Binnenland

D66 op de vingers getikt na jubelbericht: ‘Laat je niet misleiden door deze verkiezingstruc’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Volgens energieminister Rob Jetten importeert Nederland nauwelijks nog fossiele brandstoffen uit Rusland. Het land was voor de oorlog goed voor een kwart van de Nederlandse aardgasimport. Nu komt via de pijpleidingen bijna geen gas meer binnen.

“We hebben al die tijd hard gewerkt om alternatieven te vinden, energie te besparen, sneller te verduurzamen en de gestegen energieprijzen waar mogelijk te dempen,” zei Jetten. De D66-minister denkt dat Rusland ‘honderden miljoenen euro’s per dag’ schade oploopt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
De Europese consument verliest

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte jubelt: “Doel bereikt! We zijn onafhankelijk van Poetin. Nog geen jaar geleden begon de oorlog. En nu al hebben we geen druppel olie en zuchtje gas uit Rusland meer nodig. Een ongelooflijke prestatie.”

Tanay Bilgin, stadsdeelcommissielid van FVD in Amsterdam, reageert: “Laat je niet misleiden door deze verkiezingstruc. We zijn helemaal niet onafhankelijk geworden van Russische brandstoffen. Dezelfde brandstoffen bereiken ons nog steeds, maar via een omweg en voor een hogere prijs. De Europese consument verliest en grote bedrijven winnen.”

Nagenoeg onmogelijk

Hij verwijst naar een artikel van Bloomberg waarin valt te lezen dat tankers al decennialang diesel en andere brandstoffen vervoeren van de Oostzee naar havens in het noordwesten van Europa. Daar komt nu een einde aan. De nieuwe regels leiden ertoe dat Russische brandstof via een omweg toch in het Westen terechtkomt.

Deze verschuivende brandstofstromen zullen vooral prijsstijgingen met zich meebrengen. In veel raffinaderijen wordt ruwe olie vermengd met ruwe olie uit andere landen. Het is dan nagenoeg onmogelijk te bepalen of het Russische diesel of benzine is.


4.9 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mart
Mart
1 jaar geleden

Wat een idioten club toch die d666, daar moet Nederland het eerste vanaf, en niet via via terug in Nederland.

Ans
Ans
1 jaar geleden

Wat een mongolen! Je moet ze gewoon negeren….

Ingmur
Ingmur
1 jaar geleden

Rob Jetten en Jan Paternotte…..😅🤣😅🤣😅🤣😅🤣😅

Sophie
Sophie
1 jaar geleden

Oh, beste lezers, stem s.v.p. niet op D66!
Het is m.i. de meest onbetrouwbare partij ever!

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x