CoronaBinnenland

Een ongekende situatie: ‘Dit is nog nooit in de Nederlandse geschiedenis gebeurd’

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

In 2022 is er voor meer dan 90.000 euro aan boetes uitgedeeld aan artsen. Dit is nog nooit in de Nederlandse geschiedenis gebeurd.

In veel landen worden mensen effectief behandeld tegen COVID-19 met hydroxychloroquine. In Nederland niet. Hier is het zelfs verboden. Sterker nog, artsen krijgen stevige boetes als ze dit veilige middel voorschrijven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Toen huisarts Rob Elens zijn coronapatiënten hydroxychloroquine voorschreef, werd hij al snel door de gezondheidsinspectie gemaand om te stoppen met zijn succesvolle behandeling. Dit resulteerde spoedig in het verlies van een patiënt. Het raakte hem hard.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Voor het eerst in de geschiedenis

In 2021 kondigde de inspectie aan boetes te zullen opleggen aan artsen die off-label hydroxychloroquine en ivermectine voorschreven tegen corona. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat er zo werd opgetreden.

Volgens toenmalig minister van VWS Hugo de Jonge moesten deze artsen keihard worden aangepakt. Een ongekende situatie.

De apotheker die de middelen verstrekte werd eind 2021 onaangekondigd bezocht door de inspectie, na melding van een collega. Dit leidde tot het beboeten van de betrokken artsen.

Geen enkele onderbouwing

De artsen hebben vele ziekenhuisopnames weten te voorkomen. “Het was lastig en eigenlijk bizar om onder dreiging van boetes mensen te helpen. Willekeurige boetes waarvoor inspectie en VWS tot op heden geen enkele onderbouwing hebben gegeven.”

“Het zorgde voor slapeloze nachten, veel stress en spanning. Daarentegen hebben we zoveel dankbaarheid mogen ontvangen van alle mensen die ons nodig hadden,” zeggen de artsen in een video. “En toch hebben we voor 90.000 euro aan boetes gekregen. Hoe is dit mogelijk?”

Zou de vaccinatiebereidheid wel zo groot zijn geweest als de bevolking wist dat er ook andere veilige middelen beschikbaar waren?

Het druist tegen elke logica in

Intussen zien we opvallende cijfers bij het bijwerkingencentrum Lareb, waar meer dan 230.000 bijwerkingen na covidvaccinatie zijn gemeld. Van hartproblemen, aandoeningen aan het zenuwstelsel tot miskramen. Een ongekend aantal dat in de geschiedenis nooit eerder is voorgekomen.

Op dit moment lopen er een aantal rechtszaken tegen de artsen die de veilige middelen hebben voorgeschreven. Het druist tegen elke logica in.

Vorige maand tikte het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg minister De Jonge op de vingers voor het inzetten van het tuchtrecht. Daarnaast heeft de meervoudige kamer van de rechtbank Zeeland-West-Brabant voor het eerst één van de boetes van de minister vernietigd omdat deze in strijd met het recht is. Daarmee is de eerste arts in het gelijk gesteld.

Je kunt de artsen hier steunen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 170 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkie
Mikkie
2 maanden geleden

Blij, te lezen dat er nog wél echte artsen in Nederland zijn..

A van der Klooster
A van der Klooster
2 maanden geleden

Schandalig!!

Jeroen
Jeroen
2 maanden geleden

Normaal gesproken is het verboden voor een arts om nalatig te zijn met de dood van de patiënt tot gevolg. En van de ene dat op de andere, was ’t opeens verplicht.

Laat Hugo de J. en Ernst K. die boetes UIT EIGEN ZAK MET RENTE aan deze nobele artsen terugbetalen. Stelletje kwakzalvers!

William
William
2 maanden geleden

Ik heb maar een vraag… wanneer wordt Hugo de Frikandel eindelijk opgepakt voor zijn psychopatische terreur en het opdringen van een spuit die een vernietigende werking heeft op de mensheid… een massamoordenaar krijgt in de VS een spuitje

Back to top button
86
0
We lezen graag je reactie!x