Buitenland

Historisch protest: konvooi trekkers en vrachtwagens ‘van 50 kilometer’ legt Berlijn plat

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!

De boerenprotesten in Duitsland bereiken vandaag een hoogtepunt. Aan het einde van de ochtend begint een massademonstratie bij de Brandenburger Tor in Berlijn. Na een week van protesten zijn vanuit het hele land boeren en vrachtwagenchauffeurs naar de hoofdstad gereisd.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Politiek commentator Eva Vlaardingerbroek ist dabei en brengt verslag uit. Ze zag zondagavond continu trekkers Berlijn inrijden. Vanochtend vroeg filmde ze hoe een enorm konvooi de stad platlegde. “Overal waar je kijkt zie je trekkers. Dit is groots. Ongelooflijk. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Ze zijn overal.”


Boer Anthony Lee reisde vanuit het westen van Duitsland af naar Berlijn en zei dat er een konvooi van 50 kilometer op weg was naar de stad.


Ook publicist Sietske Bergsma is in Berlijn. Ze laat weten dat de boeren de mensen om kwart voor 5 wakker toeterden terwijl er nog meer trekkers de stad inreden.


“Zeer indrukwekkend: in Berlijn hebben tienduizenden boeren en truckers de stad geblokkeerd. De stad maakt zich op voor een historisch protest,” merkt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn op.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 143 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daniëlle
Daniëlle
4 maanden geleden

Wanneer gaan we hier eens opstaan ?? Wij zijn echt een slap volk wat dat betreft grote praatjes maar geen daden. Geweldig wat ze daar doen !

Margie
Margie
4 maanden geleden

Boeren en boerinnen zet hem op !!!!!!!!! Laat je niet vernietigen door dat verdomde wefgedoe. Jullie zijn realistisch,dat wef zijn domme droomreptielen. En de eu hoort daar bij.!!!!!!!🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Paulien
Paulien
4 maanden geleden

16-10-2019 Den Haag .. ik had geen idee ..

yvja
yvja
4 maanden geleden

TOP& meer dan GOED!!! Wordt nu een keer WERKELIJK WAKKER stelletje burgerlijke snotapen!

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x