Propaganda

Kamerlid fikt politiek correcte diarree spuitende NPO in zeven minuten helemaal af. Bekijk het filmpje

Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV) vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet alsnog 40 miljoen euro heeft uitgetrokken voor de publieke omroep NPO.

Tot twee keer toe werden NPO-voorstellen door minister Slob (Media) afgewezen. Bij de derde poging ging hij wel akkoord. Bosma snapt daar helemaal niks van.

In het plan staat niks over het schrappen van zenders of radiostations. Ook is de NPO niet van plan te snijden in amusement of reisprogramma’s met BN’ers.

Ons geld

“Stop met al die misselijkmakende BN’ers op reis,” gruwde Bosma tijdens het debat over de mediabegroting. “Deze kerosineslurpers doen het allemaal vanwege een beter milieu. Laten ze hun idealisme elders botvieren.”

“Dit was het moment om Hilversum te dwingen zich te richten op haar publieke taak. Ze bulken van het geld, ons geld,” zei hij.

Er zijn dramatische ontwikkelingen op het gebied van de media, aldus het Kamerlid.

Wat zullen we nou krijgen?

“Op de commerciële televisie is een grap gemaakt over de onderbroek van Albert Verlinde en iets gezegd over het uit de kast komen van homo’s.

Het kabinet is daar ontstemd over. De grap vinden zij niet leuk. Eén minister heeft zichzelf bekroond tot minister van Humorzaken. Het betreft het grootste lachebekje van het kabinet, mevrouw Van Engelshoven.

Alhoewel, gevoel voor humor kan haar niet ontzegd worden: zij is lid van D66, [een partij] die zich liberaal noemt en haar wortels heeft in de sixties, toen alles moest kunnen.

Nu gaat zij interveniëren inzake de inhoud van commerciële media betreffende de onderbroek van Albert Verlinde.

Wat zullen we nou krijgen? Een dienaar van de Kroon, een minister gaat een journalist aanspreken op zijn werk en hem beïnvloeden het niet meer te doen.

De motivatie is: er is mensen pijn gedaan. Aha, minister van Mediazaken, dus dat is uw nieuwe criterium.

De ministers krijgen het maar druk. Komt de minister ook in actie als Freek de Jonge op tv verklaart dat PVV’ers erger zijn dan NSB’ers?

Of als Marcel van Dam tegen Pim Fortuyn zegt dat hij een buitengewoon minderwaardig mens is? Of als NPO-testbeeld Peter R. de Vries zegt dat de redacteuren van Charlie Hebdo hun massamoord aan zichzelf te wijten hebben vanwege hun islamkritiek?

Dat doet mensen pijn en dus is er werk aan de winkel voor het kabinet.

Welke grappen zijn er precies niet leuk? Ik ervaar persoonlijk continu pijn als ik naar de NPO moet kijken, die 24 uur per dag hun politiek correcte diarree in je gezicht spuiten.

Komt de minister ook bij mij thuis?

Sinds wanneer is het de taak van ministers om de inhoud van programma’s te beïnvloeden? Stel je voor dat Trump of Orban dit zouden doen, dan zou Nieuwsuur met ingelaste uitzendingen komen vol schuimbekkende verontwaardiging.”

Persbreidel

Bosma merkte op dat minister Slob ook op een andere manier bezig is de persvrijheid te schaden.

Het kabinet dreigt volgende week namelijk het verdrag van Marrakesh te ondertekenen. “Daarmee valt Slob keihard de vrijheid van de media aan.”

Het verdrag houdt in dat media die nog ruimte geven aan kritiek op migratie door de overheid gesloten kunnen worden.

“Waarom gaat de minister akkoord met persbreidel?” vroeg Bosma.

“En ook hier weer humor om te lachen,” zei hij. “Partijen die zich liberaal noemen, zoals VVD en D66, stemmen juichend in met deze capitulatie.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[Telegraaf, TPO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
4 jaren geleden

Heeft hij ongelijk deze Martin Bosma.

Nee.

Hij heeft 200% gelijk.

Dirk
Dirk
4 jaren geleden

Met andere woorden ,Nederland barst van de poen maar wil het alleen uitgeven aan vermogende instanties die zelf stinkend rijk zijn maar altijd lopen te klagen dat er geld bij moet ,nooit en te nimmer gaat er wat naar de gewone hardwerkende man ,alleen maar niks zeggende en loze beloftes,iedereen 1000 euro exstra heb ik ooit Rutte horen zeggen,kwartje van Kok noem het zelf maar op etc etc,Pensioen gelden zijn door foute beleggingen verdampt,ouderenzorg tot het been uitgemergeld ga zo maar verder. ik vind als er geld te verdelen valt dan ook voor elke Nederlander.40 euro miljoen naar het NPO waar geen hond naar zit te kijken dat kan wel,word hier kotsmisselijk van.

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Bravo! Kei goede brief!

Willie
Willie
4 jaren geleden

Nederland is echt een eng laag land geworden! Ook dit nog: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/12/03/het-rommelt-in-de-straffabriek-van-het-om-a3016864

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x