Buitenland

Zie hoe de economische machtsverhoudingen in de wereld op hun kop worden gezet

Help anderen door dit met vrienden op je social media te delen!

De economische machtsverhoudingen in de wereld worden op hun kop gezet. Tijdens de BRICS-top deze maand in Johannesburg is besloten om het politieke en economische machtsblok van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika per 2024 uit te breiden.

De BRICS-landen hebben Argentinië, Egypte, Ethiopië, Iran, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten uitgenodigd om volwaardig lid te worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De nieuwe combinatie van BRICS-landen neemt straks een aandeel van bijna 30 procent van de wereldeconomie voor zijn rekening, 43 procent van de olieproductie, 25 procent van de wereldwijde goederenexport en 46 procent van de wereldbevolking.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ze zijn het zat

Financieel expert Bart Brands snapt heel goed dat landen die nog steeds onderhevig zijn aan Amerikaanse sancties en afhankelijk zijn van het Swift-belastingsysteem, zich proberen aan te sluiten bij deze nieuwe, internationale, monetaire beweging.

Het gaat om landen die hele hoge schulden hebben gehad bij de Amerikanen. Ze zijn het beleid van het IMF, de Amerikanen en het misbruik van de dollar zat en sluiten zich nu heel graag aan bij een nieuw initiatief, aldus Brands voor de camera van Ongehoord Nederland.

Hij denkt dat iedereen die zich aansluit bij de BRICS-landen en meegaat in het afwerpen van de hegemonie van de dollar, daar baat bij heeft.

40 landen willen lid worden

Volgens Zuid-Afrika hebben ruim 40 landen interesse getoond in lidmaatschap van BRICS, waarvan er 22 formeel lidmaatschap hebben aangevraagd.

De Russische president Poetin sprak op de top over economische samenwerking tussen de opkomende landen. Volgens hem is het belangrijk dat de landen binnen BRICS elkaar als gelijken behandelen en elkaars belangen respecteren.

Hij zei daarnaast dat de oorlog in Oekraïne is ontketend door het Westen en gericht is tegen de pro-Russische bevolking in Oost-Oekraïne. Het was een gedwongen reacties van Rusland op de vijandige acties van Kiev en Washington, zei Poetin.

4.9 163 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
theo
theo
10 maanden geleden

Maaarrrr Putin zei ook de sdg’s van de eu te steunen en wil zero carb tegen 2060….. misschien toch dezelfde agenda maar in een ander jasje. Als je zo de dollar nog sneller kunt laten klappen en de eu dus ook, komen we sneller bij build back better…. is maar een denkwijze…..

Furious Anger
Furious Anger
10 maanden geleden

Lijkt wel live monopoly wat zich wereldwijd afspeeld. Tegek voor woorden, maar goed ik zeg GO Brics

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
10 maanden geleden

En de Noord Atlantische Terreur Organisatie blijft aansturen op meer escalatie van het conflict in het oostelijke deel van Europa! Me vergeet hier in het westen dat de Russische Federatie een enorm achterland heeft ter grote van bijna een half continent met voldoende grondstoffen en ruimte om de eigen bevolking plus een groot deel van de Brics landen te voorzien van voedsel en grondstoffen om andere landen naar een hogere levensstanddaard te tillen!

Sophie
Sophie
10 maanden geleden

De VS en Europa zijn in verval! Ze klampen zich angstvallig vast aan reddingsboeien die versleten zijn en zullen nog alles doen om hun imago op te poetsen.
Hun glorietijd is voorbij. Ze hebben er met z,n allen een enorme puinhoop van gemaakt en zullen hiervan de zure vruchten gaan plukken.
Veel inwoners zullen de dupe worden maar hebben het ook laten gebeuren.
Als de bevolking mondig was geweest en op tijd had ingegrepen, zou het schip nog zijn te keren.
Helaas is het nu te laat en krijgen we de rekening gepresenteerd.

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x