Homepagina » Buitenland » Covid-19 is ‘grote hoax’ die in stand wordt gehouden door media, zegt deze journalist
Covid-19
Foto: Pixabay

Covid-19 is ‘grote hoax’ die in stand wordt gehouden door media, zegt deze journalist

Als de autopsie op de verslaggeving van de media over Covid-19 is afgerond, zal duidelijk worden dat het virus niet erger is dan een zware griep. Dat schrijft journalist en politiek commentator Joseph Curl voor de Washington Times.

Er zijn inmiddels zo’n 60.000 Amerikanen overleden aan corona.

“Dat is niet goed. Maar het is niet zo erg als het griepseizoen van 2017-2018, toen er meer dan 80.000 mensen stierven. En zeker niet zo erg als de 1,7 miljoen sterfgevallen waar alle experts in de eerste weken voor waarschuwden.”

Angstaanjagende cijfers

Een model waar de corona-taskforce van het Witte Huis op vertrouwt, gaat uit van 70.000 sterfgevallen rond het einde van augustus.

“En daar leggen we de Amerikaanse economie voor stil?!” vraagt Curl zich af.

Terwijl het virus zich over de wereld verspreidde, bombardeerden de media ons de hele dag door met angstaanjagende cijfers. Mensen gingen alleen nog naar buiten om toiletpapier en afbakbroodjes te kopen.

Nul

Curl somt feiten op:

Uit een recente studie van de Stanford-universiteit blijkt dat het sterftecijfer door corona 0,1-0,2% bedraagt. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) had eerder geschat dat het sterftepercentage 20 tot 30 keer hoger zou zijn.

“Op welke versie denk je dat de media al hun aandacht richtten?”

In New York, het epicentrum van de Amerikaanse corona-uitbraak, is de sterftekans voor mensen van 18 tot 45 jaar 0,01%. Voor mensen van 75 jaar of ouder is die kans 80 keer groter. Voor kinderen is de sterftekans 0%. Nul.

Meer dan de helft van de coronadoden in Europa komt uit verzorgingstehuizen. In de VS is dat een vijfde.

Eén op de vijf besmet

Vrijwel alle coronapatiënten in New York hadden onderliggende aandoeningen, blijkt uit een recente studie.

Medische gegevens van ruim 5700 patiënten laten zien dat 94 procent van de coronapatiënten ook andere ziektes had, toont een studie in het Journal of the American Medical Association.

Onderzoekers ontdekten dat 42 procent van de patiënten te zwaar was en dat 53 procent last had van hoge bloeddruk. De rest leed aan diverse aandoeningen.

Vele miljoenen Amerikanen zijn al besmet met het virus, hoewel de media nog steeds blijven vasthouden aan de cijfers van Johns Hopkins, dat dinsdag stelde dat 998.000 Amerikanen besmet waren met het virus.

Een andere studie liet afgelopen week zien dat in New York één op de vijf (21,2%) inwoners besmet is met het coronavirus. Er wonen 8,5 miljoen mensen in New York, dus dat betekent dat alleen al 1,8 miljoen New Yorkers het virus hebben gehad.

70 keer minder

Op het moment dat de studie naar buiten kwam, waren er in de stad 16.249 coronadoden gevallen, wat betekent dat het sterftecijfer 0,89% is – veel lager dan gemeld door de media.

Er is ook onderzoek uitgevoerd in Los Angeles, waaruit bleek dat in april tot wel 442.000 inwoners van Los Angeles County besmet waren met het coronavirus, veel meer dan de 8000 bevestigde gevallen. Het onderzoek concludeerde dat het sterftecijfer 0,18% was, veel lager dan gemeld.

De Daily Mail schreef maandag dat ‘het coronavirus mogelijk 70 keer minder patiënten doodt dan op basis van de officiële cijfers wordt aangenomen’. De krant verwees naar een studie die is gedaan in Helsinki in Finland waar een sterftecijfer van 0,19% uit kwam.

Weer een ander onderzoek, uitgevoerd door dr. Justin Silverman, stelt dat op 17 april 10% van de Amerikanen besmet was met Covid-19. Dat komt neer op 33 miljoen Amerikanen.

Curl concludeert: “Covid-19 is hooguit een zware griep. De media moeten verantwoordelijk worden gehouden.”

[Washington Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • ShellParsley schreef:

  De waarheid bestaat niet meer en heeft misschien zelfs nooit bestaan.

  27 likes
 • salvar schreef:

  ja het begint echt tijd te worden voor bezinning want elke keer het zelfde liedje , o,jee een paar besmettingen meer vandaag we moeten vasthouden aan de 1,5 meter hoor want o jee…………….
  kom op mensen ik heb er ondertussen wel genoeg van jullie niet ?
  en maar opschuiven de grens ergens in mei en dan ergens in juni en dan nou ja je weet wel.

  honderden wetenschappers kunnen honderd keer zeggen dat we geflest worden maar dat maakt rutte niets uit zijn agenda van zijn meesters moet doorgaan.

  25 likes
  • Willem schreef:

   Ik had er vanaf dag 1 al genoeg van omdat je aan je water kon voelen dat er geen moer van klopte en dat het waanzin was, zoals zoveel in de westerse wereld, zijn ook wel goeie dingen natuurlijk maar ze (overheden en dergelijken) zijn nu even de weg kwijt, nou even, de laatste 20 jaar is het wat extremer geworden.

   16 likes
   • vladi schreef:

    het ‘virus’ schijnt niet geisoleerd te zijn zodat vastgesteld kan worden dat het ‘virus’ hetgene is wat de mens ziek maakt.
    dus het is Niet bewezen dat covid19 uberhaupt bestaat.

    de test die uitgevoerd word is misleiding en dus volksverraad.

    fff

    7 likes
    • Onno schreef:

     Ja dat is wel degelijk dat de mens ziek maakt. En ja het virus is wel degelijk geisoleerd want er kunnen electronenmicroscoop fotos van gemaakt worden en de sequences kunnen gelezen worden en men kan ze dus op rna / dna vergelijken.

     0 likes
 • H.J. schreef:

  Inderdaad de media in Nederland weet maar één ding te promoten, angst en verwarring zaaien.

  En de door hun zelf benoemde BN ers doen daar vrolijk aan mee.

  Schandalige en leugenachtige item’s voeren in de media de boventoon.

  Het tekort aan PBM in de oudere zorg, wordt niet uitgediept in de media en nu weer het tekort aan vloeistof voor de onderzoeken.

  RUTTUP en NEXIT.

  22 likes
 • Devon schreef:

  Ik ben verbaasd over de rol van De Telegraaf. Vroeger gold deze krant als rechts maar nu gedragen ze zich, net zoals tijdens WO II, uitermate dubieus. Zo voorspelden ze vorige week “de warmste koningsdag ooit”. Een nepnieuws bericht dat koren op de molen van de klimaatmaffia is. Het nepnieuws zit in de omvolledigheid. Op 27 april 2007 was het in De bilt 27.3 graden. En inderdaad die stomme BN’ers waarvan ik het bestaan niet eens wist. Op TV is het niet minder erg. Zelfs ex tasjesrover Ali B dook op in een tafelgesprek over het Corona virus.

  Het is een totale hoax. Helemaal vreemd zijn de filmpjes op TV van patienten die zogenaamd op de IC op apegapen lliggen maar kennelijk nog genoeg fut hebben om te vertellen hoe erg het allemaal is.

  Ik zou wel eens willen weten of ze dat echt vrijwillig vertellen of hiertoe door corrupte intensivisten toe worden gedwongen. Misschien een idee om dit eens uit te zoeken.

  Ik was vandaag in een gezondheidscentrum om nieuwe patienten te intaken. Niemand van het personeel met een mondkapje daar gezien. Ik geloof niets meer van de overheden.

  En al helemaal niet van Story star Van Dissel. Van Dissel is een knoeier. Voorbeeld: “Besmette kleding moet op 60 graden worden gewassen” Ik heb in de zorg nooit anders geleerd dan dat gedragen ziekenhuis kleding op minstens 90 graden of in de kookwas thuishoort. Het is lulkoek in exponentiele vorm.

  De mensen zitten opgehokt thuis met huisarrest. Die maffe tracing app is de enkelband. Geluk is dat ze niet in staat zijn een degelijke app te ontwikkelen. En wat heb je aan een app als de mensen niet zijn getest? Het is misleiding optima forma.

  21 likes
 • Dick schreef:

  Welkom in het tijdperk van de sociale media, hoewel sociaal…?
  We hoeven niet meer zelf te denken, dat wordt voor ons gedaan en dan is dit het gevolg.
  Wakker worden!!!!!!!

  20 likes
 • Straalmans schreef:

  Eerlijk gezegd, de 1,5 meter is soms wel fijn. Je kunt rustiger winkelen, niemand die je omver loopt, geen zakkenrollers, geen spugende mensen op straat, geen gefluit naar vrouwen enz. Elk nadeel heeft een voordeel? Alleen, het moet niet eeuwig gaan duren.

  5 likes
 • rop schreef:

  De menselijke gekte ,ja zolang met kranten leest en zolang als men de media volgt zal deze ongetwijfeld altijd krachtig zijn werk kunnen doen ,dankzij de gelovige ,,die zelf deze instant houd door het te lezen of er door laten beïnvloeden, houden zij de macht over de mensheid,men koopt en gelooft en wat krijg je ervoor terug leugens ,angst enzv .wie houd nu wie in stand?

  4 likes
 • supermen schreef:

  Wat ook erg vreemd is? Volgens mij weten ze niet of het virus op oppervlakten blijft zitten en zo ja, hoelang.

  Maar onderwijl gaat de brief en pakketpost wel door… brieven en pakketten van over de hele wereld…

  1 likes
  • Onno schreef:

   Ha ha ja , ik krijg per dag duizenden poststukken door mijn handen als postvoorbereider denk je nu echt dat ik bang ben om besmet te raken van brieven, reclamefolders, kaarten, enveloppen, tijdschriften etc. ? Ben vanaf dag 1 niet bang geweest voor het virus niet via post en niet in het algemeen. Al die maatregelingen zijn onnodig en complete onzin en dat is een bewezen feit.

   0 likes
 • Coeus schreef:

  De ‘studie’ van Stanford was broddelwerk, waar geen conclusies aan kunnen worden verbonden. En meneer Curl begrijpt exponentiële functies niet.

  0 likes
 • jtprf schreef:

  weet je wat mij opvalt? Het voortouw word meestal door de usa genomen, op veel gebieden.
  Ook dit item. En van UFO’s en wat nog meer.
  Er is bij mij een 2 deling; 1 het stelt vragen over waarom de rest van de wereld er weinig mee
  doet, dus kritiek, en 2 de Amerikanen hebben , of zo lijkt het wel, alle wijsheid in pacht.
  Ik vindt, op alle huidige gebeurtenissen, een dusdanig waas of ondoorzichtelijk gebied, dat je
  niet weet wat waar is, of zeker is en wat niet.
  Dat betekend, dat eenieder zich zelf ten zeerste moet ( sorry ik ben half duitser ) “anstrengen” om
  zich tot een zo veel mogelijk nuchter en werkelijk beeld te komen. Het valt mij gewoon op dat die
  ami’s het allemaal wel zo goed weten. Op zich is er niks op tegen, maar waarom is dat geluid
  niet van hier, en Indonesia of Australie te vernemen?

  0 likes
 • x

  Check Also

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  >