Homepagina » Gezondheid » Loop jij gevaar? Code rood in Nederland!
code rood griep

Loop jij gevaar? Code rood in Nederland!

Het is weer zover. Er heerst een griepepidemie in Nederland. Als je kijkt naar griepalert.nl dan zie je dat Nederland aardig rood kleurt. In België zal het niet veel anders zijn.

Griep is meestal niet gevaarlijk, maar soms wel. Het is echter wel altijd vervelend. Je kunt flinke spierpijn hebben in je hele lijf, (hoge) koorts, koude rillingen, erg vermoeid zijn en meer. Denk aan verkoudheid, hoofdpijn en/of keelpijn. Genoeg om je behoorlijk ellendig te voelen.

En hoe ouder je wordt, hoe vervelender en gevaarlijker het kan zijn. De cijfers van vorig jaar zijn er voor zover ik weet nog niet, maar in 2018 stierven er bijna tienduizend (!) mensen aan de griep. (bron: https://www.volksgezondheidenzorg.info/). Dat is toch een aanzienlijk aantal slachtoffers.

Griep is besmettelijk

Als je griep hebt, dan ben je besmet. Je kreeg het van een ander. Het griepvirus zit dan in je keel. Zodra je hoest of niest, komen hele kleine druppeltjes met het griepvirus in de lucht. Je hoest of niest dan als het ware een besmettelijke wolk uit. Anderen kunnen dit inademen en zo ook besmet raken.

Ook kun je via fysiek contact besmet raken. Het is zelfs besmettelijk via indirect contact. Wanneer iemand netjes zijn hand voor zijn mond hield bij het hoesten en daarna een deurklink vastpakte en jij pakte een paar minuten daarna ook die deurklink vast, dan is dat al genoeg om besmet te worden.

En wat dacht je van mensen die schaamteloos van zich af hoesten en niezen in winkels, zonder een hand voor hun mond te houden?

Griep is besmettelijk vanaf 1 dag vóór het begin van de klachten tot ongeveer een week ná het begin van de klachten. Maar niet iedereen die besmet is wordt ook daadwerkelijk ziek. Je immuunsysteem bepaalt of je griepverschijnselen krijgt of niet.

Hoe sterker je immuunsysteem, hoe groter de kans dat je niets merkt van een eventuele besmetting.

TIP

Je hand voor je mond houden als je hoest of niest is fatsoenlijk, maar ook onhandig. Het is dan een enorme besmettingsfactor, tenzij je je handen meteen wast en de kraanknoppen ook schoonmaakt, anders zit het virus daar ook op. Beter is het om in een zakdoekje te hoesten of te niezen, of in je schouder/bovenarm te hoesten of niezen. Daar kan het het minste kwaad.

Je immuunsysteem wordt aangestuurd vanuit je onderbewustzijn. Het is een soort leger in je lichaam dat je beschermt tegen aanvallen van virussen, bacteriën en andere ziektekiemen, zoals schimmels.

En elk leger heeft een commandopost die het leger aanstuurt. Jouw onderbewustzijn is als het ware de centrale commandopost voor jouw immuunsysteem. Het bepaalt hoe sterk het is en hoe hard het moet vechten tegen de ongewenste indringers.

Met de speciale sessie ‘Immuunsysteem Boost’ geef je jouw innerlijke afweermechanisme een enorme oppepper, waardoor schadelijke invloeden van buitenaf veel minder kans krijgen om je te infecteren.

Virussen, bacteriën, schimmels en andere infectiebronnen worden sneller en massaler aangevallen door je immuunsysteem, waardoor je weerstand groeit, je je sterker voelt en minder snel de griep krijgt.

De sessie ‘Een perfecte gezondheid’ gooit daar nog een gezondheidsschepje bovenop. Hiermee creëer je een nieuwe sterkere gezondheidsbalans in je lichaam. Je innerlijke herstelmechanisme wordt sterker, waardoor de celvernieuwing in het lichaam beter en sneller verloopt.

Kortom met deze twee sessies blijf je elke griep de baas en blijf je je goed, sterk en gezond voelen.

Kijk wat ‘Beertje’ zei:

En kijk wat Jos zei:

Wanneer je regelmatig luistert naar de sessies ‘Immuunsysteem Boost‘ en ‘Een Perfecte Gezondheid‘ krijgt griep geen kans meer!Vond je dit leuk? Deel het dan met anderen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. manukahoning of een concentraat van de MGO’s wat de honing bevat.
  biologische citroen persen met een theelepel natrium bicarbonaat met een glas water.

  research deze.

  fff

  9 likes
 2. Veel fruit en veel groenten het hele jaar door !! De meeste mensen beginnen pas met de sinaasappels als ze het al hebben naar mijn bescheiden mening ben je dan een beetje aan de late kant !!

  3 likes
 3. Ik doe al meer dan 25 jaar 3 gram vitamine C poeder in mijn vers geperste sapje s’morgens en ik heb dan ook 25 jaar lang geen griep of verkoudheid gehad. Vitamine C is een natuurlijk middel waar geen patent op aangevraagd kan worden dus de farmaceutische industrie maakt iets chemisch met patent en volgens hun onderzoekers werkt dat maar wel met bijwerkingen oa de griepprik die niet werkt. De gevestigde orde moet ook niks van die vitamine afweten want dat levert niks op. Nu is men weer in paniek vanwege dat corona virus en de meeste mensen hebben gewoon geen goed immuunsysteem dus die leggen het loodje. Laat maar komen dat virus dan gaan we zien hoe men eet in dit land. De politiek weet natuurlijk ook niks van gezondheid dus die raakt ook in paniek

  3 likes
 4. Die mensen sterven niet aan de griep. De virusinfectie verbruikt all aanwezige vitamine c, en dan vallen mensen om vanwege een bacterieele longontsteking. Zorg voor voldoende C.

  2 likes
 5. 1 van de kinderen kwam vorige week ziek thuis na school ofwel virus fabriek. Nu heb ik het ook al 3 dagen. Veel eten karnemelk drinken en veel slapen. Maandag ben ik weer beter. Ik heb niet vaak griep maar blijft bij mij meestal bij een verkoudheidje. Het zal wel weer een nieuwe griepstam zijn.

  1 likes
 6. Eet elke dag rauwe knoflook en rauwe ui!
  Heb géén partner,wél een huisdier, die besotemieterd me niet, maar ben zeer gelukkig, gezond en beresterk!
  Was al mijn groente eerst in bakingsoda, gebruik géén vlees, eet vis.
  Drink water(bron) en groene (kruiden) thee.
  Heb nooit griep of zoiets!!!
  Ben gepensioneerd ,heb medelijden met de gedogmatiseerden, ….
  pluk me ik ben de lente

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nieuwsuur

Nieuwsuur onthult hoe het RIVM en de WHO ons in 2009 voor de gek hielden

In 2009 zijn we voorgelogen over de ...

corona

Tijd om de balans op te maken: sterfte corona niet erger dan bij griepgolf

De oversterfte als gevolg van corona valt ...