Buitenland

Covid-19 is ‘grote hoax’ die in stand wordt gehouden door media, zegt deze journalist

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als de autopsie op de verslaggeving van de media over Covid-19 is afgerond, zal duidelijk worden dat het virus niet erger is dan een zware griep. Dat schrijft journalist en politiek commentator Joseph Curl voor de Washington Times.

Er zijn inmiddels zo’n 60.000 Amerikanen overleden aan corona.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Dat is niet goed. Maar het is niet zo erg als het griepseizoen van 2017-2018, toen er meer dan 80.000 mensen stierven. En zeker niet zo erg als de 1,7 miljoen sterfgevallen waar alle experts in de eerste weken voor waarschuwden.”

Angstaanjagende cijfers

Een model waar de corona-taskforce van het Witte Huis op vertrouwt, gaat uit van 70.000 sterfgevallen rond het einde van augustus.

“En daar leggen we de Amerikaanse economie voor stil?!” vraagt Curl zich af.

Terwijl het virus zich over de wereld verspreidde, bombardeerden de media ons de hele dag door met angstaanjagende cijfers. Mensen gingen alleen nog naar buiten om toiletpapier en afbakbroodjes te kopen.

Nul

Curl somt feiten op:

Uit een recente studie van de Stanford-universiteit blijkt dat het sterftecijfer door corona 0,1-0,2% bedraagt. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) had eerder geschat dat het sterftepercentage 20 tot 30 keer hoger zou zijn.

“Op welke versie denk je dat de media al hun aandacht richtten?”

In New York, het epicentrum van de Amerikaanse corona-uitbraak, is de sterftekans voor mensen van 18 tot 45 jaar 0,01%. Voor mensen van 75 jaar of ouder is die kans 80 keer groter. Voor kinderen is de sterftekans 0%. Nul.

Meer dan de helft van de coronadoden in Europa komt uit verzorgingstehuizen. In de VS is dat een vijfde.

Eén op de vijf besmet

Vrijwel alle coronapatiënten in New York hadden onderliggende aandoeningen, blijkt uit een recente studie.

Medische gegevens van ruim 5700 patiënten laten zien dat 94 procent van de coronapatiënten ook andere ziektes had, toont een studie in het Journal of the American Medical Association.

Onderzoekers ontdekten dat 42 procent van de patiënten te zwaar was en dat 53 procent last had van hoge bloeddruk. De rest leed aan diverse aandoeningen.

Vele miljoenen Amerikanen zijn al besmet met het virus, hoewel de media nog steeds blijven vasthouden aan de cijfers van Johns Hopkins, dat dinsdag stelde dat 998.000 Amerikanen besmet waren met het virus.

Een andere studie liet afgelopen week zien dat in New York één op de vijf (21,2%) inwoners besmet is met het coronavirus. Er wonen 8,5 miljoen mensen in New York, dus dat betekent dat alleen al 1,8 miljoen New Yorkers het virus hebben gehad.

70 keer minder

Op het moment dat de studie naar buiten kwam, waren er in de stad 16.249 coronadoden gevallen, wat betekent dat het sterftecijfer 0,89% is – veel lager dan gemeld door de media.

Er is ook onderzoek uitgevoerd in Los Angeles, waaruit bleek dat in april tot wel 442.000 inwoners van Los Angeles County besmet waren met het coronavirus, veel meer dan de 8000 bevestigde gevallen. Het onderzoek concludeerde dat het sterftecijfer 0,18% was, veel lager dan gemeld.

De Daily Mail schreef maandag dat ‘het coronavirus mogelijk 70 keer minder patiënten doodt dan op basis van de officiële cijfers wordt aangenomen’. De krant verwees naar een studie die is gedaan in Helsinki in Finland waar een sterftecijfer van 0,19% uit kwam.

Weer een ander onderzoek, uitgevoerd door dr. Justin Silverman, stelt dat op 17 april 10% van de Amerikanen besmet was met Covid-19. Dat komt neer op 33 miljoen Amerikanen.

Curl concludeert: “Covid-19 is hooguit een zware griep. De media moeten verantwoordelijk worden gehouden.”

[Washington Times]

3 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
4 jaren geleden

Inderdaad de media in Nederland weet maar één ding te promoten, angst en verwarring zaaien.

En de door hun zelf benoemde BN ers doen daar vrolijk aan mee.

Schandalige en leugenachtige item’s voeren in de media de boventoon.

Het tekort aan PBM in de oudere zorg, wordt niet uitgediept in de media en nu weer het tekort aan vloeistof voor de onderzoeken.

RUTTUP en NEXIT.

Dick
Dick
4 jaren geleden

Welkom in het tijdperk van de sociale media, hoewel sociaal…?
We hoeven niet meer zelf te denken, dat wordt voor ons gedaan en dan is dit het gevolg.
Wakker worden!!!!!!!

salvar
salvar
4 jaren geleden

ja het begint echt tijd te worden voor bezinning want elke keer het zelfde liedje , o,jee een paar besmettingen meer vandaag we moeten vasthouden aan de 1,5 meter hoor want o jee…………….
kom op mensen ik heb er ondertussen wel genoeg van jullie niet ?
en maar opschuiven de grens ergens in mei en dan ergens in juni en dan nou ja je weet wel.

honderden wetenschappers kunnen honderd keer zeggen dat we geflest worden maar dat maakt rutte niets uit zijn agenda van zijn meesters moet doorgaan.

rop
rop
4 jaren geleden

De menselijke gekte ,ja zolang met kranten leest en zolang als men de media volgt zal deze ongetwijfeld altijd krachtig zijn werk kunnen doen ,dankzij de gelovige ,,die zelf deze instant houd door het te lezen of er door laten beïnvloeden, houden zij de macht over de mensheid,men koopt en gelooft en wat krijg je ervoor terug leugens ,angst enzv .wie houd nu wie in stand?

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x