Buitenland

“Het is goed dat de Davos-elites beseffen hoe kwaad veel gewone burgers op ze zijn”

Help anderen door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wereldleiders en zakenmensen zijn bijeen in het Zwitserse plaatsje Davos om tijdens de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum (WEF) de problemen van de wereld door te nemen.

Op de achtergrond speelt het presidentschap van Donald Trump, die op de laatste dag van de vergadering in Washington zal worden ingezworen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De elite maakt zich grote zorgen over Trump en de Brexit, het Britse vertrek uit de Europese Unie.

Fouten

Het thema van Davos is dit jaar responsief en verantwoord leiderschap. De organisatie noemt als aanleidingen de winst van Trump, Brexit en de opmars van het populisme in West-Europa.

“De Davos-gangers schieten in de verdediging door de verkiezing van Donald Trump en de Brexit,” stelt de Britse econoom Guy Standing. “Het haalt ze uit hun comfortzone.”

Financial Times-columnist Martin Wolf zei dat de Davos-elite fouten heeft gemaakt. “Het is goed dat ze zich realiseren hoe boos veel burgers in het Westen zijn,” zei hij.

Nieuwe Wereldorde

Complottheoreticus David Icke zei op zijn website dat de elite bang is voor het populisme, de overwinning van Trump en de Brexit omdat al deze zaken een bedreiging vormen voor de Nieuwe Wereldorde.

De elite is bezorgd over Trump omdat hij aangaf dat de NAVO ‘achterhaald’ is en dat de Europese Unie uit elkaar zal vallen.

Zijn adviseur Anthony Scaramucci is in Davos om de zorgen weg te masseren.

‘Dit doen de media dus’

“Wat hij probeert te zeggen is dat de NAVO in de jaren veertig in een andere geopolitieke structuur is opgericht,” zei Scaramucci tegenover Nieuwsuur.

“Hij zei dat de NAVO achterhaald is,” reageerde de journalist.

“Kijk, dit doen de media dus. Leuk dat u dat nu ook doet,” aldus Scaramucci. “U pikt één woord uit die hele zin zonder te kijken naar de alinea waarin het wordt uitgelegd.”

Fors

De Nederlandse delegatie in Davos is fors: premier Rutte, minister Dijsselbloem, minister Ploumen, minister Hennis en minister Schippers geven allemaal acte de présence. Ook koningin Máxima is erbij.

Daarnaast zijn Neelie Kroes, Philips-topman Van Houten, Unilever-baar Polman en Eurocommissaris Frans Timmermans afgereisd naar het alpenplaatsje.

[NOS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
7 jaren geleden

Is Mark Rutte van de partij?

Wim
Wim
7 jaren geleden

Liberaal betekent van God los zijn.

Gezinusk
Gezinusk
7 jaren geleden

De elite maakt zich zorgen om de status quo die ze koste wat kost niet aan zich voorbij zullen laten gaan. Globalisering speelde hierbij een belangrijke rol en wat zowel in Amerika als Europa er voor zorg gedraagt heeft dat het bedrijfsleven in sneltreinvaart naar Zuidoost Azië, en andere lagelonenlanden (EU lidstaten) werd overgeplaatst.

President Trump stipte het heikele punt maar weer eens aan met zijn eerste toespraak op Capitol Hill waar hij stelde dat de globalisering de rijker nog rijker heeft gemaakt, maar de Amerikaanse middenklasse liet zitten die in zwaar weer terecht kwam, en het toestond dat de infrastructuur verder verloederde.

Ook Nederland zit er midden in en mochten er nog politieke partijen zijn die de afgelopen twintig jaar onderdeel hebben uitgemaakt van het kabinet? hetzij gedoogd? Deze politieke partijen die herkenbaar zijn aan de globalistische ideologie van het privatiseren zullen met de aanstaande verkiezingen weer de eerste zijn die gaan beweren dat ze er voor het volk zijn, maar dat in principe nooit waren.

Wat dat aangaat zal de Nederlandse bevolking zijn eigen Donald Trump moeten (uit)vinden om te herstellen wat er kapot is gemaakt gedurende de grote uitverkoop.

rob
rob
7 jaren geleden

Het zijn allemaal de zogenaamde wereld verbeteraars , weet wel dat deze mensen een enorme grote probleem hebben omdat hun ego juist meer problemen scheppen dan dat ze het oplossen , zijn het niet de wereld leiders die het probleem zelf zijn en ze ook creëren om juist alles zo te formuleren dat ze de macht juist kunnen behouden door problemen te maken die ze zelf onderling en met elkaar scheppen ,om hun gevecht in stand te houden zodat ze kunnen blijven regeren over de problemen die ze zelf vormen.. het gaat zelfs zover dat als het met wapen gekletter opgelost kan worden dan moet dat maar , en dat komt allemaal omdat hun ego,s zo complex in elkaar steekt, dat daar alleen maar een chaos van complex en orde samen verbonden zijn in hun wereld van gedachten dat ze de wereld moeten verbeteren ..daarmee gaat macht ,chaos complexheid en onschuld samen , en dan zeggen ze met zn alle ik zal de wereld
verbeteren ..en ja dan moet er toch een de winnaar van worden , en grote woorden gebruiken,, ik zal de wereld verbeteren ..en als ze deze wilt verbeteren dat zal er toch heel wat ego,s moeten sneuvelen en dat zal zeker zo maar niet geaccepteerd worden door andere ego,s. ..ik ego,s ik ik en nog eens ik ,,en dan maar met het vingertje wijzen die de elite met hun leugens en bedrog die voort komen uit hun geweldige ego die ze koesteren om burgers te laten geloven wat het beste voor de burger is…zo dat ze zelf in hun gouden stoel kunnen blijven zitten en zo de macht kunnen behouden …om macht te behouden moet het ook problemen maken zodat ze dan deze kunnen bevechten , zo speelt macht een duisteren spel en de ego,s denken dan dat zij het licht zijn ..

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x