Mens en Dier

Dankzij Rutte weer een miljard weg: zo mislukte de deal die hij ‘een mijlpaal’ noemde

Help anderen door dit met iedereen op je socials te delen!

In juli sloten de EU en Tunesië een migratiedeal. In ruil voor ruim een miljard euro aan leningen en subsidies beloofde Tunis het vertrek van migrantenbootjes vanaf de Tunesische kust tegen te gaan.

Demissionair premier Rutte sloot het akkoord samen met EU-baas Ursula von der Leyen en de Italiaanse premier Meloni met de Tunesische president Kais Saied.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Rutte sprak van ‘een mijlpaal’ en zei ‘zeer verheugd’ te zijn dat de deal er ligt.

Recordaantal

De Tunesiëdeal blijkt niet te werken. Lampedusa werd afgelopen weekend overspoeld door ruim 100 vluchtelingenboten. Bijna 4000 asielzoekers zetten voet aan wal op het Italiaanse eiland. Vrijwel alle boten vertrokken vanuit Tunesië. Dit ondanks de deal.

In ruil voor een zak geld zou Tunesië de bootjes naar Italië tegenhouden. Gezien het recordaantal bootjes richting Lampedusa komt van dat laatste in de praktijk weinig terecht. Sterker nog: de immigratie vanuit Tunesië lijkt alleen maar toe te nemen.

Naïviteit ten top

Dit jaar kwamen er al ruim 100.000 asielzoekers in het Zuid-Europese land aan, twee keer zoveel als vorig jaar. In het voorjaar riep de regering de noodtoestand uit vanwege de grote toestroom van migranten.

“Dat is pech. Dankzij Mark Rutte weer een miljard weg. En de bootjes blijven komen, en de asielstroom blijft gewoon veel te hoog,” merkt voormalig Statenlid Eelco van Hoecke op.

Sportverslaggever Jack van Gelder voegt toe: “Naïviteit ten top. Mark heeft in ieder geval zijn fotoalbum weer aangevuld. Beetje duur.”

4.9 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bezorgde NL'er
Bezorgde NL'er
10 maanden geleden

Die bootjes moeten toch door een grootste oetlul aller tijden worden betaald.
Bij deze Rutte dus

Bezorgde NL'er
Bezorgde NL'er
10 maanden geleden

En van ons geld

Jeroen
Jeroen
10 maanden geleden

Laten we maar even duidelijk hebben. Of je nu de vluchtelingen met open armen zou willen ontvangen onder het mom “hoe meer hoe liever”, of je zou het liefste hebben dat migratie een niet bestaand fenomeen was. In beide gevallen zul je moeten toegeven dat dit dus weer een miljardje over de balk gesmeten is.

Herman R
Herman R
10 maanden geleden

Mark🐕‍🦺 voert zijn opdr8 perfekt uit voor Klaus

Back to top button
115
0
We lezen graag je reactie!x