Buitenland

D66-minister Ollongren wil geen vredesbesprekingen: ‘De-escaleren kan eigenlijk gewoon niet’

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Oekraïne blijven steunen of de-escaleren? Minister van Defensie Kajsa Ollongren (D66) wil geen vredesbesprekingen.

“Als die oorlog vandaag zou eindigen zou het allerbeste zijn,” zegt de minister in een videoboodschap. “Maar het is toch begonnen met de agressie vanuit Rusland. Het besluit van Poetin om de Krim te annexeren.”

“Allemaal besluiten die in het Kremlin zijn genomen, onder verantwoordelijkheid van Poetin,” beweert Ollongren. “Dus de-escaleren op dit moment, door een actie van Oekraïne of van ons, dat kan eigenlijk gewoon niet.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Blijven steunen

“De-escalatie zou betekenen dat de Russen nu moeten stoppen met hun agressie,” claimt de minister. “Dan is er een mogelijkheid voor onderhandelingen en voor vrede in de toekomst.”

Op dit moment moeten we Oekraïne blijven steunen om hun eigen land te verdedigen, om het offensief te weerstaan van de Russen en als het enigszins kan ook de Russen gewoon terug te dringen, want ze hebben niets te zoeken in Oekraïne, aldus minister Ollongren.

Ontzettend belangrijke partner

Ze vindt ook dat we moeten bouwen aan onze eigen krijgsmacht. “We hebben het budget verhoogd. We trekken meer mensen aan. We hebben geïnvesteerd in extra materieel en daar gaan we mee door.”

Daarbij zijn de Verenigde Staten ‘voor ons een ontzettend belangrijke partner’.

Verder moeten we volgens haar investeren in meer Europese samenwerking op het gebied van defensie en in onze defensie-industrie in Europa.

4.6 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
169 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John Kuhles
John Kuhles
24 dagen geleden

WEF tuttebel

Victor Hugo
Victor Hugo
24 dagen geleden

Het mag gewoonweg niet van de US, die aansturen op een regelrechte derde wereldoorlog!

TéDé
TéDé
24 dagen geleden

Denk toch echt dat de agressie hier uit het westen komt muts. Almaar opschuiven richting Rusland, Poetin heeft daar herhaaldelijk voor gewaarschuwd, maar nee hoor gewoon doorgaan. Actie/Reactie! Vuile oorloghitsers!

Ohje
Ohje
24 dagen geleden

Tja.
Oorlogspropaganda is bij wet verboden .
Niet zo belangrijk ,kuch

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

169
0
We lezen graag je reactie!x