Wetenschap

Cycli, sinusvormige signalen en fractale tijd (video)

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deze aflevering van Spirit Science gaat over cycli, golven en ‘flow’, een belangrijk concept in de zogeheten positieve psychologie.

Flow refereert aan een mentale toestand waarin een persoon ‘wordt meegevoerd door een stroom’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een cyclus is een zichzelf herhalend proces of een afzonderlijke periode in een proces. Hierbij kan worden gedacht aan de biologische klok, de levenscyclus, de menstruatiecyclus, celcyclus, koolstofkringloop, zonnecyclus of de maancyclus, maar ook aan tijd of kalenders.

Er wordt ook dieper ingegaan op fractale tijd. Patronen in de tijd zijn meetbaar en voorspelbaar. In verschillende perioden of cycli zijn patronen te ontdekken die zich schijnen te herhalen. Een moment in de tijd lijkt het hele verleden en de hele toekomst in zich te dragen, zodat elk moment een kiemgebeurtenis kan bevatten die een bepaalde trend in werking zet.

Een fractal is een zelfgelijkende figuur, dus opgebouwd uit delen die min of meer gelijkvormig zijn met de figuur zelf. Fractals hebben een oneindige hoeveelheid details.

Bron: YouTube/TheSpiritScience

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dondervogel
Dondervogel
10 jaren geleden

De lever van mens/dier kent ook een Flow.Als het heelal niet langer rekbaar is, komt alles weer samen om opnieuw met een knal te beginnen.Je zou dus inderdaad kunnen zeggen dat het universum een tijdelijke cyclus is, die zich steeds herhaalt, mits het heelal niet rekbaar is.Zou ze rekbaar zijn wordt het een ander verhaal.

Avatar_777
Avatar_777
10 jaren geleden

Leuk filmpje, gelukkig met duidelijke beelden. Want de dame praat wel heel erg snel, ik kan dat niet goed volgen.
Maar desalniettemin: Toch een interessant filmpje.
Smaakt naar meer 😉

Eden
Eden
10 jaren geleden

[quote name=”Avatar_777″]Leuk filmpje, gelukkig met duidelijke beelden. Want de dame praat wel heel erg snel[/quote]De stem is geen dame. Hij heet Jordan Duchnycz (http://www.youtube.com/user/jordanduchnycz)

Aardebewoner
Aardebewoner
10 jaren geleden

Miscchien dat die fractalen die in nogal wat graancirkels in met name Wiltshire zijn getoond ietwat van die (fractale) cycli willen uitleggen. Best wel een item voor degenen die sjoege hebben van graancirkels om dit uit te zoeken en als ze willen dit te verkondigen.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x