Homepagina » Mens en Dier » Corona-aanpak oogst kritiek: ‘Dit is een menselijke catastrofe die nooit had mogen gebeuren’
corona

Corona-aanpak oogst kritiek: ‘Dit is een menselijke catastrofe die nooit had mogen gebeuren’

Om corona te bestrijden hoef je vrijwel niets te doen. Je hoeft alleen maar de ouderen te beschermen, zegt dr. Knut M. Wittkowski in een nieuw interview.

Dat is op veel plekken juist niet gebeurd, stelt hij.

In Italië hebben we gezien dat de meeste mensen die sterven aan Covid-19 ouder dan 70 zijn en onderliggende ziektes hebben.

Gemiste kans

We hadden ouderen veel eerder moeten isoleren, benadrukt dr. Wittkowski, die meer dan 20 jaar lang aan het hoofd stond van de afdeling epidemiologie van de Rockefeller University.

“Dit is een gemiste kans. In plaats daarvan isoleerden we kinderen, die helemaal geen risico lopen. Als je mensen isoleert die geen risico lopen en mensen die risico lopen niet isoleert, veroorzaakt dat een catastrofe, een menselijke catastrofe die nooit had mogen gebeuren. We hadden makkelijk kunnen voorkomen dat het virus zich in verzorgingstehuizen verspreidde.”

We hebben nu de opbouw van groepsimmuniteit juist belemmerd, betoogt Wittkowski. “Hierdoor neemt het risico op verdere verspreiding toe, met name onder ouderen.”

Te laat

Dr. Wittkowski is één van de vele wetenschappers die zich hebben uitgesproken tegen de lockdownmaatregelen. Hij legt ook uit waarom corona niet zo gevaarlijk is als men doet vermoeden.

De lockdowns hebben geen effect gehad omdat ze te laat zijn ingesteld. Ze waren om die reden nutteloos, zegt de wetenschapper.

Bekijk het interview hieronder:

[Journeyman Pictures]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Sunshine schreef:

  Fauci, momenteel de machtigste (medische) man in de USA en goed bevriend met Billyboy Gates heeft 27 maart al toegegeven dat Covid19 niet meer slachtoffers vergt dan een ‘gewone’ griep.

  https://yournews.com/2020/03/27/1532786/dr-fauci-concedes-coronavirus-death-rate-like-very-bad-flu/

  Dus waarom is de hele wereld nog steeds in lockdown?

  En het ergste van dit alles is voor mij dat dit psychologische oorlogsvoering tegen de mensheid is.

  11 likes
 • Elise schreef:

  Daar hoef je geen professor voor te zijn. Velen hebben dit al gezegd. Maatregelingen zijn meer bedoelt om andere zaken door te kunnen voeren.

  11 likes
 • Pjoter schreef:

  Duidelijk, ouderen afvoeren, economie bewust kapot maken, iedereen afhankelijk van de elitaire …,mkb moet kapot bewust!
  Wees waakzaam ondernemers!

  11 likes
 • Harry schreef:

  Een zéér Goed interview!

  9 likes
  • Philip schreef:

   Helemaal mee eens, jammer genoeg valt dat toch in dovemans oren, de mensen zijn niet meer voor rede vatbaar, laat staan de mainstream media.

   6 likes
  • Laat je niet beïnvloeden schreef:

   Goed interview maar heeft wel banden met de Rockefeller University. Misschien onderdeel van verdelen.

   2 likes
   • Brickshooter schreef:

    Het probleem is dat hij dus wel zegt dat er geïsoleerd had moeten worden echter een andere groep maar dat is en blijft onzin. Een virus daar doe je niks aan. Aanraking ermee voorkomen is een wassen neus. Shit happens, deal with it (anti malaria medicijn, vit C, D, Zink ed) don’t dwell on it!

    1 likes
 • jan doornbos schreef:

  Door de Corona aanpak voltrekt zich een humanitaire ramp van een ongekende omvang. Geheel volgens plan.

  9 likes
 • H.J. schreef:

  Inderdaad er is een giga tekort aan fatsoenlijke woonruimte voor oudere Nederlanders, de wachttijden bij specialisten waren en zijn giga, dus ff opschonen, zo maakt men weer wat ruimte vrij.

  Onder mijn leeftijdsgenoten, heerst een soort RUTTE angst.

  9 likes
 • Rob schreef:

  Ik hoorde in een Amerikaanse podcast dat ze daar video’s gebruiken die uit Italië komen en dat er zelfs scenes uit films worden gebruikt. Kortom, de hele corona bs is één grote misleiding. Media kan overal vandaan gehaald worden om afbeeldingen en video’s in elkaar te knutselen, ook uit beelden die van jaren geleden zijn.. En het publiek gelooft het.

  8 likes
 • ster schreef:

  Kan je nagaan als de NLders al te klagen hebben (terecht ook nog eens) wat de Fransen en de Spanjaarden en de Italieen en de Duitsers moeten ondergaan.

  2 likes
 • Straalmans schreef:

  Jammer voor deze man, dan had hij maar in een commissie moeten gaan zitten die de overheid adviseert. Achteraf praten is zinloos, tenzij je een organisatie opricht die dit hele gedoe evalueert en een advies geeft voor de toekomst en wat belangrijker is: direct de noodklok luidt. Want het schijnt dat er meer en ergere gevallen van ziektes aan het aankomen zijn.
  Men kan ook vraagtekens stellen bij wie allemaal de regering haar oor te luister legt voor advies. Als je BG (of zijn handlangers) om advies vraagt, dan weet je al bij voorbaat de uitkomst.

  0 likes
 • x

  Check Also

  hydroxychloroquine

  ‘Hydroxychloroquine mag gewoon worden voorgeschreven! Eindelijk’

  “Goed nieuws van het NHG. Hydroxychloroquine mag ...

  ziekenhuis

  Burgerjournalisten bellen ziekenhuis dat ‘volloopt met coronapatiënten’. Worden we in de maling genomen?

  Ziekenhuizen bereiden zich voor op ‘helse herfst’. ...

  >