Buitenland

Zo kan het ook: 30.000 Italiaanse horecaondernemers negeren lockdown

Help mee door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Officieel is in Italië nog steeds een lockdown van kracht, maar veel restaurants en cafés hebben vrijdag uit protest hun deuren geopend. Gasten aten, zongen en joelden zelfs de politie uit. De Italiaanse premier Giuseppe Conte verlengde vrijdag de avondklok die geldt van 10 uur ’s avonds tot 5 uur ’s ochtends. Daarnaast is reizen van de ene naar de andere regio tot 15 februari verboden.

Restaurants en cafés zijn alleen open voor afhalen en bezorgen, tot grote frustratie van de eigenaars. Onder het motto ‘IoApro’ (Ik open) protesteerden horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf.

In een zaak in Milaan klonk luide muziek uit de speakers en droegen bezoekers geen mondkapje:


In een video die viraal ging, probeert de politie een café in de Noord-Italiaanse stad Piacenza binnen te gaan om vervolgens door boze bezoekers naar buiten te worden gejaagd:


In Bologna is vastgelegd hoe bezoekers politieagenten naar buiten escorteren terwijl mensen ‘vrijheid, vrijheid, vrijheid’ roepen:


Ook in een restaurant in de stad Varese riepen de bezoekers ‘vrijheid, vrijheid, vrijheid’:

30.000

Het is niet precies bekend hoeveel ondernemers deelnamen aan het protest. Volgens de organisatoren waren het er zo’n 50.000. De media schrijven dat het er zo’n 30.000 waren. Het Italiaanse parlementslid Vittorio Sgarbi steunt de beweging. In een interview zei hij: “Open je deuren en maak je geen zorgen. We laten ze uiteindelijk hun boetes opeten.”

Op 14 november 2019 had de Italiaanse premier een ontmoeting met Klaus Schwab van het World Economic Forum:


[RT, OffGuardian]

4.9 41 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petrus
Petrus
1 jaar geleden

Goed voorbeeld voor de Nederlandse horeca!!!

Rudolf
Rudolf
1 jaar geleden

Goedzo victorie vrijheid krijg je niet die moeten we terug pakken dit moet ook in onze land groetjes uit 010

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Geeft een beetje hoop

Lucky
Lucky
1 jaar geleden

Geweldig, laten de fascistische overheden maar er kolere krijgen met hun achterlijke maatregelen die geen verschil maken. Je gaat geen complete bevolking opsluiten omdat er maar een paar mensen echt kwetsbaar zijn. Laat staan de wereldbevolking als een imbeciel gaan vaccineren met een slecht en ongetest vaccin. Alleen schoften als Hugo Mengele met een andere agenda zijn Coronageil. Hij riep al in maart DAT ALLEEN EEN VACCIN helpt, terwijl er nu al goedkope medicatie beschikbaar is. Maar gek genoeg wil deze zieke man daar NIETS over horen, al kan het nu mensenlevens redden. Wie is die idioot De Jonge??? Laten wij hen gewoon zijn gang gaan???

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

101
0
We lezen graag je reactie!x