Binnenland

Verbolgen reacties om verplichte warmtepomp: ‘Dat bepaal jij niet, Hugo de Jonge’

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Woonminister Hugo de Jonge eist dat kapotte cv-ketels vanaf 1 januari 2026 vervangen worden door (hybride) warmtepompen.

De verplichting om een warmtepomp te installeren, gaat niet gelden voor monumenten, appartementen en huizen die binnen 10 jaar een aansluiting op een warmtenet krijgen, aldus De Jonge.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook als de terugverdientijd langer is dan 10 jaar, is de aanschaf van een warmtepomp niet verplicht. De verplichting geldt vanaf 2026 wel voor rijtjeshuizen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers. Bijna alle huizen dus.

Het is mijn bezit, mijn grond en dus bepaal jij dat niet

Op Twitter schrijft De Jonge: “Goed voor het klimaat en de energierekening. Er zijn subsidies en renteloze leningen beschikbaar om dit voor iedereen betaalbaar te maken.”

Veel mensen reageren verbolgen op de plannen. “Waarom bemoei je je met mijn eigen woning?” vraagt ondernemer Rutger van den Noort aan minister De Jonge. “Waarom denk je het recht te hebben iets over zaken van achter mijn achterdeur te vinden? Het is mijn bezit, mijn grond en dus bepaal jij dat niet.”

“Haha. No way,” zegt voormalig Statenlid Daniël Osseweijer. “Desnoods sluit ik mijn tuinkachel via een geïmproviseerde manier aan op huis als de houtkachel binnen niet afdoende blijkt.”

Stop de klimaatwaanzin

FVD-beleidsmedewerker Annelies Strikkers laat weten: “Dit gaat hier absoluut niet gebeuren. Een warmtepomp is duur, maakt veel lawaai, neemt veel ruimte in beslag en is enkel een beetje effectief bij een perfect geïsoleerd huis. Stop de klimaatwaanzin.”

“Verplicht. Moet. Dwang. Dát is het huidige kabinet om Kaag te pleasen,” reageert PVV-fractievoorzitter in de provincie Limburg René Claassen.

Oud-Statenlid Eelco van Hoecke vraagt: “Gedwongen aan de inefficiënte en lawaaierige warmtepomp… Hoezo ecocommunisme?”

4.9 214 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

205 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ben
Ben
1 jaar geleden

Ecocommunisme…goede benoeming..

Franklin Ryckaert
Franklin Ryckaert
1 jaar geleden

Het gaat niet om het klimaat, het gaat om massaal huizen te onteigenen zodat we ook daarin afhankelijk van de staat worden: “You will own nothing and be happy”.

Marijke
Marijke
1 jaar geleden

Genoeg dwang&drang van een personage die al lang opgepakt had moeten worden. Inbreuk op privacy.

Meine
Meine
1 jaar geleden

Hugo weet dat hij nooit weer “aan de macht” zal komen, dus wil hij nu nog even een paar andere vriendjes “gillend rijk” maken…

Back to top button
205
0
We lezen graag je reactie!x