Homepagina » Binnenland » RedTeam-lid pleit voor uitstel verkiezingen als coronacijfers niet fors dalen: ‘zeer ondemocratisch’
verkiezingen
Foto: Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

RedTeam-lid pleit voor uitstel verkiezingen als coronacijfers niet fors dalen: ‘zeer ondemocratisch’

Als de besmettingscijfers niet snel fors omlaag gaan, moet het kabinet overwegen de verkiezingen uit te stellen, zegt microbioloog Bert Mulder van het RedTeam. Volgens hem kan de lockdown pas worden opgeheven als het aantal dagelijkse besmettingen onder de 1000 zit. Als we tijdens de verkiezingen nog in lockdown zitten, ‘moet je niet willen dat mensen massaal de deur uitgaan om te gaan stemmen’, aldus Mulder.

In mei vorig jaar hintte minister Ollongren van Binnenlandse Zaken hier al op. In het tv-programma WNL Op Zondag zei ze het uitstellen van de verkiezingen in maart ‘niet uit te sluiten’. “Het is verstandig om met alle scenario’s rekening te houden,” sprak de D66-minister.

Ollongren veroorzaakte veel ophef met een Kamerbrief waarin ze aangaf dat het kabinet ‘gaat onderzoeken wat de scenario’s zijn voor de verkiezingen’.

In lijn met de gezondheidsdictatuur

Veel mensen zagen dit al van verre aankomen. “De ‘onafhankelijke’ expertclub het RedTeam (expert in wat?) adviseert dit. Dit zag ik deze zomer al aankomen. Het zou zeer ondemocratisch zijn, maar wel geheel in lijn met de gezondheidsdictatuur,” twittert Annelies.

Neuroloog Jan Bonte haalt hard uit: “Daar heb je weer zo’n clownsneus van het RedTeam die niet voorbij de voordeur van zijn ivoren toren kan kijken. En dat terwijl het allerbelangrijkste is dat we deze regering kwijtraken. En wel zo snel mogelijk.”

“Microbiologen en virologen zijn uitgegroeid van medische specialisten tot allesweters. Ze geven adviezen die ook gaan over juridische, sociologische, politieke en filosofische kwesties. De media tekenen het op alsof het ‘normaal’ is. Dat is het niet,” stelt onderzoeksjournalist Thomas Bollen.

4.8 39 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
178 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
A. Hoeksma
A. Hoeksma
9 maanden geleden

Het kabinet stelt niet veel meer voor, één man met een lange neus en een onderwijzertje. Ze laten zich sturen door een zg viroloog. Het moet niet gekker worden.

Peter
Peter
9 maanden geleden

Dat worden frauduleuze verkiezinem net als in de USA. Want dan gaan ze.via de.computer stemmen en daar zitten net als in de USA de foute algoritmes in en Prutje en Himmler bijven nog wel even vertellen hoe wij moeten leven en welk gif wij moeten inspuiten. Stuitend…..

PREDATOR
PREDATOR
9 maanden geleden

Ik zal toch niet de enige zijn die hier zwaar de schijt van krijg.Dan ben ik nu in 1 keer dakdekker EN adviseur van het parlament en geef als advies,opstoten met zieke groepje in Den Haag..

Paca
Paca
9 maanden geleden

het wordt voorspelbaar .. we moeten zo lang mogelijk onder de duim worden gehouden. wanneer stoppen we zelf met meedoen?

x

Check Also

corona

Kabinet zinspeelt op strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden: ‘Waar zijn we mee bezig?!’

Het kabinet gaat zich beraden op nieuwe ...

journalist

Journalist: ‘Als er deze winter weer lockdowns komen, kun je toch wel stellen dat die vaccins niet de oplossing zijn’

Er is op grote schaal gevaccineerd, maar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

178
0
We lezen graag je reactie!x