Het Complot

Corruptie diep geworteld in regering Somalië

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is dezer dagen vooral aandacht voor de deelname van Somalië aan de Olympische Spelen en het gedaalde aantal gevallen van piraterij voor de Somalische kust.

De regering van Somalië wordt echter geteisterd door corruptie, verduistering en regelrechte ontvreemding van belastinggeld.

De VN-waarnemersgroep voor Somalië en Eritrea kwam tot die conclusies in een rapport dat is bestemd voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Het rapport is in handen gekomen van Associated Press.

Politieke wil

Uit tal van voorbeelden blijkt dat geld bestemd voor de Somalische regering spoorloos verdwijnt. Van iedere tien euro die naar Mogadishu wordt overgemaakt, komen er zeven nooit in de staatskas terecht.

De waarnemersgroep stelt dat hooggeplaatste functionarissen een grote hand hebben in de corruptie. Binnen de regering ontbreekt het bovendien aan de politieke wil om hervormingen door te voeren, hoewel sommige overheidsfunctionarissen pleiten voor meer transparantie en verantwoording.

Geheime operaties

Er wordt in de Somalische regering niets tot stand gebracht zonder dat beleidsmakers zich daarbij de vraag stellen wat ze er zelf aan over houden, vertelde een regeringsmedewerker aan de schrijvers van het rapport. De Somalische minister-president Abdiweli Mohamed Ali (foto) ontkent alle beschuldigingen.

De VS steunde het dictatoriale regime van het Somalische buurland Kenia in 1990 met 5 miljoen dollar. Het regime van Daniel arap Moi hielp de CIA later met geheime operaties in Somalië die werden gefinancierd door de Saoedi’s.

Vanaf het moment dat oliegigant Chevron in 1938 olie ontdekte in Saoedi-Arabië dient de koninklijke familie van het land, het Huis van Saoed, als betaalmeester voor geheime militaire operaties van de Rothschild-familie. Het Huis van Saoed deelt een historie met zijn vrijmetselaarbroeders van de Britse inlichtingendiensten die teruggaat tot de tijd van de Egyptische mysteriescholen.

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
10 jaren geleden

Het zijn immers allemaal bende,s daar in Somalië en die hebben wapens nodig, zodat zij wel het voedsel kunnen krijgen, en de rest verhongeren kan.En geef al die derde wereldlanden onze weelde en welvaart, en door de vervuiling kunnen wij niet meer ademhalen.Deze landen worden daarom met opzet bewust arm gehouden.

Biff
Biff
10 jaren geleden

Ik ben heel erg vóór een wereld zonder corruptie,

het is de hoogste tijd!

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
10 jaren geleden

Tuurlijk is dat land zo corrupt als de ziekte… what else is new? Maar net wat Biff stelt, een wereld zonder corruptie zal wel eeuwig een utopie blijven…

Biff
Biff
10 jaren geleden

[quote name=”Wasbeertjuh”]Tuurlijk is dat land zo corrupt als de ziekte… what else is new? Maar net wat Biff stelt, een wereld zonder corruptie zal wel eeuwig een utopie blijven…[/quote]

Nee wasbeertje, dat denk ik nou juist niet.

het tij is aan het keren!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x