BuitenlandCorona

Coronavirus ontsnapt uit laboratorium waar biowapens worden gemaakt? Deskundige schetst huiveringwekkend beeld

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het dodelijke coronavirus dat zich over de wereld verspreidt, is mogelijk afkomstig uit een laboratorium in Wuhan dat gelinkt is aan een geheim Chinees programma gericht op biologische oorlogvoering. Dat zegt althans een Israëlische deskundige.

Radio Free Asia besteedde vorige week aandacht aan een item uit 2015 over één van de meest geavanceerde laboratoria voor onderzoek naar virussen, het Wuhan Institute of Virology.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het laboratorium is de enige plek in China waar wordt gewerkt met dodelijke virussen.

Geheim Chinees wapenprogramma

Dany Shoham, een voormalige Israëlische inlichtingenofficier die gespecialiseerd is in biologische oorlogvoering, zei dat het instituut is gelinkt aan een geheim Chinees wapenprogramma.

“Bepaalde laboratoria binnen het instituut houden zich waarschijnlijk bezig met Chinese biowapens,” zei hij tegen de Washington Times.

Shoham werkte tussen 1970 en 1991 voor de Israëlische militaire inlichtingendienst.

Hij deed onderzoek naar biologische en chemische oorlogvoering in het Midden-Oosten en de rest van de wereld.

Slechts 30 kilometer

China heeft in het verleden ontkend te beschikken over biowapens.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken schreef afgelopen jaar echter in een rapport dat China vermoedelijk in het geheim werkt aan biowapens.

Gao Fu, directeur van de Chinese gezondheidsdienst, zei tegen de staatsmedia dat het virus, waar inmiddels tientallen mensen aan zijn overleden, afkomstig is van wilde dieren die op een markt in Wuhan zijn verkocht.

Het Wuhan-instituut, dat zich op slechts 30 kilometer afstand van de bewuste markt bevindt, heeft in het verleden vaker onderzoek gedaan naar het coronavirus, waaronder varianten die SARS en vogelgriep veroorzaken.

Eén van de vier

“Coronavirussen (met name SARS) zijn bestudeerd door het instituut en worden daar waarschijnlijk bewaard,” zei Shoham.

“SARS is onderdeel van het Chinese wapenprogramma,” voegde hij toe.

In een artikel dat in juli is verschenen in het tijdschrift van het Institute for Defence Studies and Analyses wordt het Wuhan-instituut genoemd als één van de vier Chinese laboratoria die betrokken zijn bij de ontwikkeling van biologische wapens.

Het instituut valt officieel onder de Chinese Academie van Wetenschappen, maar bepaalde afdelingen zijn volgens Shoham onderdeel van het Chinese defensie-apparaat.

[Washington Times]

4 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
4 jaren geleden

Het coronavirus (heeft een vorm van een kroon) is volgens het “Lancet” de meest dodelijke tot nu toe met een 85% kans op besmetting waarvan 15% van de mensen sterft. Degene die wel overleven hebben hartproblemen, blijvende aandoening aan de luchtwegen enz. Het virus gedijt het best in warme vochtige landen rond de evenaar, wat geen garantie wil geven dat het niet in Nederland komt. Het meest gevaarlijke van dit virus is dat het een “stealth” virus is. Dat hou in dat de incubatietijd tussen de 7 a 10 dagen is. De besmetting vind dus plaats door ogenschijnlijk gezonde mensen. 1 tot 2 mensen op de 100 heeft geen koorts bij besmetting.. die glippen dan door de strenge controles heen. Het is dus onmogelijk om dit onder controle te krijgen. Ik ben er zelf van overtuigd dat dit een biowapen is wat “per ongeluk” is vrijgekomen. Maar ook al zou het zo zijn dt het van een soep van een vleermuis is gekomen dan laat het alleen maar zien wat voor een krankzinnige mensen de Chinesen zijn.. wie eet nu een vleermuis? Ze eten alles wat los en vast zit… judgment day voor de mensheid.. er zullen honderden miljoenen mensen sterven vrees ik met het gevolg dat de wereldwijde voedselvoorziening inelkaarstort.. en laten we eerlijk zijn… idereen denkt dat het een ver van het bed show is.. totdat het te laat is

Shem64
Shem64
4 jaren geleden

Wat is het nou, gepatenteerd door de Engelsen of afkomstig uit een Chinees laboratorium?

Speculatie?

Willem
Willem
4 jaren geleden

Mocht het zo zijn dan denk ik niet dat het ontsnapt is, maar dat er bewust geïnfecteerd is. Zo’n laboratorium is dermate goed beveiligd dat ontsnappen uit een goed afgesloten vriezer en een reageerbuis of bewaarspriet of hoe ze dat ook noemen dat zomaar ontsnappen mij niet mogelijk lijkt. Maar in China martelen ze ook honden voor ze die op eten dus wie zal het zeggen.

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x