Homepagina » Het Complot » Corruptie diep geworteld in regering Somalië
Abdiweli Mohamed Ali

Corruptie diep geworteld in regering Somalië

Er is dezer dagen vooral aandacht voor de deelname van Somalië aan de Olympische Spelen en het gedaalde aantal gevallen van piraterij voor de Somalische kust.

De regering van Somalië wordt echter geteisterd door corruptie, verduistering en regelrechte ontvreemding van belastinggeld.

De VN-waarnemersgroep voor Somalië en Eritrea kwam tot die conclusies in een rapport dat is bestemd voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Het rapport is in handen gekomen van Associated Press.

Politieke wil

Uit tal van voorbeelden blijkt dat geld bestemd voor de Somalische regering spoorloos verdwijnt. Van iedere tien euro die naar Mogadishu wordt overgemaakt, komen er zeven nooit in de staatskas terecht.

De waarnemersgroep stelt dat hooggeplaatste functionarissen een grote hand hebben in de corruptie. Binnen de regering ontbreekt het bovendien aan de politieke wil om hervormingen door te voeren, hoewel sommige overheidsfunctionarissen pleiten voor meer transparantie en verantwoording.

Geheime operaties

Er wordt in de Somalische regering niets tot stand gebracht zonder dat beleidsmakers zich daarbij de vraag stellen wat ze er zelf aan over houden, vertelde een regeringsmedewerker aan de schrijvers van het rapport. De Somalische minister-president Abdiweli Mohamed Ali (foto) ontkent alle beschuldigingen.

De VS steunde het dictatoriale regime van het Somalische buurland Kenia in 1990 met 5 miljoen dollar. Het regime van Daniel arap Moi hielp de CIA later met geheime operaties in Somalië die werden gefinancierd door de Saoedi’s.

Vanaf het moment dat oliegigant Chevron in 1938 olie ontdekte in Saoedi-Arabië dient de koninklijke familie van het land, het Huis van Saoed, als betaalmeester voor geheime militaire operaties van de Rothschild-familie. Het Huis van Saoed deelt een historie met zijn vrijmetselaarbroeders van de Britse inlichtingendiensten die teruggaat tot de tijd van de Egyptische mysteriescholen.

Bron: AP

Gerelateerd:

 Vond je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Het zijn immers allemaal bende,s daar in Somalië en die hebben wapens nodig, zodat zij wel het voedsel kunnen krijgen, en de rest verhongeren kan.En geef al die derde wereldlanden onze weelde en welvaart, en door de vervuiling kunnen wij niet meer ademhalen.Deze landen worden daarom met opzet bewust arm gehouden.

  0 likes
 2. Ik ben heel erg vóór een wereld zonder corruptie,

  het is de hoogste tijd!

  0 likes
 3. Tuurlijk is dat land zo corrupt als de ziekte… what else is new? Maar net wat Biff stelt, een wereld zonder corruptie zal wel eeuwig een utopie blijven…

  0 likes
 4. [quote name=”Wasbeertjuh”]Tuurlijk is dat land zo corrupt als de ziekte… what else is new? Maar net wat Biff stelt, een wereld zonder corruptie zal wel eeuwig een utopie blijven…[/quote]

  Nee wasbeertje, dat denk ik nou juist niet.

  het tij is aan het keren!

  0 likes
 5. [quote name=”Biff”][quote name=”Wasbeertjuh”]Tuurlijk is dat land zo corrupt als de ziekte… what else is new? Maar net wat Biff stelt, een wereld zonder corruptie zal wel eeuwig een utopie blijven…[/quote]

  Nee wasbeertje, dat denk ik nou juist niet.

  het tij is aan het keren![/quote]

  Sorry, maar dat is wishfull thinking. It ain’t micky mouse world we are living in.

  Zover onze geschiedenis terug rijkt gaat alles hand in hand. Links rechts, ying yang, slecht goed, boven beneden. Het 1 bestaat niet zonder het andere.

  Wees realistsch it never going to happen. Niet zo zweverig doen.

  0 likes
 6. Geweldig eerst een een bericht waarbij Bill Gates door het slijk wordt gehaald. Om een paar dagen later een bericht te plaatsen, die aantoont waarom reguliere ontwikkelingshulp(lees geld sturen zonder voorwaarden) niet werkt. Dit gebeurd in elk land waar belastinggeld naartoe wordt gestuurd zonder tegenprestatie of meetbare verbetering. Oh wacht dat is het hele programma dat op belastinggeld draait.

  Nee dan heb ik toch liever Smerige Bill en zijn vrouw, laar die maar lekker werken en winst maken om welvaart te brengen. Immers de winst wordt volledig geinvesteerd in nieuwe projekten. Geen criminele politici of leider van een criminele bende die dat in zijn handen krijgt.

  0 likes
 7. Volgens mij zijn er voorwaarden verbonden aan het lidmaatschap van de VN … blijkbaar faalt de VN daar al. Maar goed , als je iets oplost zijn er heel veel organisaties onnodig …

  0 likes
 8. Nee dan heb ik toch liever Smerige Bill en zijn vrouw, laar die maar lekker werken en winst maken om welvaart te brengen. Immers de winst wordt volledig geinvesteerd in nieuwe projekten. Geen criminele politici of leider van een criminele bende die dat in zijn handen krijgt.

  Huh volgens mij zijn hun mede criminele en moordenaars dus al met al het komt op het zelfde neer en nogmaals hun vermoorden miljoenen kinderen met hun giftige(goedheid).. Investeren in hun zelf en hun ziekelijke vriendjes dat is wat ze doen…. Namasté

  0 likes
 9. Wees realistsch it never going to happen. Niet zo zweverig doen.

  Aan je Reactie te zien kan jij wel wat zweef effect gebruiken als je het zelf niet voor mekaar krijgt bestaan er altijd nog wel een natuurlijk middeltje 😉 sorry hoor maar zijn hele reactie slaat nergens op… En Biff goed gesproken idd het tij is flink aan het keren daar kunnen wij niet meer om heen en mensen die beweren dat het niet zo is kunnen een keer uit hun bubbel komen en zich gaan verdiepen wat in de wereld gebeurt.. Veel Licht en Liefde voor de gene die het nu erg kunnen gebruiken. Namasté

  0 likes
 10. Het is niet alleen deze huidige regering van Somalië, de corruptie, mensenschennis, (uit)moorden, etc., gaat ver terug in de geschiedenis van Somalië. Het land is compleet gegijzeld. Dit rapport gaat naar de Veiligheidsraad van de VN. Wat en/of er iets mee gedaan wordt weten we niet. Maar de aandacht gaat in een steeds sneller tempo van Afghanistan, Irak, de wisselingen van regeringen na de Arabische lente, nu Syrië nog in de headlines, en dan nu weer de aandacht naar Somalië. Allemaal leden van de VN! Het net sluit zich over de ellende van de bevolking steeds dichter richting Iran.
  Het hoofdkantoor van de VN in New York. Het was John D. Rockefeller Jr. die 8 miljoen dollar neertelde voor de grond… Het netwerk van de ‘duistere machten’ is erg breed. Ik hoop van harte dat ik het gruwelijk mis heb, maar ik heb er geen gerust gevoel over.

  0 likes
 11. Toen ik las “van Somalië” moest ik hardop lachen. Vertel mij maar eens waar de corruptie niet diepgeworteld is in een regering.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

melkweg

Er gebeurt iets heel raars in het centrum van de Melkweg

Er gebeurt iets heel raars in het ...

studies

19 studies: zo’n 8000 jaar geleden stond de zeespiegel METERS hoger dan nu. Bekijk hier het overzicht

In het afgelopen jaar zijn er maar ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.