Gezondheid

Loop jij gevaar? Code rood in Nederland!

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is weer zover. Er heerst een griepepidemie in Nederland. Als je kijkt naar griepalert.nl dan zie je dat Nederland aardig rood kleurt. In België zal het niet veel anders zijn.

Griep is meestal niet gevaarlijk, maar soms wel. Het is echter wel altijd vervelend. Je kunt flinke spierpijn hebben in je hele lijf, (hoge) koorts, koude rillingen, erg vermoeid zijn en meer. Denk aan verkoudheid, hoofdpijn en/of keelpijn. Genoeg om je behoorlijk ellendig te voelen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

En hoe ouder je wordt, hoe vervelender en gevaarlijker het kan zijn. De cijfers van vorig jaar zijn er voor zover ik weet nog niet, maar in 2018 stierven er bijna tienduizend (!) mensen aan de griep. (bron: https://www.volksgezondheidenzorg.info/). Dat is toch een aanzienlijk aantal slachtoffers.

Griep is besmettelijk

Als je griep hebt, dan ben je besmet. Je kreeg het van een ander. Het griepvirus zit dan in je keel. Zodra je hoest of niest, komen hele kleine druppeltjes met het griepvirus in de lucht. Je hoest of niest dan als het ware een besmettelijke wolk uit. Anderen kunnen dit inademen en zo ook besmet raken.

Ook kun je via fysiek contact besmet raken. Het is zelfs besmettelijk via indirect contact. Wanneer iemand netjes zijn hand voor zijn mond hield bij het hoesten en daarna een deurklink vastpakte en jij pakte een paar minuten daarna ook die deurklink vast, dan is dat al genoeg om besmet te worden.

En wat dacht je van mensen die schaamteloos van zich af hoesten en niezen in winkels, zonder een hand voor hun mond te houden?

Griep is besmettelijk vanaf 1 dag vóór het begin van de klachten tot ongeveer een week ná het begin van de klachten. Maar niet iedereen die besmet is wordt ook daadwerkelijk ziek. Je immuunsysteem bepaalt of je griepverschijnselen krijgt of niet.

Hoe sterker je immuunsysteem, hoe groter de kans dat je niets merkt van een eventuele besmetting.

TIP

Je hand voor je mond houden als je hoest of niest is fatsoenlijk, maar ook onhandig. Het is dan een enorme besmettingsfactor, tenzij je je handen meteen wast en de kraanknoppen ook schoonmaakt, anders zit het virus daar ook op. Beter is het om in een zakdoekje te hoesten of te niezen, of in je schouder/bovenarm te hoesten of niezen. Daar kan het het minste kwaad.

Je immuunsysteem wordt aangestuurd vanuit je onderbewustzijn. Het is een soort leger in je lichaam dat je beschermt tegen aanvallen van virussen, bacteriën en andere ziektekiemen, zoals schimmels.

En elk leger heeft een commandopost die het leger aanstuurt. Jouw onderbewustzijn is als het ware de centrale commandopost voor jouw immuunsysteem. Het bepaalt hoe sterk het is en hoe hard het moet vechten tegen de ongewenste indringers.

Met de speciale sessie ‘Immuunsysteem Boost’ geef je jouw innerlijke afweermechanisme een enorme oppepper, waardoor schadelijke invloeden van buitenaf veel minder kans krijgen om je te infecteren.

Virussen, bacteriën, schimmels en andere infectiebronnen worden sneller en massaler aangevallen door je immuunsysteem, waardoor je weerstand groeit, je je sterker voelt en minder snel de griep krijgt.

De sessie ‘Een perfecte gezondheid’ gooit daar nog een gezondheidsschepje bovenop. Hiermee creëer je een nieuwe sterkere gezondheidsbalans in je lichaam. Je innerlijke herstelmechanisme wordt sterker, waardoor de celvernieuwing in het lichaam beter en sneller verloopt.

Kortom met deze twee sessies blijf je elke griep de baas en blijf je je goed, sterk en gezond voelen.

Kijk wat ‘Beertje’ zei:

griep beertje

En kijk wat Jos zei:

griep jos

Wanneer je regelmatig luistert naar de sessies ‘Immuunsysteem Boost‘ en ‘Een Perfecte Gezondheid‘ krijgt griep geen kans meer!

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vladi
vladi
4 jaren geleden

manukahoning of een concentraat van de MGO’s wat de honing bevat.
biologische citroen persen met een theelepel natrium bicarbonaat met een glas water.

research deze.

fff

Sebastiaan
Sebastiaan
4 jaren geleden

1 van de kinderen kwam vorige week ziek thuis na school ofwel virus fabriek. Nu heb ik het ook al 3 dagen. Veel eten karnemelk drinken en veel slapen. Maandag ben ik weer beter. Ik heb niet vaak griep maar blijft bij mij meestal bij een verkoudheidje. Het zal wel weer een nieuwe griepstam zijn.

Willem
Willem
4 jaren geleden

Veel fruit en veel groenten het hele jaar door !! De meeste mensen beginnen pas met de sinaasappels als ze het al hebben naar mijn bescheiden mening ben je dan een beetje aan de late kant !!

KarelV
KarelV
4 jaren geleden

Die mensen sterven niet aan de griep. De virusinfectie verbruikt all aanwezige vitamine c, en dan vallen mensen om vanwege een bacterieele longontsteking. Zorg voor voldoende C.

Back to top button