Homepagina » Buitenland » Coronavirus ontsnapt uit laboratorium waar biowapens worden gemaakt? Deskundige schetst huiveringwekkend beeld
coronavirus

Coronavirus ontsnapt uit laboratorium waar biowapens worden gemaakt? Deskundige schetst huiveringwekkend beeld

Het dodelijke coronavirus dat zich over de wereld verspreidt, is mogelijk afkomstig uit een laboratorium in Wuhan dat gelinkt is aan een geheim Chinees programma gericht op biologische oorlogvoering. Dat zegt althans een Israëlische deskundige.

Radio Free Asia besteedde vorige week aandacht aan een item uit 2015 over één van de meest geavanceerde laboratoria voor onderzoek naar virussen, het Wuhan Institute of Virology.

Het laboratorium is de enige plek in China waar wordt gewerkt met dodelijke virussen.

Geheim Chinees wapenprogramma

Dany Shoham, een voormalige Israëlische inlichtingenofficier die gespecialiseerd is in biologische oorlogvoering, zei dat het instituut is gelinkt aan een geheim Chinees wapenprogramma.

“Bepaalde laboratoria binnen het instituut houden zich waarschijnlijk bezig met Chinese biowapens,” zei hij tegen de Washington Times.

Shoham werkte tussen 1970 en 1991 voor de Israëlische militaire inlichtingendienst.

Hij deed onderzoek naar biologische en chemische oorlogvoering in het Midden-Oosten en de rest van de wereld.

Slechts 30 kilometer

China heeft in het verleden ontkend te beschikken over biowapens.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken schreef afgelopen jaar echter in een rapport dat China vermoedelijk in het geheim werkt aan biowapens.

Gao Fu, directeur van de Chinese gezondheidsdienst, zei tegen de staatsmedia dat het virus, waar inmiddels tientallen mensen aan zijn overleden, afkomstig is van wilde dieren die op een markt in Wuhan zijn verkocht.

Het Wuhan-instituut, dat zich op slechts 30 kilometer afstand van de bewuste markt bevindt, heeft in het verleden vaker onderzoek gedaan naar het coronavirus, waaronder varianten die SARS en vogelgriep veroorzaken.

Eén van de vier

“Coronavirussen (met name SARS) zijn bestudeerd door het instituut en worden daar waarschijnlijk bewaard,” zei Shoham.

“SARS is onderdeel van het Chinese wapenprogramma,” voegde hij toe.

In een artikel dat in juli is verschenen in het tijdschrift van het Institute for Defence Studies and Analyses wordt het Wuhan-instituut genoemd als één van de vier Chinese laboratoria die betrokken zijn bij de ontwikkeling van biologische wapens.

Het instituut valt officieel onder de Chinese Academie van Wetenschappen, maar bepaalde afdelingen zijn volgens Shoham onderdeel van het Chinese defensie-apparaat.

[Washington Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Herman de Graaf schreef:

  Door de strijd in Syrie hebben we geleerd dat niets is wat het lijkt.
  Steeds weer waren er berichten die vals bleken te zijn, inclusief (in Engeland) gemaakte filmbeelden met figuranten.
  Ik bekijk tegenwoordig het nieuws met argwaan.
  De MSM brengt alles naar buiten, ongeacht of het waarheid is, of niet.
  Geen controle op feitelijkheden.
  Zou het nu anders zijn ???
  Ik denk het niet.
  Het zijn dezelfde nieuwsagentschappen. Bedenk dat.

  38 likes
 • William schreef:

  Het coronavirus (heeft een vorm van een kroon) is volgens het “Lancet” de meest dodelijke tot nu toe met een 85% kans op besmetting waarvan 15% van de mensen sterft. Degene die wel overleven hebben hartproblemen, blijvende aandoening aan de luchtwegen enz. Het virus gedijt het best in warme vochtige landen rond de evenaar, wat geen garantie wil geven dat het niet in Nederland komt. Het meest gevaarlijke van dit virus is dat het een “stealth” virus is. Dat hou in dat de incubatietijd tussen de 7 a 10 dagen is. De besmetting vind dus plaats door ogenschijnlijk gezonde mensen. 1 tot 2 mensen op de 100 heeft geen koorts bij besmetting.. die glippen dan door de strenge controles heen. Het is dus onmogelijk om dit onder controle te krijgen. Ik ben er zelf van overtuigd dat dit een biowapen is wat “per ongeluk” is vrijgekomen. Maar ook al zou het zo zijn dt het van een soep van een vleermuis is gekomen dan laat het alleen maar zien wat voor een krankzinnige mensen de Chinesen zijn.. wie eet nu een vleermuis? Ze eten alles wat los en vast zit… judgment day voor de mensheid.. er zullen honderden miljoenen mensen sterven vrees ik met het gevolg dat de wereldwijde voedselvoorziening inelkaarstort.. en laten we eerlijk zijn… idereen denkt dat het een ver van het bed show is.. totdat het te laat is

  34 likes
  • Joris schreef:

   Hoe komt het eigenlijk dat dit ((we gaan allemaal dood door virus X) telkens weer werd voorspeld (Mexicaanse griep, avian flu, SARS) en telkens weer niet waar bleek te zijn

   16 likes
   • FreeThinker schreef:

    Omdat alle virus uitbraken gewoon bangmakerij is. Met de huidige middelen kan een virus heel snel de kop in gedrukt worden. Daarnaast zijn ebola, corona etc met alle respect lang niet zo dodelijk. Er zijn nu 80 mensen aan het coronavirus dood gegaan, in vergelijking, aan malaria gaan ruim tweeduizend mensen per dag dood.

    10 likes
    • PRAVDA schreef:

     Idd en van malariavpillen wordt je ook ziek, al is het met of zonder malaria, alsnog rollen mijn haren van mij kop, rotzooi om niets…

     Het zou mij niet verbazan dat we zodadelijk een flinke dosis vaxpropaganda over ons heen krijgen.

     5 likes
    • Skalenski schreef:

     Late reactie maar toch:

     Je maakt een denkfout. Denk jij nu serieus dat de vrijgegeven cijfers uit China over het aantal doden en besmette mensen op waarheid berusten ?

     Er gebeurt hier het omgekeerde. In plaats van ons onterecht bang te maken en een vaccin aan te smeren, worden de zaken zwaar gebagatelliseerd. Inmiddels minstens 20 steden in Quarantine (+ 100 miljoen inwoners) om een paar honderd doden ??

     Haha, keep dreaming ! Ik raad je de website aan van Hal Turner Radio Show. Er zijn ook genoeg andere bronnen overigens. Search and thy will find !

     2 likes
 • Mammon schreef:

  Dit Virus is een VALSE VLAG 😉

  22-01-2020 is het Virus “gevonden” , de datum zegt genoeg.

  22 = heilige offer getal, kijk maar eens hoeveel valse vlaggen er op de 11de en 22ste
  zijn gedaan in de wereld!

  Dit is een aanval van de Zion Deep State om het volk STIL te krijgen.
  Teveel mensen zijn aan het ontwaken, teveel mensen zijn boos, teveel mensen willen iets anders en dit alles MAG NIET.

  Dit is stap 1, levert dit niet het gewenste effect dan stap 2, enz…

  Are you Ready??

  27 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ik neb al voorgesteld km een zeer zware delegatie van de regering van Pinokkio richting China te sturwn om poolshoogte te nemen en wie weet kunnen ze wel wat handel drijven

  16 likes
 • Louise schreef:

  Hoe het virus er is gekomen is nu niet van belang, hoe het onder controle te krijgen dat is belangrijk .. Er staan op internet genoeg plaatjes en grafieken om een inzicht te krijgen van de problemen . .De informatie die wij binnen krijgen klopt niet…Het is het meest drukke seizoen om te reizen i.v.m Chinees nieuwjaar afgelopen weekend, er wordt zowel binnen China als vanuit de hele wereld heen en weer gereisd….Waarschijnlijk is dat de reden dat dit pas een begin is van de snelle verspreiding……Werkelijk in alle uit hoeken van China en dat is een heel groot land, bevinden zich slachtoffers.. Twee dingen vallen direct op, de snelle besmetting en verspreiding, is het virus gevaarlijker dan wordt gezegd?? Volgens mij moet dit al langer gaande zijn en wilde ze daar geen paniek zaaien….En China sluit geen hele gebieden af voor een paar tientallen doden, de kunt er donder op zeggen, er zullen er al veel meer zijn…. En wat te doen met al die Chinezen die terug reizen deze week jawel ook naar Europa?Ook hier naar toe want ik ken Chinezen ( Acupunctuur ) die daar zijn of nu terug komen….Dat geldt ook voor al het handels verkeer en toeristen…. Ben benieuwd want het jaar 2020 wordt een heftig jaar……..

  16 likes
  • vladi schreef:

   hoe het virus er is gekomen is van essentieel belang.

   fff

   2 likes
   • Louise schreef:

    Hi vladi, de meeste mensen weten wel dat er geëxperimenteerd wordt met biologische wapens(zooi)…. Zoals er ook genoeg mensen zijn die precies weten om welk virus met consequentie het nu gaat… Alleen de gewone burger weet niks als hij/zij niet zelf op zoek gaan naar nieuws, om zich eventueel te beschermen (?) Mijn punt is eigenlijk dat het vele malen ernstiger is dan ons wordt verteld.. Overigens gaat het China zoveel geld kosten deze hele operatie dat er wereld wijd naar een oplossing gezocht wordt…… En dan ?? Dan begint het gewoon weer van voor af aan met expermiteren , de mens leert uiteindelijk niks…..

    3 likes
  • Tony schreef:

   Dat had je goed voorspeld.

   0 likes
 • IIS schreef:

  Dagelijks vinden er wereldwijd besmettingen plaats van dier op mens, maar maakt het geen wereldnieuws. Dat dit wel onmiddellijk wereldnieuws met deze besmetting werd geeft aan dat er vooraf meer aan de hand moet zijn geweest, ook omdat gelijk erna het bericht kwam van de zogenaamde mens op mens besmetting.

  Of China zelf of de VS en Mossad spelen hier, om wat voor reden dan ook, een spel.

  Het is in ieder geval te toevallig dat de wereldwijde media er onmiddellijk een grote zaak van maakten.

  13 likes
 • Philip schreef:

  Heb zaterdag tegen men ouders nog gezegd dat het weer een zoveelste storm in een glas water is, net zoals SARS, MER, het vogelgriep virus, het varkens griep virus, de Mexicaanse griep etc…
  Ik zag ze op het Tv Nieuws beelden hoe ze daar met bosjes neer vielen…massa hysterie noem ik dat.

  Ze eten daar al voor honderden jaren vleermuizen, slangen en ik weet niet wat nog allemaal, er is nooit iets aan de hand geweest en van het ene moment op het andere..Bang!!

  Maar als ik dan lees dat ze al aan een medicijn werken en het versnelt op de markt kan/moet komen (net zoals die andere zgn uitbraken) dan is voor mij de link heel snel gelegd.
  Als je dan zou weten dat zgn wetenschappers vorig jaar en zelfs de jaren er voor waarschuwen voor een pandemie die er zit aan te komen, dat massaal inenten nodig is, is voor mij de link snel gelegd.
  Als je dan zou weten dat verschillende landen (continenten, ja ook Europa) massaal experimenteren met verschillende huidige virussen en zelfs virussen uit het verre verleden (ze hebben een paar jaren geleden lijken opgegraven die gestorven zijn aan die zgn spaanse griep) (zelfs virussen die al voor duizenden jaren onder het ijs lagen) dan is voor mij de link snel gelegd.

  Het virus is niet nieuw, ja toch wel in de zin van, het is man made, het virus is zodanig aangepast (GRISP) dat het ook mensen kan besmetten, net zoals vele voorgaande zgn nieuwe virussen.
  het virus is bewust al dan niet ontsnapt uit het ene of andere labo, dat staat voor mij zelfs buiten discussie.

  Er zouden ook een 90 duizend besmettingen zijn vastgesteld en slechts tussen de 70 a 80 doden (longontsteking) en dan nog voornamelijk ouderen en de zwakkeren.
  Deze groep van mensen zijn ook de eerste die er aan moeten geloven, het is een natuurlijke selectie dat ook gebeurd met een gewone griep en zelfs een gewone verkoudheid met complicaties…dus op zich is er geen reden voor paniek!!

  Toegeven, er zullen ondertussen in de praktijk wel al een paar miljoen en zelfs tientallen miljoenen mensen wereldwijd zijn besmet en dat aantal zal nog oplopen, meer wederom geen reden voor paniek!!
  Er zullen hooguit een paar tienduizenden en misschien een paar honderd duizenden (vooral ouderen en zwakkeren) het leven laten, maar dat is niet meer of minder dan met een gewoon doorsnee griep virus, dus wederom geen reden voor paniek!!

  12 likes
 • Shem64 schreef:

  Wat is het nou, gepatenteerd door de Engelsen of afkomstig uit een Chinees laboratorium?

  Speculatie?

  9 likes
  • Gea Breuker schreef:

   Het Corona virus schijnt ook, of bestanddelen daarvan, gebruikt te worden bij de behandeling van zware, chronische bronchitus gevallen. Het schijnt dus ook als medicijn ontwikkeld te zijn.
   Op je vraag, het is gepatenteerd door de Engelsen, was in onderzoek in een Chinees laboratorium maar waarom het nu ‘in de lucht zit’, geen idee.
   Maar, ik zou wel in de gaten houden waar Meghan en Harry (google Cult of Ares…) zich in Canada bevinden. Als die in een resort ergens hoog in Canada zitten, wegens de kou dus minder kans op besmetting, wel je begrijpt het wel denk ik…

   2 likes
 • mike schreef:

  Het ligt voor de hand om het Chinese laboratorium ervan te verdenken dat zij slordig waren en dat het virus per ongeluk uit het lab heeft kunnen ontsnappen.

  “Shoham werkte tussen 1970 en 1991 voor de Militaire Israelische Inlichtingendienst.” Je weet wat ze zeggen over voormalig agenten: ‘eens een agent, altijd een agent’. Bij dit soort mensen is het derhalve verstandig om altijd even na te denken over de reden waarom zij zo’n podium krijgen in de door Zionisten gecontroleerde media.

  Vind het eerlijk gezegd aanemelijker dat er sprake is van een terroristische daad. We herinneren ons allemaal nog hoe Madonna op het laatste Eurovisie songfestival in Israel zong dat niet iedereen naar de toekomst zou gaan, terwijl zij werd begeleid door mensen met gasmaskers op. Ze vielen/rolden één voor één “op slag dood” van het podium.

  “Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken schreef afgelopen jaar echter in een rapport dat China vermoedelijk in het geheim werkt aan biowapens.” Dit gebeurt in het westen ook op grote schaal, maar daar hoor je ze niet over.

  “Afkomstig van wilde dieren die op de markt in Wuhan zijn verkocht.” Je kan je afvragen wie de betreffende dieren heeft verkocht. Dit zal ongetwijfeld geen wersterling zijn geweest, maar iemand die opging in de massa. Iemand met een Aziatische achtergrond.

  Ze werken wel vaker met Aziaten. Zie hier hoe een kloon van Joe Biden door Aziatische “handlers?” naar zijn auto wordt begeleid terwijl de vrouw tegen de media zegt dat ze moeten gaan. Joe heeft er kennelijk niet zo veel over te zeggen. https://twitter.com/TrentSpiner/status/1221168477932785666

  Stel dat je als westerse crimineel een dodelijk virus wil uitzetten in een ander land, zou je dat dan doen in een willekeurige stad of zou je dan kijken of er misschien een plek is waar je je kan beroepen op “gerede twijfel dat het wel uit het lokale lab afkomstig moet zijn”?

  9 likes
 • Henk Azie schreef:

  Men maakt zich druk over WWIII, klimaat maar stilletjes is de echte aanval gelanceerd, vlak voor Chinees Nieuwjaar.
  https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/etpyiy/nurse_in_wuhan_trying_to_spread_awareness_about/
  http://stateofthenation.co/?p=5500

  5 likes
  • Louise schreef:

   Hi Henk Azië ……pfffffff dat zeg ik al heel lang dat het klimaat geneuzel met een zielige puber een dwaalspoor is…….Maar zoals gewoonlijk luistert er niemand.. Afgelopen klimaat bijeenkomst met elite privé jets👿 hoe dom / of eigenlijk moet ik zeggen hoe onwetend……. is de mens eigenlijk……….

   8 likes
   • Henk Azie schreef:

    Ha Louise, onwetend denk ik, invoering mammoetwet waardoor algemene ontwikkeling werd weggenomen en moeders die voorheen thuis huishouden deden en karakter van hun kinderen vormden en nu moeders veelal bezig met eigen carriere en dus deze karakter vorming overlaten aan derden, scholen etc. Dan kon ik nogkrantewijk lopen en in de kassen werken, nu hebben allochtone kinderen dat overgenomen, dat begon al in de jaren 70, dus de autochtone jeugd kon alleen maar soort hangjongeren worden, verveelt etc. Daarmee de kans om initiatief, creativiteit etc ontwikkelen missen. Dit loopt nu zo’n dikke veertig jaar, en hebben we nu dus een groot deel bevolking die het geen zak interesseerd.

    0 likes
 • 't Roode Vaan schreef:

  Dany Shoham kan zich beter druk maken om zijn eigen door god vergeten land, dat bezig is met schaamteloos apartheid ten opzichte van het Palestijnse volk dan de communistische Chinese autoriteiten te beschuldigen van wereldwijde biologische oorlogvoering.

  5 likes
 • Louise schreef:

  Nog even deze, http://www.angel-wings.nl heeft een paar artikelen op haar site staan, geeft een beter beeld dan we van de reguliere media krijgen….

  4 likes
 • Dolex schreef:

  Aan griep overlijden jaarlijks 600.000 mensen.

  4 likes
 • Willem schreef:

  Mocht het zo zijn dan denk ik niet dat het ontsnapt is, maar dat er bewust geïnfecteerd is. Zo’n laboratorium is dermate goed beveiligd dat ontsnappen uit een goed afgesloten vriezer en een reageerbuis of bewaarspriet of hoe ze dat ook noemen dat zomaar ontsnappen mij niet mogelijk lijkt. Maar in China martelen ze ook honden voor ze die op eten dus wie zal het zeggen.

  3 likes
 • joep schreef:

  Misschien wel een Idee voor de overheid hoeven ze geen pensioenen uit te keren als de ouderen en zieken eraan dood gaan . en al die Azielzoekers makkelijk toch . en Aids hebben zij ook zo op de markt gebracht helaas hoop dat ik het fout heb dat krijg je er van dat de mensen zo erover denken !.we wachten maar af triestig is het allemaal . het heeft ook weinig zin om overal iets van te zeggen je wordt niet gehoord en zo zal het altijd gaan helaas !..

  3 likes
 • Margie schreef:

  Event 201

  Did Bill Gates & World Economic Forum Predict Coronavirus Outbreak? An Inside Look May Shock You!

  https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=mx8xKcQMTRs

  3 likes
 • Gea Breuker schreef:

  Wuhan het enige laboratorium? Het enige commerciele, erkende laboratorium waarschijnlijk dan?

  Hoorde iets van Site 721 (of was het Site 731) ergens in de bergen noordwaarts waar biologische wapens zelfs getest worden op politieke gevangen. Lekker dan…

  2 likes
 • Marie schreef:

  Naar mijn mening moeten je je pas zorgen gaan maken als er om jou heen daadwerkelijk slachtoffers vallen. Tot die tijd is het mijns inziens gewoon bangmakerij. Elke 2-3 jaar is er ineens weer een nieuw virus of nieuwe bacterie waar in de MSM mijns inziens onevenredig veel aandacht aan wordt besteed. Denk aan de Mexicaanse griep en Ebola…Is er ook maar iemand in Nederland aan bezweken? Gewoon doorgaan met je leven dan zullen velen jou volgen en is deze paniekzaaierij over 2-3 maanden weer verleden tijd.

  1 likes
 • hadjemaar schreef:

  Ze hebben zo’n hun smoes om datgene dat de autochtoon niet normaal vindt te pareren! Enzo komen er nog mee weg ook? Talloze vb, rommel de straat opgooien, scanderen, met solliciteren?
  Al met al ze maken de gastheer het zo moeilijk mogelijk, totdat de grens bereikt Is?

  0 likes
 • hadjemaar schreef:

  Van de nwo, daar zijn de Chinezen het meest in gedreven het plan 21 in te voeren?

  0 likes
 • x

  Check Also

  van haga

  Kijken! Van Haga laat geen spaan heel van falende coronabeleid

  Wybren van Haga, onafhankelijk Kamerlid maar ook ...

  chinese

  Chinese viroloog en klokkenluider de mond gesnoerd: ‘Corona is opzettelijk verspreid’

  Enkele uren nadat Twitter de Chinese viroloog ...

  >