BinnenlandCorona

RedTeam-lid pleit voor uitstel verkiezingen als coronacijfers niet fors dalen: ‘zeer ondemocratisch’

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als de besmettingscijfers niet snel fors omlaag gaan, moet het kabinet overwegen de verkiezingen uit te stellen, zegt microbioloog Bert Mulder van het RedTeam. Volgens hem kan de lockdown pas worden opgeheven als het aantal dagelijkse besmettingen onder de 1000 zit. Als we tijdens de verkiezingen nog in lockdown zitten, ‘moet je niet willen dat mensen massaal de deur uitgaan om te gaan stemmen’, aldus Mulder.

In mei vorig jaar hintte minister Ollongren van Binnenlandse Zaken hier al op. In het tv-programma WNL Op Zondag zei ze het uitstellen van de verkiezingen in maart ‘niet uit te sluiten’. “Het is verstandig om met alle scenario’s rekening te houden,” sprak de D66-minister.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ollongren veroorzaakte veel ophef met een Kamerbrief waarin ze aangaf dat het kabinet ‘gaat onderzoeken wat de scenario’s zijn voor de verkiezingen’.

In lijn met de gezondheidsdictatuur

Veel mensen zagen dit al van verre aankomen. “De ‘onafhankelijke’ expertclub het RedTeam (expert in wat?) adviseert dit. Dit zag ik deze zomer al aankomen. Het zou zeer ondemocratisch zijn, maar wel geheel in lijn met de gezondheidsdictatuur,” twittert Annelies.

Neuroloog Jan Bonte haalt hard uit: “Daar heb je weer zo’n clownsneus van het RedTeam die niet voorbij de voordeur van zijn ivoren toren kan kijken. En dat terwijl het allerbelangrijkste is dat we deze regering kwijtraken. En wel zo snel mogelijk.”

“Microbiologen en virologen zijn uitgegroeid van medische specialisten tot allesweters. Ze geven adviezen die ook gaan over juridische, sociologische, politieke en filosofische kwesties. De media tekenen het op alsof het ‘normaal’ is. Dat is het niet,” stelt onderzoeksjournalist Thomas Bollen.

4.8 39 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

178 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
A. Hoeksma
A. Hoeksma
3 jaren geleden

Het kabinet stelt niet veel meer voor, één man met een lange neus en een onderwijzertje. Ze laten zich sturen door een zg viroloog. Het moet niet gekker worden.

Peter
Peter
3 jaren geleden

Dat worden frauduleuze verkiezinem net als in de USA. Want dan gaan ze.via de.computer stemmen en daar zitten net als in de USA de foute algoritmes in en Prutje en Himmler bijven nog wel even vertellen hoe wij moeten leven en welk gif wij moeten inspuiten. Stuitend…..

PREDATOR
PREDATOR
3 jaren geleden

Ik zal toch niet de enige zijn die hier zwaar de schijt van krijg.Dan ben ik nu in 1 keer dakdekker EN adviseur van het parlament en geef als advies,opstoten met zieke groepje in Den Haag..

Paca
Paca
3 jaren geleden

het wordt voorspelbaar .. we moeten zo lang mogelijk onder de duim worden gehouden. wanneer stoppen we zelf met meedoen?

Back to top button
178
0
We lezen graag je reactie!x