Gezondheid

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Help ons door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is onlangs een einde gemaakt aan een staking van Nigeriaanse artsen uit angst dat mensen onnodig zouden sterven. Die angst is ongegrond, schrijft Paul Anthony Taylor, directeur van de Dr. Rath Health Foundation. Hij haalt allerlei onderzoeken aan waaruit blijkt dat er juist minder mensen sterven op het moment dat artsen staken.

Zo verscheen er in juni 2000 een artikel in het British Medical Journal over een staking in Israël die in maart dat jaar was begonnen. Terwijl de Israëlische doktoren staakten, stierven er aanzienlijk minder mensen. Vele tienduizenden operaties werden uitgesteld. De auteur van het artikel verwijst ook naar een staking in Israël in 1973, die een maand duurde. Gedurende die periode stierven er 50 procent minder patiënten dan normaal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In een studie die is verschenen in BMC Health Services Research wordt gekeken naar een staking in Kenia tussen december 2016 en november 2017. De staking van artsen, die volgens de BBC ‘het land lamlegde’, viel samen met een afname van sterfte. Dat terwijl de mainstream media beweerden dat de staking zou hebben geleid tot ‘vele sterfgevallen’.

Derde doodsoorzaak

In 2008 onderzocht dr. Solveig Cunningham van de Emory-universiteit vijf stakingen van artsen tussen 1976 en 2003. De stakingen vonden plaats in Israël, Los Angeles, Spanje en Kroatië, en duurden 9 dagen tot 17 weken. In geen enkel geval nam de sterfte toe. Sterker nog: in de meeste gevallen stierven er juist minder patiënten.

Hoe valt dit te verklaren? Een ziekenhuisbezoek is niet zonder gevaar. Uit onderzoek in tijdschrift JAMA blijkt dat medische missers in de Verenigde Staten de derde doodsoorzaak zijn, na hartziekte en kanker.

[Dr. Rath Foundation via New York Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rayoflight
Rayoflight
3 jaren geleden

“Hoe valt dit te verklaren? Een ziekenhuisbezoek is niet zonder gevaar. “

Geen idee wat zich allemaal tegenwoordig in onze ziekenhuizen afspeelt. Aangezien de ‘Agenda’ overal is zal deze ook wel in ziekenhuizen van toepassing zijn.

Heel vroeger waren zieke mensen patiënten daarna cliënten en nu zijn ze heel waarschijnlijk gewoon pionnen in de depopulatie agenda.

Genoeg reden om wantrouwend te zijn als het om zorg gaat,lijkt mij !

Herman de Graaf
Herman de Graaf
3 jaren geleden

Uitspraken over leven en dood durf ik niet te doen.
Uit eigen ervaring weet ik wel dat sommige ziekenhuisspecialisten je behandelen als vee, terwijl hun behandelingen duur en nauwelijks werkzaam zijn.
Dat is wat ik heb meegemaakt, zonder dat ik alle ziekenhuisartsen over één kam wil scheren, want er zitten ook goed gemotiveerde en deskundige artsen tussen.
Ik zal het wat ongelukkig getroffen hebben, denk ik.
Maar toch … de prestatie-beoordeling heb ik als een probleem ervaren.
De verzekeringsmaatschappijen betalen de rekeningen toch wel, zonder een punt van de kwaliteit te maken.

Jack Burton
Jack Burton
3 jaren geleden

De medische dokters icm de farmaceutische industrie (lees Rockefeller medicine) zijn de grootste moordenaars in de “beschaafde wereld”…

…dat zullen ze ook blijven mits we kunnen afstappen van onze maatschappelijke hypochondrie…iets wat denkelijk niet gaat lukken; kijk maar eens goed naar de 1,5M samenleving en de maatschappelijke contentie en dociliteit…

Willem
Willem
3 jaren geleden

We kunnen er over blijven discussiëren maar dat helpt niet, bewijzen zijn er genoeg dat er veel niet klopt enz, stop zelf met de waanzin en leef je leven zolang het nog kan.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x