Binnenland

Het stikstofprobleem verdwijnt, waar de Oekraïense vluchteling verschijnt

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Het kabinet is voornemens om potentieel 150.000 Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Dat aantal werd genoemd als mogelijk het totaal aantal mensen dat hierheen komt. Sommige mensen zeggen dat er nog wel meer komen. Er wordt ook gesproken over het bijbouwen van hele dorpen voor Oekraïners. Stikstof is blijkbaar geen probleem meer, zei Kamerlid Freek Jansen (FVD) tijdens het debat over de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Nederland kan dit niet aan. Nederland zit niet in een luxe positie met honderdduizenden extra woningen die we nog wel eventjes ter beschikking kunnen stellen aan allerlei mensen in de hele wereld. Nee, we zitten al met een enorm woningtekort. Er is een tekort van 300.000 woningen. Onze starters kunnen nu al geen woning meer vinden, zei Jansen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De koopprijzen zijn extreem gestegen; de huurprijzen zijn extreem gestegen. De wachtrijen voor de sociale huurwoningen zijn nu gemiddeld tien jaar en lopen in heel veel gemeenten op tot wel vijftien jaar. Het is absurd om te denken dat we, op de 100.000 mensen die hier al standaard jaarlijks bijkomen, nog eens honderdduizenden mensen kunnen gaan huisvesten, vervolgde het Kamerlid.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ik vind het niet uit te leggen

“Nu wordt er nog gesproken van tijdelijke opvang, maar we hebben het in het verleden gewoon gezien; ook met de Syriërs zou het tijdelijk zijn. Die zijn in 2015 en 2016 gekomen en krijgen nu allemaal een permanente verblijfsvergunning. Die blijven voor altijd,” zei Jansen.

“Ook nu gaan we zien dat de Oekraïners die hier komen, hier gewoon blijven, als het aan met name de linkse partijen hier in de Kamer ligt.”

“Studenten zitten nu bijvoorbeeld in tijdelijke woningen. Zij worden nu al uit hun huizen gezet ten behoeve van de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. Dat kan toch niet? Dat kunnen we toch niet verkopen aan onze eigen mensen? De afgelopen decennia hebben in het teken gestaan van iedere keer Nederlanders op de laatste plaats zetten. Nu dreigt die situatie weer te ontstaan. Ik vind het niet uit te leggen. Het is niet tijdelijk. Nederland zit al helemaal vol,” aldus Jansen.

Dit is heel ernstig

Het hele land wordt volgebouwd. In ieder leeg weiland komt weer een nieuwe woonwijk. Het hele karakter van het land verdwijnt. Starters kunnen geen woning vinden, kunnen niet aan hun leven beginnen. En wij moeten maar de hele wereld gaan helpen. Ik vind het niet uit te leggen, zei hij.

Het Kamerlid wees erop dat het kabinet bezig is met een noodwet die het mogelijk maakt burgemeesters te dwingen mensen op te nemen in hun gemeente. “Dat mag nooit gebeuren. Dit moet worden gestopt, want dit draagt bij aan de verdere afbreuk van onze woningmarkt en ons land zoals dat al decennia gebeurt. Dit is heel ernstig.”

4.8 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin Vissers
Edwin Vissers
1 jaar geleden

Ze hadden beter in Ukraine kunnen blijven ,hier komt Andre Rouvoet de Kristen je tempel vernietigen met een spuit uit de Hell

AIDLNZSDWAHW.
AIDLNZSDWAHW.
1 jaar geleden

Oh bliksem, Oh donder…

Het is een wonder!!!

Renegade mind
Renegade mind
1 jaar geleden

Hypocresie ten top

HenryN
HenryN
1 jaar geleden

Nee hoor Freek dat is geen probleem. Goeroe de Jonge gaat dit echt wel oplossen. Hij heeft ook fantastisch werk afgeleverd tijdens de “covid” crisis. Dus nogmaals maak je geen zorgen!!😉

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x