Homepagina » Universum » Parallelle universa in andere dimensies bezoeken (video)
Parallelle universa in andere dimensies bezoeken

Parallelle universa in andere dimensies bezoeken (video)

Volgens een toenemend aantal kosmologen leven we in één van de vele universa. We kunnen al die andere werelden niet zien omdat ze zich in een andere dimensie bevinden.

Max Tegmark van het MIT meent dat deze veel-werelden-interpretatie een natuurkundige basis heeft en binnenkort kan worden uitgetest.

Het Andromedastelsel op 2,2 miljoen lichtjaar komt met 320.000 kilometer per uur op de Melkweg af. Dit proces kan worden verklaard door het weglekken van zwaartekracht uit een onzichtbaar heelal, waardoor beide sterrenstelsels naar elkaar toe worden getrokken.

Met de WMAP-satelliet is een kracht ontdekt die 10.000 keer groter is dan de Melkweg. Voor sterrenkundigen is dit een teken dat er een parallel universum in de buurt is. Met de Alpha Magnetic Spectrometer-02 speurt NASA naar andere universa, waarvan sommige mogelijk bestaan uit antimaterie.

Kunnen we ooit een andere universum bezoeken? Sommigen stellen dat alleen de materie waar we uit bestaan, de zwaartekracht en het magnetisme ons aan dit heelal hechten. Er kan een ander universum in de buurt zijn, maar om het te kunnen waarnemen of ermee te communiceren moeten we eerst andere dimensies leren begrijpen. We kunnen ze zien als nieuwe zijwegen.

Dr. Brian Greene, schrijver van het boek The Hidden Reality: Parallel Universes and the Deep Laws of the Cosmos, gaat in onderstaande video dieper in op parallelle werelden.

Bron: Ieet.org

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Als je bedenkt dat het onzichtbare zoveel groter is dan wat wij als mens kunnen zien, kunnen we toch ook bedenken dat er van alles kan zijn in het onzichtbare. Voor mijzelf staat het buiten kijf dat er verschillende Universa zijn. Hoef ik geen onderzoeker voor te zijn bij de NASA. Maar de meeste mensen willen het beredeneren vanuit het verstand, maar dat is het nu juist: het verstand is beperkt. Zei zelfs Albert Einstein niet dat verbeeldingskracht boven kennis gaat? waarom wordt er tegenwoordig zoveel geschreven over een paralelle wereld en buitenaards leven? Mijns inziens komt dat omdat we deze paradoxale wereld, de dualistische wereld, eigenlijk het aardse spel, helemaal zat zijn. Als ik mensen zie en hoor die spreken vanuit hun Passie, daar wordt ik warm van en weet ook; die leven dicht bij hun waarheid. Waarheid die van binnen naar buiten komt die vind ik echt, creëert ook een echte werkelijkheid. Als je bedenkt dat alles, dus echt alles met elkaar is verbonden, ook wat geweest is, dan kun je overal verbinding mee krijgen. Bedenk steeds weer: “waarom komt dit in mijn werkelijkheid?” Dat is de wet van de aantrekkingskracht. We leven in het veld van de onbeperkte mogelijkheden. Dat wil zeggen dat alles mogelijk is. De “oude” wetenschap is beperkt, leeft op cijfertjes en statistieken, die tijd is echt geweest, dit is achterhaald. Maar veel mensen zijn bang voor het onbekende. Ook gestudeerde mensen, zij zeker, lijkt het wel, zie de reguliere geneeskunde, die heel erg op het pad blijft van de mechanische wetenschap. Mensen zeggen nog steeds: “eerst zien en dan geloven.” maar waar je niet in gelooft kun je niet zien. Ja pas dan als het de “honderdste” aap gepasseerd is. Keer het om, en zeg; “eerst geloven en dan zien.” We kunnen zelf onze wereld zoveel groter maken. “Spring in het onbekende en maak het tot je huis.” Wees niet bang voor de “kwantum” sprong. De tijd is rijp.

  1 likes
 2. Met de Alpha Magnetic Spectrometer-02 speurt NASA naar andere universa, waarvan sommige mogelijk bestaan uit antimaterie,en als er een UFO vlak voor onze neus langs scheert zijn we niet in staat om er een foto/video van te maken,

  0 likes
 3. The Hidden Reality!!! Het is maar hoe je het wilt zien en wiens zijn realiteit het is. Ieder heeft zo zijn eigen wereld met zijn eigen realiteit. The Hidden Reality is naar mijn mening 1 grote illusie van, of voor de mens.

  0 likes
 4. [quote name=”pietsnot”]Met de Alpha Magnetic Spectrometer-02 speurt NASA naar andere universa, waarvan sommige mogelijk bestaan uit antimaterie,en als er een UFO vlak voor onze neus langs scheert zijn we niet in staat om er een foto/video van te maken,[/quote]

  Wat denk je van de mensen die niet eens weten wie er naast of tegenover hun wonen? maar wel met aliens in contact willen komen 😉

  0 likes
 5. [quote name=”Plien”][quote name=”pietsnot”]Met de Alpha Magnetic Spectrometer-02 speurt NASA naar andere universa, waarvan sommige mogelijk bestaan uit antimaterie,en als er een UFO vlak voor onze neus langs scheert zijn we niet in staat om er een foto/video van te maken,[/quote]

  Wat denk je van de mensen die niet eens weten wie er naast of tegenover hun wonen? maar wel met aliens in contact willen komen ;-)[/quote]

  ‘Mensen’ zijn niet of nauwelijks geïnteresseerd in het redden van de mensheid/planeet; ‘Aliens’ doorgaans wel.
  Om deze rede ben ik meer geïnteresseerd in ‘Aliens’ dan in mensen.

  0 likes
 6. zeker net vijf seizoenen “Fringe” gekeken in video marathon?

  0 likes
 7. Geboorte ………..dood
  zij zijn slechts illusie
  In feite is alles eeuwig leven
  het leven is een groot avontuur
  Bij spelletjes heb je levels/niveau’s
  die heb je hier op Aarde ook.

  Je bewustzijn is oneindig
  er zijn ontelbare mogelijkheden
  het is echt onbegrensd
  waar richt jij je op, alles wat jij aandacht geeft
  dat groeit!
  dus; waar wil jij je op richten?

  Vang jouw tekens op vanuit het onzichtbare
  je moet ze willen zien, sta hier open voor.
  Altijd is er hulp en begeleiding want
  het zichtbare werkt niet
  zonder het onzichtbare.

  Ons bewustzijn is met alles verbonden
  zij weet veel beter wat goed voor ons is
  dan ons verstandelijk denken, ons ego.
  Bij dit schitterende spel is alles geoorloofd
  echter zonder onszelf of een ander
  te beschadigen.
  Een spel is om van te genieten
  om voluit te lachen.
  Dan voel je de vreugde, de vreugde
  verbonden aan het Eeuwige Licht.
  Aly

  0 likes
 8. [quote name=”Aly”]Geboorte ………..dood
  zij zijn slechts illusie
  In feite is alles eeuwig leven
  het leven is een groot avontuur
  Bij spelletjes heb je levels/niveau’s
  die heb je hier op Aarde ook.

  Je bewustzijn is oneindig
  er zijn ontelbare mogelijkheden
  het is echt onbegrensd
  waar richt jij je op, alles wat jij aandacht geeft
  dat groeit!
  dus; waar wil jij je op richten?

  Vang jouw tekens op vanuit het onzichtbare
  je moet ze willen zien, sta hier open voor.
  Altijd is er hulp en begeleiding want
  het zichtbare werkt niet
  zonder het onzichtbare.

  Ons bewustzijn is met alles verbonden
  zij weet veel beter wat goed voor ons is
  dan ons verstandelijk denken, ons ego.
  Bij dit schitterende spel is alles geoorloofd
  echter zonder onszelf of een ander
  te beschadigen.
  Een spel is om van te genieten
  om voluit te lachen.
  Dan voel je de vreugde, de vreugde
  verbonden aan het Eeuwige Licht.
  Aly[/quote]
  Mooi geschreven Aly, dankjewel.
  Eigenlijk is deze realiteit een collectieve droom en zijn we dit vergeten.
  Heb je wel eens gehoord van Hermetische geschriften zoals “De smaragden Tafel”, de “Corpus Hermeticum”, of “de Kybalion?”
  De rode draad die door dit soort boeken loopt komt precies overeen met wat je allemaal in jouw reacties heb gezegd.
  Fijne dag verder!

  Iaw Abraxas

  0 likes
 9. #Edwin

  Dank voor je reactie. Wat jij hier opnoemt, heb ik wel eens vaag over gehoord en ik geloof direkt wat je hier zegt. In het verleden heb ik wel moeite gehad met mijn manier van denken, de “doorsnee” staat hier immers ver vanaf. Gelukkig kreeg ik bevestiging uit de boeken die ik las, heel uiteenlopend, teveel om hier te benoemen. Ook veel citaten en spreuken van oosterse filosofen en wijzen raakten mijn hart, wat maakte dat ik bij mijzelf kon blijven, maar wel jammer vond dat, en dat geldt vooral mijn naaste omgeving, hier niet voor open stond. Als je zo sterk weet dat het leven niet zo bedoeld is zoals het nu veelal wordt geleefd, heb ik niet altijd begrip voor de, vooral zeurende en klagende mens. Als ik zeg: “ik ben nog wel in de wereld, maar niet meer VAN de wereld,” wordt dit lang niet altijd begrepen. Maar ik heb mij er wel bij neergelegd dat ik een pionier in de geest ben. Ben er nu wel blij mee en kan er goed mee omgaan. Ook omdat mensen zoals jij meer en meer op mijn pad komen. Dank je Edwin dat je in mijn werkelijkheid bent gekomen.

  0 likes
 10. @Aly
  Oh graag gedaan hoor, mijn/onze werkelijkheid is een vloeiende werkelijkheid, net zoals deze collectieve illusie vloeibaar is.Heraticlus zei eens:”panta Rhei” (alles stroomt), net zoals Tao stroomt.Al sinds mijn jeugd werd ik als eng of raar ervaren, en daar heb ik mee leren leven.Wat ik wel weet is dat mensen die met onverklaarbare angsten zitten altijd opeens bij me aankloppen voor steun.
  Mensen die niet begrijpen als ik zeg “alles stroomt”, leg ik dit als volgt uit: als je in een rivier met de stroom meedrijft, staan alle objecten die je omgeven en ook in deze rivier meedrijven voor jou als waarnemer stil.Pas als je uit die rivier stapt zie je alles wat er in die rivier drijft bewegen.
  Ik heb eens iemand dit verteld “Alles verandert, maar niets verdwijnt”
  Ik weet en voel dat je weet dat Waarheid een levend iets is, zich niet in woorden laat vangen en alleen maar van binnenuit beleefd kan worden.
  “In deze wereld leven, maar niet VAN deze wereld zijn” is ook altijd mijn motto geweest..en ook van een ander bekend persoon dat de waarheid in zichzelf had ontdekt.Helaas is diens visie door bepaalde dogmatische instituten volledig verkeerd geïnterpreteerd en voor eigen belangen misbruikt.
  Je gaf me als een reactie op een van mijn gedichten de uitspraak: “Spring in het onbekende en maak het tot je huis.”…

  Al bevindt ik me in de diepste dalen, of op de hoogste hoogtes:
  Mijn “thuis” is waar ik ben.

  Blijf altijd luisteren naar de “stille stem” die innerlijk tot je spreekt.

  Iaw Abraxas

  0 likes
 11. [quote name=”Aly”]Als je bedenkt dat het onzichtbare zoveel groter is dan wat wij als mens kunnen zien, kunnen we toch ook bedenken dat er van alles kan zijn in het onzichtbare. [/quote]

  Zo iets had ik nu ook net bedacht na het lezen van dit artikel. Onze ogen kunnen maar beperkt zien. Ons zichtbaar spectrum laat ons licht zien in diverse kleuren (elektromagnetische straling) zodat we de dingen rond ons kunnen waarnemen. Samen met onze andere zintuigen vorm dit onze wereld, de wereld die we ‘zien’.
  Maar niets sluit uit dat er nog andere dingen bestaan die we niet kunnen waarnemen (omdat we er geen zintuigen/meetapparatuur voor hebben) en in welke richting nog nooit gedacht is.
  Aan de andere kant merk ik dat wat je verder schrijft daadwerkelijk voor mij opgaat. Ik ben van het ‘eerst zien en dan geloven’ principe en die ‘behoefte’ komt voort uit angst. Angst om mijn zekerheden los te laten.

  [quote name=”Aly”]We leven in het veld van de onbeperkte mogelijkheden. Dat wil zeggen dat alles mogelijk is. [/quote]

  Dat klinkt dus als muziek in mijn oren, maar hoe aan zo iets te beginnen? Tot nu toe merkte ik in mijn leven dat alles wat ik graag wilde, niet voor mij leek weggelegd. 🙂 Of heb je het dan over mogelijkheden op spiritueel vlak en niet zo zeer op materieel/fysiek vlak?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

jensen

Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

Wat zijn de plannen voor de komende ...

artsen

81 artsen komen in verzet en schrijven brandbrief tegen coronabeleid: ‘Wij maken ons grote zorgen’

81 artsen hebben een openbare brandbrief geschreven ...