deze verklaring staan van het UVRM.
art.3 je heb recht op leven in vrijheid en in veiligheid.
art.5 je mag niemand folteren.
je foltert iemand als je tegen zijn zin dingen bij hem wil doen
etc.

salvar
salvar
Reactie op  Nina
3 maanden geleden

De UVRM is niet bindend (want geen verdrag, en dus ook niet door staten ondertekend of bekrachtigd), maar er wordt door rechtbanken in de hele wereld naar verwezen. Alle landen die lid zijn van de Verenigde Naties (meer dan 190) worden geacht ook de de UVRM te aanvaarden.

Naomi
Naomi
Reactie op  salvar
3 maanden geleden

desgewenst kan men een beroep doen op het gewoonterecht in combinatie met open normen in bepaalde mensenrechtenverdragen en de Code van Nueremberg.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Naomi
3 maanden geleden

misschien moet je jezelf eerst even in die code van neurenberg inlezen voordat je er over gaat gillen Naomi..

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  salvar
3 maanden geleden

er is een rede dat we de UVRM niet op school krijgen.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 maanden geleden

Het fascisme wint terrein met als nieuwe joden de mensen die de regering niet geloven en liever zelf kijken en denken.
Een covid stickertje is immers snel geplakt, testcyclusje meer en ziet: Dit is een vijand

Hans van roon
Hans van roon
3 maanden geleden

Ik ben niet zo denk georiënteerd .
Maar ik denk dat hij wel een punt heeft.
De maatregelen overschrijden mega hun doel.
En óók het doel word steeds waziger.

H.J.
H.J.
3 maanden geleden

De doelstelling van dit Linkse Rutte Kartel is simpel, zaai angst en tweespalt, de rest volgt vanzelf.

Leugens en bedrog zijn de handelsmerken van dit Linkse Rutte Kartel.
Alle zogenaamde noodwetten, worden gewoon omgezet in echte wetten en de grondwet is voor Rutte niet heilig.
De democratie is al jaren afgeschaft in Nederland.

Sytse
Sytse
Reactie op  H.J.
3 maanden geleden

“De vijand komt al aan,
met opgestoken vaan,
hij draagt zijn rusting nog,
van leugen en bedrog,
maar zal al ras bezwijken” !

Henk R
Henk R
3 maanden geleden

Zei dit vorig jaar dan was je een complotwappie. De reageerders van nu.nl staan nu natuurlijk weer te klappen voor dit sterke optreden van onze minister president. Ja deze mensen zullen wel een overheidsbaantje hebben en voelen dit nog niet zo . Maar vanuit waar wordt je dan betaalt? Juist de schatkist en deze wil geen gelukzoeker vinden. En nu het hele mkb kapot gemaakt wordt zal er ook niet zo veel meer bijkomen. Dus dan zal er echt ,ook gesnoeid in deze overheids baantjes moeten worden. Ach ja natuurlijk weer complottheorieën ..

x

Check Also

patiënten

Professor komt met explosieve onthulling: 60% (!) nieuwe coronapatiënten is gevaccineerd

Veel mensen laten zich vaccineren tegen corona ...

paspoort

‘Vaccinpaspoort is niet tijdelijk en heeft niets met corona te maken, trap er niet in’

De Europese Unie wil een zogeheten digital ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

84
0
We lezen graag je reactie!x